Entä jos minäkin olen raskaana

Luin juuri mielenkiintoisen jutun nuoresta äidistä, joka huomasi olevansa raskaana hetkeä ennen synnytystä. Ehkä yksi erikoisimmista asioista mitä olen koskaan kuullut. Aika usein kuulen arvauksia siitä, että onko joku raskaana vai ei. Toiset tahtoo olla ja toiset pelkäävät olevansa. Näin miehen näkökulmasta olen aina välillä miettinyt, että aika paljon miehet missaa kun raskautta voi ihmetellä vain vieressä. Mulle raskaus yhdistyy aina elämään ja elämä taas johonkin todella ihmeelliseen. Siksi ehkä raskaus on jotain tosi ihmeellistä ja myös jotain sellaista minkä haluaisin kokea itsekin, vähän niin kuin Iso-Arska joskus aikoinaan Juniorissa.. httpv://www.youtube.com/watch?v=h6rjmxoakRE

Miehen tosin ei taida olla tarkoitusta tulla raskaaksi ja silläkin on varmasti tarkoituksensa, että siitä on tehty naisten yksinoikeus.

Ajatus mikä tästä koko jutusta tuli oli kuitenkin se, että emme ehkä aina muista sitä kuinka nopeasti elämä voi muuttua. Kun sanotaan, että elämä voi muuttua hetkessä niin se oikeasti tarkoittaa sitä. Viikonloppuna kuulin taas kuinka moni odotti lottovoittoa. Jälleen kerran hetkeä, joka voisi muuttaa elämää. Suurin osa ihmisistä vaikuttaa siis olevan odottamassa ulkopuolelta tulevaa asiaa, joka muuttaa tämän hetken. Niitä varmasti tuleekin, mutta se mikä tulee ympäristöstä on jotain mitä on vaikea itse ennustaa tai sen tuloa huomata. Jos voi olla yhdeksän kuukautta raskaana huomaamatta, niin mieti miten moni muu asia saattaa elämässä tulla huomaamatta. Vaikka muutos tapahtuu hetkessä, niin vauva ei ole ainut asia, joka vie yhdeksän kuukautta aikaa kehittyä. Tämä päivä voi olla hyvä tai huono. Tänään päätämme sen millainen tämä päivä on, mutta se mistä tämä päivä syntyi, on voinut alkaa kehittyä päiviä, viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia sitten. Saadaksesi sellaisen päivän kuin haluat, niin ota katse tulevaisuuteen ja mieti mitä sinun tulee tänään panna alulle, jotta myöhemmin sinulla on haluamasi päivä. Tänään voit päättää pidätkö sen mitä tänään on syntynyt vai haluatko jotain muuta. Meillä on paljon enemmän vaihtoehtoja valita elämässämme kuin yleensä ymmärretään. Valinnat, jotka koskee vain itseä, on suhteellisen helppoja. Niistä vain tehdään vaikeita. Olen vierestä seurannut, ja joskus itsekin ollut osana keskustelua, jossa pohditaan vaihtoehtoja toisen ihmisen puolesta. Joko vielä liian pienen elämän tai vanhan. Ajatukset ja valinnat, jotka liittyy siihen saako joku elää vai ei, on niin isoja, että en niihin ota enempää kantaa. Tiedän kuitenkin, että tänäänkin moni miettii asiaa ja haluan toivottaa voimia ja luottamaan omaan päätökseesi. Oma pohdintani asian suhteen on, että ei ole oikeaa tai väärää valintaa, on tarkoitus. Se varmasti menee juuri niin kuin on tarkoitus. Hmm.. Tällä kertaa ajatus hyppi ajatuksesta toiseen. Selkeempää tekstiä seuraavalla kerralla sitten. Parasta uutta viikkoa ja synnytä itsellesi lisää hyvää :)