Viisi asiaa, jotka on hyvä ottaa huomioon, jos harkitset alan vaihtoa

Harkitsetko alan vaihtoa?

Olet ehkä huomannut, ettet nykyisessä työtehtävässäsi pääse kunnolla käyttämään vahvuuksiasi tai työtehtävät eivät kiinnosta sinua enää. Tai olet jostain muusta syystä ottamassa uuden askeleen urallasi eteenpäin. Tässä muutamia asioita, joita alan vaihtajan on hyvä käydä ajatuksella läpi.

1) Alan vaihto on aina henkinen prosessi. Pelissä on identiteetti, omat arvot ja totutut ajatukset siitä, mikä on itselle mahdollista. Onnistunut alan vaihto voi kuitenkin tuoda tullessaan aivan uudenlaisen vapauden tunteen ja kokemuksen, että saa olla myös työssä entistä enemmän oma itsensä. Ajattele, jos voisit aamuisin herätä innostuneena tulevasta työpäivästä. Miltä tuntuisi, jos kokisit päivittäin työsi merkitykselliseksi ja kiinnostavaksi ja saisit työskennellä sinulle mieluisassa työympäristössä? Toki lähes jokaiseen työhön kuuluu myös niitä vähemmän innostavia hetkiä tai vähemmän mieluisia tehtäviä. Se ei kuitenkaan estä tavoittelemasta ja saavuttamasta työtä, joka tuntuu antoisalta ja mielekkäältä.

2) Suurin este itselle oikeanlaisen suunnan löytymiseen ovat yleensä omat ajatukset siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Meille on lapsuudesta saakka kertynyt mieleen ajatuksia ja uskomuksia siitä, millaisia olemme. Vanhempien, sisarusten, opettajien ja muiden ihmisten näkemykset siitä, missä olemme hyviä ja missä emme, mitä meidän olisi hyvä opiskella sekä mitä meidän kannattaa tehdä työksemme, voivat edelleen rajoittaa meitä ja estää meitä kurottamasta kohti sitä, mikä on meille luontaista ja mitä todella elämältämme haluaisimme. Valmennusasiakkaideni kohdalla olen huomannut, että näiden ajatusten tarkastelu uusista näkökulmista useimmiten vapauttaa ja antaa rohkeutta edetä elämässään haluamaansa suuntaan.

3) Uutta alaa tai uudenlaista työnkuvaa pohtiessa on hyvä aloittaa puhtaalta pöydältä ja antaa itselleen mahdollisuus löytää oikeanlainen työ myös joltain uudelta alalta. Jos jää vain tuijottamaan aiempia työtehtäviä, suoritettua koulutusta tai omaa CV:tä, valinnan varaa voi tuntua olevan vähemmän kuin mitä todellisuudessa on. Kertyneet suoritukset ja työtodistukset voivat kyllä olla hyödyksi työnhakuvaiheessa, mutta ne kannattaa laittaa hetkeksi syrjään ja antaa itselle mahdollisuus katsoa asioita laajemmin. Mahdollista on sekin, että syvällisen pohdinnan jälkeen päätyy samalle alalle tai samantyyppisiin työtehtäviin kuin aiemmin. Ehkä toisenlainen työympäristö, lyhyempi työmatka tai joustavammat työajat on se ratkaiseva tekijä omalle hyvinvoinnille.

4) Pohdintavaiheessa on tärkeää selvittää, millä tasolla oma itsetuntemus on. On hyvä vähintäänkin miettiä, mitkä ovat itselle tärkeimmät arvot ja mistä ylipäätään on elämässä kiinnostunut. Joskus uusi ura voi löytyä innostavan harrastuksen parista tai alalta, josta on aina haaveillut, muttei vain ole aiemmin opiskellut alaa tai muuten tullut hakeutuneeksi kohti omien toiveiden mukaista työtä. Omien vahvuuksien selvittäminen on myös tärkeää. Missä olen hyvä? Mikä on minulle luontaista? Millaisten asioiden tekemisestä nautin? Millaisia vahvuuksia muut näkevät minussa? 

