Maanantaista perjantai

Kuulutko sinä niihin ihmisiin, jotka hihkuvat perjantaina viikonlopun ihanuutta ja taas maanantaiaamuna surkuttelevat työviikon alkamista?

Kunpa ois aina perjantai

Oletko koskaan syvällisemmin pohtinut, mitä se vaikuttaa maanantaiaamun työhön lähtemisen tunteeseen? Äääääh, taas on harmaa maanantai ja koko pitkä työviikko edessä. Surkutellaan tätä tylsää asiaa vielä työkavereiden kesken ja kaikilla on sitten innoton ja stressaantunut olo. Kaikki sujuu, kunhan kestetään perjantaihin saakka.  Työmme on yhteinen kurjuus ja siitä saamme yhteenkuuluvuuden tunteemme.

Mikä viikonlopun lähetessä aiheuttaa ihanan tunteen edessä olevista parista päivästä? Voisiko se olla vapauden tunne? Työ sitoo tekemisiin, joihin ei aina voi itse vaikuttaa. Vai onko se kohdallasi jotain muuta?

Viikonloppua kestää kaksi päivää ja työviikkoa viisi päivää. On ikävää, jos joutuu kärvistelemään viisi päivää saadakseen sen jälkeen kahden päivän vapautuksen. Voisiko asialle tehdä jotain?

Mikä tekee perjantaista perjantain?

Ensimmäiseksi voi tutkia suurennuslasilla omaa tunnettaan perjantaina. Mitä ajattelen, kun tuntuu niin hyvältä? Millaiset asiat viikonlopussa saavat minut innostumaan? Tuntuuko minusta lepo hyvältä vai onko tiedossa mukavia tapaamisia? Olenko kulttuuri-ihminen, kasautuvatko mieltäni ylentävät kulttuuritapahtumat viikonloppuun? Kun keksit, mistä hyvä tunne tulee, pane se mieleesi.

Ankkuroi

Tartu tuohon tunteeseen, voimista sitä edelleen ja kun saat sen voimakkaimmilleen, tee tunteesta ankkuri itsellesi vaikkapa ottamalla se tunne kirjoituskäteesi. Aina kun käytät tätä kättäsi, muista tunne sisälläsi.

Varoitus: Kun maanantaina käytät kättäsi työskennellessäsi, sinusta voi tuntua hyvältä.

Kehu maanantaita

Toinen asia, johon voi kiinnittää huomiota, on puheesi. Jos olet valtavirran mukana ja puhut pahaa maanantaista, nousee siitä ikävä tunne. Entäpä jos alkaisit maanantain kehujaksi? Alkuun jo se voi saada työhönmenon tuntumaan mukavammalta. Jos voit muuttaa asenteen työhön ja sen ympäristöön myönteiseksi ja positiivisten odotusten täyttämäksi, sinusta tulee maanantain rakastaja.

Jo ankkuroinnilla ja puheen muuttamisella saat ihmeitä aikaan.

Ripottele mukavia tapahtumia

Kolmantena vinkkinä vielä: Jos kaikki mukavat asiat kasautuvat viikonloppuun, ripottele niitä mahdollisuuksien mukaan työviikollesikin. Sovi tapaamisia arki-illoillesi tai mene kulttuuritapahtumiin viikolla. Käytä hyväksesi vapaampia työaikoja ja tee arkipäivänä jotain mukavaa. Jousta työajoissa, jos se on sinulle mahdollista. Jos aina menet seitsemäksi, mene välillä kymmeneksi ja tee aamustasi ihan erilainen. Löydä vapautesi oman työn ja arjen keskellä. Ehkä sitä on enemmän kuin olet ajatellutkaan.

Koko viikostasi tulee parempi, kun muutat maanantaisi perjantaiksi!