Jack Canfield: Seitsemän tapaa edistää bisnestäsi vain kysymällä

Yksi elämän perustotuuksista on: ”Kysy, niin saat”.

Se on yksinkertaista, mutta tehokasta.

 

Vaikuttaa siltä, että menetämme kysymisen taitomme aikuisiällä. Sinun täytyy kuitenkin ymmärtää, että:

Maailma vastaa niille, jotka kysyvät. Joten tee palvelus itsellesi ja hyödynnä kysymisen taitoa!

Seuraavaksi jaan sinulle seitsemän tapaa bisneksesi edistämiseksi ainoastaan kysymisen avulla.

Jos haluat oppia muita tapoja elämäsi muuttamiseksi, saat ladattua kaksi ensimmäistä kappaletta kirjastani The Success Principles klikkaamalla tästä.

 

1. Edistä bisnestäsi kysymällä tietoa

Voittaaksesi uusia potentiaalisia asiakkaita puolellesi, sinun täytyy tietää mitkä ovat heidän nykyiset haasteensa; mitä he haluavat saavuttaa ja miten he ovat suunnitelleet toteuttavansa sen.

Kysy kysymyksiä, jotka alkavat sanoilla: kuka, mitä, missä, milloin ja miten saadaksesi kaiken tarvitsemasi tiedon. Tätä kutsutaan havainnoimisprosessiksi. Toista tätä prosessia kunnes olet käynyt aiheen läpi niin perinpohjin kuin tarvitsee. Harjoittele kysymään yksinkertaisia ja suoria kysymyksiä. Ole tarkkaavainen. Kuuntele huolellisesti ja opi lukemaan rivien välistä.

 

2. Edistä tulostasi ehdottamalla kauppaa

Tässä uskomaton fakta: kattavan myyntiesityksen jälkeen, jossa myyjä kertoo tuotteensa/palvelunsa kaikki hyödyt, yli 60 % myyjistä ei pyydä tilausta.

Jos haluat tehdä bisnestä, sinun täytyy ehdottaa kauppaa.

Älä jaarittele tai puhu ympäripyöreitä, äläkä missään nimessä odota asiakkaasi ehdottavan kauppaa. Sinun tarvitsee vain kysyä. Varmista myös, että muotoilet päätöskysymyksesi siten, että siihen voi vastata joko ”kyllä” tai ”ei”. Toisin kuten havainnoimisvaiheessa, jossa halusit saada mahdollisimman paljon tietoa.

 

3. Edistä bisnestäsi pyytämällä kirjallisia suosituksia

Hyvin kirjoitetut, tulosorientoituneet suositukset arvostetuilta ihmisiltä ovat todella tehokkaita.

On kiinnostavaa, että monet ihmiset eivät hyödynnä suosituksia. Siksi sinulla on hyvä mahdollisuus erottua kilpailijoistasi. Sinun tarvitsee vain kysyä.

Paras aika suositusten kysymiseen on silloin, kun olet tehnyt asiakkaasi iloiseksi omalla panoksellasi. Kun asiakas on iloinen, hän ylistää sinua ilomielin. Jos sinulla on älypuhelimesi mukanasi, voit tallentaa heidän suosituksensa saman tien.

 

4. Edistä bisnestäsi kysymällä laadukkaita liidejä

Jokainen bisneksessä toimiva ymmärtää liidien merkityksen. Kuitenkin vain yksi kymmenestä pienestä tai suuresta yrityksestä hyödyntää niitä aktiivisesti.

Kuten kaikki bisnesihmiset tietävät, laadukkaiden liidien kysyminen on tärkeä osa markkinointistrategiaa. Se on tapa, joka muuttaa tulostasi radikaalisti. Kuten mikä tahansa tapa, myös liidien kysyminen vaatii, että teet sitä usein. Mitä useammin sitä teet, sen helpompaa siitä tulee.

 

5. Edistä bisnestäsi ehdottamalla lisää kauppaa

Tämä strategia saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta se unohdetaan helposti.

Monet menettävät tuhansia dollareita kaupanteossa vuosittain, koska heillä ei ole ensimmäisen kauppansa jälkeen mitään myytävää. Etsi uusia tuotteita tai palveluita, joita voisit lisätä myyntisalkkuusi. Kehitä myös järjestelmä, jonka avulla tiedät milloin asiakkaasi tarvitsevat lisää tuotettasi tai palveluasi.