5) Pohdintaan on hyvä varata aikaa.  Koska arjessa ei välttämättä ole vuosikausiin ehtinyt pysähtyä miettimään omia arvojaan, vahvuuksiaan tai sitä, mitä todella elämältään haluaa, näiden asioiden selkiytyminen voi viedä kuukausia. Pohdinta kuitenkin kannattaa, sillä on tutkittu, että ihmiset ovat tyytyväisimpiä työhönsä silloin, kun he saavat olla omien arvojensa mukaisessa työssä, jossa myös pääsevät hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Moni on parhaimmillaan, kun lisäksi kokee jollain tavalla voivansa työnsä kautta vaikuttaa positiivisesti muihin ihmisiin, ympäristöön tai yhteiskuntaan. Sellaisen työpaikan tavoittelu ei ole yltiöoptimismia eikä mahdottoman unelman perässä juoksemista, vaan täysin mahdollista ja vieläpä todennäköistä, jos antaa itselleen mahdollisuuden rauhassa miettiä, millaisen työpaikan todella haluaa ja lähtee sellaista määrätietoisesti tavoittelemaan askel kerrallaan.

Tukea omalle matkalle voi saada uravalmennuksesta. Uravalmentajan kanssa työskentely auttaa kirkastamaan omia ajatuksia itselle oikeanlaisesta työstä. Uravalmennuksessa käydään tavallisesti useamman valmennuskerran mittainen prosessi, jonka aikana vahvistetaan omaa itsetuntemusta, selvitetään omat vahvuudet ja yksi tai useampia vaihtoehtoja tulevaksi työnkuvaksi. Oikean suunnan selvittyä uravalmentaja sparraa tarvittaessa myös työnhaussa ja auttaa valmistautumaan tulevaan työhaastatteluun.

Uravalmennusprosessi onkin myös matka itseen: omiin arvoihin, vahvuuksiin, unelmiin sekä jo olemassa oleviin, mutta joskus piilossa oleviin tietoihin ja taitoihin.

             Kirjoittaja Anna Rossi, FM, on Uskalla Innostua -tiimin uravalmentaja.

             www.uskallainnostua.fi/annarossi      

Jos ura-asiat mietityttävät tai jos haluat saada aikaan kestävän muutoksen kohti sinulle oikeanlaista työtä, ota yhteyttä: anna@uskallainnostua.fi

Seuraa myös Uskalla Innostua -facebooksivua, niin saat varmimmin tiedon tulevista workshopeista aiheeseen liittyen.

 

 

 

 

Jack Canfield: Seitsemän tapaa edistää bisnestäsi vain kysymällä

Yksi elämän perustotuuksista on: ”Kysy, niin saat”.

Se on yksinkertaista, mutta tehokasta.

 

Vaikuttaa siltä, että menetämme kysymisen taitomme aikuisiällä. Sinun täytyy kuitenkin ymmärtää, että:

Maailma vastaa niille, jotka kysyvät. Joten tee palvelus itsellesi ja hyödynnä kysymisen taitoa!

Seuraavaksi jaan sinulle seitsemän tapaa bisneksesi edistämiseksi ainoastaan kysymisen avulla.

Jos haluat oppia muita tapoja elämäsi muuttamiseksi, saat ladattua kaksi ensimmäistä kappaletta kirjastani The Success Principles klikkaamalla tästä. http://jackcanfield.com/success/op/tsp-2-chapters.html

 

1. Edistä bisnestäsi kysymällä tietoa

Voittaaksesi uusia potentiaalisia asiakkaita puolellesi, sinun täytyy tietää mitkä ovat heidän nykyiset haasteensa; mitä he haluavat saavuttaa ja miten he ovat suunnitelleet toteuttavansa sen.

Kysy kysymyksiä, jotka alkavat sanoilla: kuka, mitä, missä, milloin ja miten saadaksesi kaiken tarvitsemasi tiedon. Tätä kutsutaan havainnoimisprosessiksi. Toista tätä prosessia kunnes olet käynyt aiheen läpi niin perinpohjin kuin tarvitsee. Harjoittele kysymään yksinkertaisia ja suoria kysymyksiä. Ole tarkkaavainen. Kuuntele huolellisesti ja opi lukemaan rivien välistä.

