Jack Canfield: Löydä mahdollisuuksia kaikissa tilanteissa

Uskomuksesi ja käyttäytymisesi ovat parempia ennustajia menestyksestäsi kuin mikään markkinoiden heilahtelu. Voit kirjoittaa oman menestystarinasi jopa lama-aikana.

 

Hallitse ”käänteisen vainoharhaisuuden” taito

Aloita tulemalla ”käänteisesti vainoharhaiseksi”. Sillä tarkoitan, että näet kaikki elämäsi tapahtumat jonkin paremman alkuna; elämäsi tapahtumat rikastuttavat ja voimaannuttavat sinua.

Kuvittele miten paljon helpompaa olisi menestyä elämässä, jos odottaisit maailman tukevan ja tuovan sinulle jatkuvasti mahdollisuuksia.

Voit helposti vahvistaa tämän uskomuksen itsellesi. Muistele vain edellistä kertaa, kun kamala tapahtuma osoittautuikin ilonaiheeksi.

Koin suuren onnen hetken, kun menetin työni 1970-luvulla. Työskentelin etsien uusia tapoja opettaa alisuorittavia oppilaita Job Corps Centerissä Clintonissa, Iowassa. Eräänä päivänä kuulin, että toimistomme aiotaan siirtää toisaalle ja minut lomautetaan.

Osallistuin W. Clement ja Jesse V. Stone -säätiön järjestämään työpajaan Chicagossa, jossa jaoin oman ahdinkoni esittelijälle. Hän sattui olemaan säätiön varapuheenjohtaja ja tarjosi minulle saman tien töitä slummissa asuvien mustien ja latinolaislapsien parissa. Hyväksyin tarjouksen ja sain parempaa palkkaa kuin aiemmasta työstäni, rajattoman budjetin ja uuden laboratorion. Työskennellessäni opin menestyksen periaatteet, jotka muuttivat elämäni ja käynnistivät uuden vaiheen urapolullani.

 

Kysy itseltäsi: ”Mitä mahdollisuuksia tässä on?”

Valitse oikotie inspiroitumiseen ja kysy itseltäsi säännöllisesti: ”Mitä mahdollisuuksia tässä on?” Tee siitä itsellesi tapa, niin pysyt rauhallisena ja keskittyneenä missä tahansa vastoinkäymisessä.

Tämän kysymyksen kauneus piilee siinä, että se huijaa mielesi vastaamaan positiivisesti. Vertaa saamiasi vastauksia niihin turhiin tietoihin, joita saat kysymällä: ”Miksi minulle tapahtuu näin?” tai: ”Kenen syytä tämä on?”

Jos et saa haluamaasi ylennystä tai sijoituksesi laskevat osakemarkkinoilla, muista kysyä itseltäsi: ”Mitä mahdollisuuksia tässä on?” - tai jokin muu kysymyksen inspiroivista variaatioista:

  • Mitä voin oppia tästä tapahtumasta?

  • Mitä teen erilailla tulevaisuudessa?

  • Kenen mentorin tai valmentajan puoleen voin kääntyä?

  • Mitä teen seuraavaksi?

 

Muista asiat, joita voit hallita

Käsitteenä talous on moniselitteinen ja vaikeasti ymmärrettävä. Se viittaa yleisesti biljoonien dollareiden arvoisiin tavaroihin, palveluihin ja tuotteisiin, joita miljardit ihmiset tuottavat ympäri maailmaa. Kun kohtaat taloudellisen haasteen, onko kyse maailman talouden ongelmasta? Vai onko kyse henkilökohtaisesta taloudestasi, jota voit hallita?

Et voi aina luottaa talouteen, mutta voit aina luottaa itseesi.

 

Muista, että voit hallita täydellisesti kolmea asiaa elämässäsi:

  1. Ajatuksia, joita ajattelet

  2. Kuvia, joita visualisoit

  3. Tekoja, joita teet (myös sen mitä sanot toisille)

 

Elämäsi on yksinkertaisesti niiden valintojen summa, joita teet näillä osa-alueilla. Voit saavuttaa uusia tuloksia milloin tahansa tekemällä uusia valintoja. Käytä ideoita ja harjoituksia, joita sait tästä artikkelista ja tee juuri niin!

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18-19.3.2017. Tutustu seuraavaan Passion for Success -seminaariin osoitteessa: www.passionforsuccess.fi