Muista, että bisnes pysähtyy, kun lopetat kaupan ehdottamisen. Kun ehdotat jatkuvasti lisää kauppaa, saat nopeasti vauhtia toimintaasi.

 

6. Edistä bisnestäsi pyytämällä uutta neuvottelua

Tavallisiin bisnestehtäviin kuuluu neuvottelu sekä mahdollisuus uuteen neuvotteluun. Monet jäävät jumiin, koska he eivät ole kovin hyviä uuden neuvottelun ehdottamisessa. Se on kuitenkin yksi tapa, joka voi säästää sinulta paljon aikaa ja rahaa.

Kaikenlaiset sopimukset voidaan neuvotella uudelleen vain kysymällä. Niin kauan kun toimit eettisesti oikein ja molempia osapuolia hyödyttävästi, voit nauttia joustavuudesta. Mikään ei ole ikinä kiveen hakattua. Jos tilanteesi vaatii muutosta, pyydä sitä.

 

7. Edistä bisnestäsi pyytämällä palautetta

Tämä on yksi tärkeä kysymisen osatekijä, joka jätetään usein huomiotta. Kuinka tiedät, että tuotteesi tai palvelusi täyttää asiakkaidesi tarpeen?

Kysy heiltä!

Muodosta tavallinen asiakastyytyväisyyskysely, jossa kysyt hyvien kysymysten lisäksi vaikeat kysymykset. Voisit harkita jopa kuukausittaista fokusryhmää, jossa voit tavata asiakkaitasi kasvotusten.

Jos johdat tiimiä tai isoa organisaatiota, kysy työtovereiltasi ideoita.

Työskentelitpä millä tahansa alalla, löydät ympäriltäsi ihmisiä, jotka voivat antaa sinulle arvokasta palautetta. Sinun tarvitsee vain kysyä.

 

 

Menestyvän kysymisen viisi salaisuutta

Ensimmäinen kompastuskivi monille on tietää miten kysyä. Seuraavassa on viisi vinkkiä, joiden avulla parannat tapaasi kysyä ja saavutat parempia tuloksia.

 

1. Kysy selkeästi

Epäselvä kysymys hämmentää kuulijaa ja tekee hankalaksi antaa tietoa tai apua, jota tarvitset.

Ole tarkka kysyessäsi. Ajattele selvästi mitä olet pyytämässä ja käytä aikaa valmisteluun. Käytä muistivihkoa valitaksesi sanat, joilla on suurin vaikutus. Sanat ovat tehokkaita, joten valitse ne tarkasti. Jos esimerkiksi kysyt: ”Miten minulla menee?” -kysymyksen ilman tarkennusta, kuulijallasi saattaa kestää hetki ennen kuin ymmärtää mistä puhut.

Yritä sen sijaan: ”Millainen on asenteeni asiakkaita kohtaan? Näetkö jotain kehitettävää? Mitä?”

 

2. Kysy itsevarmasti

Ihmiset, jotka kysyvät itsevarmasti saavat enemmän kuin ne, jotka epäröivät ja ovat epävarmoja. Kun tiedät mitä haluat kysyä, tee se itsevarmasti ja rohkeasti. Voit harjoitella kysymistä peilin edessä tai kirjoittaa kysymyksesi ylös.

Yritä pysyä avoimin mielin saadessasi vastauksen. (On normaalia tuntea hämmennystä, mutta älä näytä sitä.)

Valmistaudu kuulemaan odottamattomia vastauksia ja asioita, joita et halua kuulla. Älä ala puolustelemaan, jos kuulet jotain mistä et pidä tai joka saa sinut hermostumaan. On hyvä saada hieman haastavia kommentteja muilta aina silloin tällöin. He inspiroivat sinua pysähtymään, reflektoimaan ja ottamaan muutaman askeleen kohti parempaa.

 

3. Kysy jatkuvasti

Huippuvalmistajat tietävät etteivät he voi lopettaa yhteen kysymykseen ja yhteen hyvään vastaukseen.