 

2. Edistä tulostasi ehdottamalla kauppaa

Tässä uskomaton fakta: kattavan myyntiesityksen jälkeen, jossa myyjä kertoo tuotteensa/palvelunsa kaikki hyödyt, yli 60 % myyjistä ei pyydä tilausta.

Jos haluat tehdä bisnestä, sinun täytyy ehdottaa kauppaa.

Älä jaarittele tai puhu ympäripyöreitä, äläkä missään nimessä odota asiakkaasi ehdottavan kauppaa. Sinun tarvitsee vain kysyä. Varmista myös, että muotoilet päätöskysymyksesi siten, että siihen voi vastata joko ”kyllä” tai ”ei”. Toisin kuten havainnoimisvaiheessa, jossa halusit saada mahdollisimman paljon tietoa.

 

3. Edistä bisnestäsi pyytämällä kirjallisia suosituksia

Hyvin kirjoitetut, tulosorientoituneet suositukset arvostetuilta ihmisiltä ovat todella tehokkaita.

On kiinnostavaa, että monet ihmiset eivät hyödynnä suosituksia. Siksi sinulla on hyvä mahdollisuus erottua kilpailijoistasi. Sinun tarvitsee vain kysyä.

Paras aika suositusten kysymiseen on silloin, kun olet tehnyt asiakkaasi iloiseksi omalla panoksellasi. Kun asiakas on iloinen, hän ylistää sinua ilomielin. Jos sinulla on älypuhelimesi mukanasi, voit tallentaa heidän suosituksensa saman tien.

 

4. Edistä bisnestäsi kysymällä laadukkaita liidejä

Jokainen bisneksessä toimiva ymmärtää liidien merkityksen. Kuitenkin vain yksi kymmenestä pienestä tai suuresta yrityksestä hyödyntää niitä aktiivisesti.

Kuten kaikki bisnesihmiset tietävät, laadukkaiden liidien kysyminen on tärkeä osa markkinointistrategiaa. Se on tapa, joka muuttaa tulostasi radikaalisti. Kuten mikä tahansa tapa, myös liidien kysyminen vaatii, että teet sitä usein. Mitä useammin sitä teet, sen helpompaa siitä tulee.

 

5. Edistä bisnestäsi ehdottamalla lisää kauppaa

Tämä strategia saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta se unohdetaan helposti.

Monet menettävät tuhansia dollareita kaupanteossa vuosittain, koska heillä ei ole ensimmäisen kauppansa jälkeen mitään myytävää. Etsi uusia tuotteita tai palveluita, joita voisit lisätä myyntisalkkuusi. Kehitä myös järjestelmä, jonka avulla tiedät milloin asiakkaasi tarvitsevat lisää tuotettasi tai palveluasi.

Muista, että bisnes pysähtyy, kun lopetat kaupan ehdottamisen. Kun ehdotat jatkuvasti lisää kauppaa, saat nopeasti vauhtia toimintaasi.

 

6. Edistä bisnestäsi pyytämällä uutta neuvottelua

Tavallisiin bisnestehtäviin kuuluu neuvottelu sekä mahdollisuus uuteen neuvotteluun. Monet jäävät jumiin, koska he eivät ole kovin hyviä uuden neuvottelun ehdottamisessa. Se on kuitenkin yksi tapa, joka voi säästää sinulta paljon aikaa ja rahaa.

Kaikenlaiset sopimukset voidaan neuvotella uudelleen vain kysymällä. Niin kauan kun toimit eettisesti oikein ja molempia osapuolia hyödyttävästi, voit nauttia joustavuudesta. Mikään ei ole ikinä kiveen hakattua. Jos tilanteesi vaatii muutosta, pyydä sitä.

 

7. Edistä bisnestäsi pyytämällä palautetta

Tämä on yksi tärkeä kysymisen osatekijä, joka jätetään usein huomiotta. Kuinka tiedät, että tuotteesi tai palvelusi täyttää asiakkaidesi tarpeen?

Kysy heiltä!

Muodosta tavallinen asiakastyytyväisyyskysely, jossa kysyt hyvien kysymysten lisäksi vaikeat kysymykset. Voisit harkita jopa kuukausittaista fokusryhmää, jossa voit tavata asiakkaitasi kasvotusten.

Jos johdat tiimiä tai isoa organisaatiota, kysy työtovereiltasi ideoita.

Työskentelitpä millä tahansa alalla, löydät ympäriltäsi ihmisiä, jotka voivat antaa sinulle arvokasta palautetta. Sinun tarvitsee vain kysyä.

 

 

Menestyvän kysymisen viisi salaisuutta

Ensimmäinen kompastuskivi monille on tietää miten kysyä. Seuraavassa on viisi vinkkiä, joiden avulla parannat tapaasi kysyä ja saavutat parempia tuloksia.

 

1. Kysy selkeästi

Epäselvä kysymys hämmentää kuulijaa ja tekee hankalaksi antaa tietoa tai apua, jota tarvitset.

Ole tarkka kysyessäsi. Ajattele selvästi mitä olet pyytämässä ja käytä aikaa valmisteluun. Käytä muistivihkoa valitaksesi sanat, joilla on suurin vaikutus. Sanat ovat tehokkaita, joten valitse ne tarkasti. Jos esimerkiksi kysyt: ”Miten minulla menee?” -kysymyksen ilman tarkennusta, kuulijallasi saattaa kestää hetki ennen kuin ymmärtää mistä puhut.

Yritä sen sijaan: ”Millainen on asenteeni asiakkaita kohtaan? Näetkö jotain kehitettävää? Mitä?”

 

2. Kysy itsevarmasti

Ihmiset, jotka kysyvät itsevarmasti saavat enemmän kuin ne, jotka epäröivät ja ovat epävarmoja. Kun tiedät mitä haluat kysyä, tee se itsevarmasti ja rohkeasti. Voit harjoitella kysymistä peilin edessä tai kirjoittaa kysymyksesi ylös.

Yritä pysyä avoimin mielin saadessasi vastauksen. (On normaalia tuntea hämmennystä, mutta älä näytä sitä.)

Valmistaudu kuulemaan odottamattomia vastauksia ja asioita, joita et halua kuulla. Älä ala puolustelemaan, jos kuulet jotain mistä et pidä tai joka saa sinut hermostumaan. On hyvä saada hieman haastavia kommentteja muilta aina silloin tällöin. He inspiroivat sinua pysähtymään, reflektoimaan ja ottamaan muutaman askeleen kohti parempaa.

 

3. Kysy jatkuvasti

Huippuvalmistajat tietävät etteivät he voi lopettaa yhteen kysymykseen ja yhteen hyvään vastaukseen.

Kuulet esimerkiksi asiakashankinnassa normaalisti neljä tai viisi kertaa ”ei” ennen kuin saat ”kyllä”-vastauksen. Jos lähestymistapasi ei tunnu toimivan, koita erilaista kysymistapaa ja jatka kysymistä kunnes kuulet vastauksen, jonka haluat.

Jos työkaverisi on haluton vastaamaan pyytäessäsi palautetta suorituksestasi, voit pyytää palautetta vastaanottavammalta tiimin jäseneltä tai muotoilla kysymyksesi uudelleen ja kysyä uudestaan. Ihmiset eivät yleensä pyydä toisten mielipiteitä omasta suorituksestaan, siksi palautteenpyytäminen ei ole tyypillinen kysymys, jota kuulee kysyttävän.

Valmistaudu kysymään uudestaan ja uudestaan, kunnes saat selvän ja hyödyllisen vastauksen.

 

4. Kysy luovasti

Kysymyksesi saattaa hävitä globaalin kilpailun keskellä, eikä se välttämättä tavoita toivomiasi päätöksentekijöitä. Voit kiertää tämän kysymällä erikoisemmalla tavalla. Käytä luovuuttasi keksiäksesi vaikuttava esitys.

Voi vaikuttaa epämiellyttävältä ja aikaa vievältä pyytää toista arvioimaan sinua. Muista osoittaa kunnioitusta heitä kohtaan ja koita löytää oikea aika kysyä.