Kuulet esimerkiksi asiakashankinnassa normaalisti neljä tai viisi kertaa ”ei” ennen kuin saat ”kyllä”-vastauksen. Jos lähestymistapasi ei tunnu toimivan, koita erilaista kysymistapaa ja jatka kysymistä kunnes kuulet vastauksen, jonka haluat.

Jos työkaverisi on haluton vastaamaan pyytäessäsi palautetta suorituksestasi, voit pyytää palautetta vastaanottavammalta tiimin jäseneltä tai muotoilla kysymyksesi uudelleen ja kysyä uudestaan. Ihmiset eivät yleensä pyydä toisten mielipiteitä omasta suorituksestaan, siksi palautteenpyytäminen ei ole tyypillinen kysymys, jota kuulee kysyttävän.

Valmistaudu kysymään uudestaan ja uudestaan, kunnes saat selvän ja hyödyllisen vastauksen.

 

4. Kysy luovasti

Kysymyksesi saattaa hävitä globaalin kilpailun keskellä, eikä se välttämättä tavoita toivomiasi päätöksentekijöitä. Voit kiertää tämän kysymällä erikoisemmalla tavalla. Käytä luovuuttasi keksiäksesi vaikuttava esitys.

Voi vaikuttaa epämiellyttävältä ja aikaa vievältä pyytää toista arvioimaan sinua. Muista osoittaa kunnioitusta heitä kohtaan ja koita löytää oikea aika kysyä.

Tässä yksi tapa saada esimiehesi näkemyksiä: ”Arvostan suuresti mielipidettäsi ja rehellistä näkökantaasi. Haluaisin tietää mitä voisin mielestäsi tehdä päivittäin toisin, jotta helpottaisin elämääsi ja asiakkaamme olisivat onnellisempia.”

 

5. Kysy vilpittömästi

Kun todella tarvitset apua, ihmiset auttavat. Vilpittömyys tarkoittaa oman egon unohtamista ja kykyä olla haavoittuvainen. Kerro asiasi niin kuin se todellisuudessa on, kaikkine vikoineen. Älä huoli, vaikkei esityksesi olisikaan täydellinen: kysy suoraan sydämestäsi. Pidä esityksesi yksinkertaisena, niin ihmiset voivat avautua sinulle.

Kuten vieraan kielen puhuminen, myös kysyminen vaatii jatkuvaa harjoittelua kunnes siitä tulee tavallinen, refleksinomainen tapa.

Mitä nopeammin kehität ”kysymislihastasi” sitä nopeammin näet tuloksia, joita olet odottanut ja etsinyt.

Muista, ettei kysyminen liity ainoastaan työtavoitteisiin ja -tehtäviin. Harjoittele kysymistä myös kotonasi rikastuttaaksesi suhdettasi perheenjäseniisi ja ystäviisi. Tulet yllättymään kuinka paljon opit itsestäsi tämän prosessin aikana ja millaisia tuloksia saavutat kaikilla elämäsi osa-alueilla.

 

Keneltä voit saada palautetta juuri nyt?

Pidä mielessäsi nämä seitsemän strategiaa kasvattaaksesi yritystäsi. Haluan lisäksi antaa sinulle pienen kotitehtävän, jonka voit suorittaa luettuasi tämän menestyspostin.

  1. Kirjoita ylös kolme aihealuetta ja kolme ihmistä, joilta voit saada palautetta.

  2. Kirjoita sitten mitä palautetta aiot pyytää heiltä, ja miten aiot pyytää palautetta.

  3. Pyydä heiltä palautetta!

 

Lataa kaksi ensimmäistä kappaletta kirjastani The Success Principles  

Jos haluat oppia kuinka voit luoda onnellisen ja yltäkylläisen elämän perustan, lataa itsellesi ilmaiseksi kaksi ensimmäistä kappaletta kirjastani The Success Principles oheisen linkin kautta. http://jackcanfield.com/success/op/tsp-2-chapters.html

Näiden periaatteiden oppiminen auttaa sinua asettamaan selkeämpiä tavoitteita ja saavuttamaan tuloksia, joita haluat saada.

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18-19.3.2017. Tutustu seuraavaan Passion for Success -seminaariin täältä: www.passionforsuccess.fi