Tässä yksi tapa saada esimiehesi näkemyksiä: ”Arvostan suuresti mielipidettäsi ja rehellistä näkökantaasi. Haluaisin tietää mitä voisin mielestäsi tehdä päivittäin toisin, jotta helpottaisin elämääsi ja asiakkaamme olisivat onnellisempia.”

 

5. Kysy vilpittömästi

Kun todella tarvitset apua, ihmiset auttavat. Vilpittömyys tarkoittaa oman egon unohtamista ja kykyä olla haavoittuvainen. Kerro asiasi niin kuin se todellisuudessa on, kaikkine vikoineen. Älä huoli, vaikkei esityksesi olisikaan täydellinen: kysy suoraan sydämestäsi. Pidä esityksesi yksinkertaisena, niin ihmiset voivat avautua sinulle.

Kuten vieraan kielen puhuminen, myös kysyminen vaatii jatkuvaa harjoittelua kunnes siitä tulee tavallinen, refleksinomainen tapa.

Mitä nopeammin kehität ”kysymislihastasi” sitä nopeammin näet tuloksia, joita olet odottanut ja etsinyt.

Muista, ettei kysyminen liity ainoastaan työtavoitteisiin ja -tehtäviin. Harjoittele kysymistä myös kotonasi rikastuttaaksesi suhdettasi perheenjäseniisi ja ystäviisi. Tulet yllättymään kuinka paljon opit itsestäsi tämän prosessin aikana ja millaisia tuloksia saavutat kaikilla elämäsi osa-alueilla.

 

Keneltä voit saada palautetta juuri nyt?

Pidä mielessäsi nämä seitsemän strategiaa kasvattaaksesi yritystäsi. Haluan lisäksi antaa sinulle pienen kotitehtävän, jonka voit suorittaa luettuasi tämän menestyspostin.

  1. Kirjoita ylös kolme aihealuetta ja kolme ihmistä, joilta voit saada palautetta.
  2. Kirjoita sitten mitä palautetta aiot pyytää heiltä, ja miten aiot pyytää palautetta.
  3. Pyydä heiltä palautetta!

 

Lataa kaksi ensimmäistä kappaletta kirjastani The Success Principles  

Jos haluat oppia kuinka voit luoda onnellisen ja yltäkylläisen elämän perustan, lataa itsellesi ilmaiseksi kaksi ensimmäistä kappaletta kirjastani The Success Principles oheisen linkin kautta. http://jackcanfield.com/success/op/tsp-2-chapters.html

Näiden periaatteiden oppiminen auttaa sinua asettamaan selkeämpiä tavoitteita ja saavuttamaan tuloksia, joita haluat saada.

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017! Osta lippusi ensi vuoden kovimpaan itsensäkehittämisen seminaariin nyt! http://www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess

Jack Canfield: Pysy keskittyneenä negatiivisuuden keskellä

Vetovoiman lain mukaan se, mihin kiinnität huomiosi vetää sinua puoleensa. Siksi on tärkeää, että keskityt asettamiisi tavoitteisiin.

Valitettavasti moni kokee keskittymisen vaikeaksi tämän päivän maailmassa, jossa media, työkaverit, sukulaiset ja jopa asiakkaat pommittavat meitä jatkuvasti negatiivisilla viesteillä.

Hyvä uutinen on, että voit suojata itseäsi motivaation tappavalta pelonomaiselta negatiivisuudelta. Jaan sinulle seuraavassa viisi helppoa tapaa päästä alkuun.

 

Vinkki 1: Hyväksy 100 % vastuu

Kaikista tärkein periaate menestyksesi polulla on hyväksyä 100 % vastuu omasta elämästäsi; mukaan lukien negatiivisuuden, jonka annat vaikuttaa itseesi.

Sinun tehtäväsi on huolehtia itsestäsi. Huolehtimisella tarkoitan sellaisen ympäristön luomista, joka edistää menestystäsi. Tarkkaile miten negatiivisuus ilmenee elämässäsi ja kehitä tapoja, joiden avulla voit minimoida negatiivisuudelle altistumisen.

Seuraatko esimerkiksi uutisia joka päivä? Yritä pidättäytyä siitä ja luota siihen, että jos jotain suurta tapahtuu, kuten luonnonkatastrofi, joku kertoo siitä sinulle. Jos näin tapahtuu, voit lukea artikkelin tai pari aiheesta pitääksesi itsesi ajan tasalla.

Onko sinulla hyvää tarkoittavia sukulaisia, jotka kannustavat sinua olemaan tavoittelematta tavoitteitasi, koska pelkäävät ottamiesi riskien seurauksia? Haluat ehkä rajoittaa aikaa, jonka vietät tällaisten henkilöiden kanssa.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa heidän neuvonsa sellaisena kuin he sen tarkoittavat: rakkauden ja huolen osoituksena. Yksinkertainen totuus on, että monet ihmiset ovat sokeita omille rajoittaville uskomuksilleen ja kuinka ne vääristävät heidän maailmankuvaansa. Kiitä näitä hyvää tarkoittavia henkilöitä, että jaksavat huolehtia sinusta tarpeeksi jakaakseen omat ajatuksensa kanssasi - ja keskity sitten jälleen omiin tavoitteisiisi.

 

Vinkki 2: Päästä irti negatiivisista tunteista

Saavuttaaksesi elämässä sen mitä haluat, sinun täytyy elää rakkauden, ilon ja kiitollisuuden tilassa. Negatiivinen ympäristö aiheuttaa pelkoa, masennusta ja epäilystä. Sinun on päästettävä niistä irti, jotta voit palata korkeamman tason tunteisiin ja värähtelyihin.

Hale Dwoskinin kehittämä Sedona-metodi tarjoaa nopean ja tehokkaan ratkaisun negatiivisista tunteista irrottautumiseen.

Aloita virittäytymällä tunteeseen, joka häiritsee sinua. Tunne tunteesi täysillä, toivota se tervetulleeksi ja anna sen täyttää kehosi.

Kysy sitten itseltäsi: ”Voinko päästää tunteen menemään?” Molemmat ”kyllä” ja ”ei” ovat hyväksyttäviä vastauksia.

Kysy seuraavaksi: ”Päästäisinkö tunteen menemään?” Jos vastauksesi on ”ei”, kysy haluaisitko mieluummin tuntea tämän tunteen vai päästää siitä irti.

Kysy lopuksi: ”Milloin?” Tämä on kutsu päästää irti tunteesta saman tien. Voit tehdä päätöksen päästää tunteesta irti milloin haluat. Toista koko prosessi niin usein kuin tarpeellista kunnes tunnet itsesi vapaaksi kyseisestä tunteesta.

Useimmat ihmiset joko rypevät negatiivisuudessaan tai yrittävät torjua negatiivisen tunteen. Kumpikaan näistä lähestymistavoista ei toimi. Käytä Sedona-metodia ja anna tunteidesi liukua lävitsesi, jotta voit palata jälleen positiiviseen mielentilaan.

 

Vinkki 3: Päivän kertaus

Kaikella mitä luet, näet, kuulet, puhut tai koet, viimeisen 45 minuutin aikana ennen nukkumaanmenoa, on suuri vaikutus uneesi sekä seuraavaan päivääsi. Yön aikana alitajuntasi kertaa ja prosessoi näitä myöhäisen illan tapahtumia kuusi kertaa useammin kuin mitään muuta päivän aikana tapahtunutta. Käytä seuraavaa prosessia keskittääksesi alitajuntasi.

Istu silmät suljettuna ja hengitä syvään. Pyydä mieltäsi näyttämään sinulle missä päivän tapahtumissa olisit voinut olla vaikuttavampi, tietoisempi, rakastavampi, itsevarmempi tai enemmän mitä tahansa niistä luonteenpiirteistä, joihin haluat keskittyä. (Huomio: keskity yhteen luonteenpiirteeseen kerrallaan.)

Huomaat, että mieleesi tulee useampia päivän tapahtumia. Tarkkaile niitä ilman itsekritiikkiä. Toista sitten jokainen yksittäinen tapahtuma mielessäsi, sillä tavalla kuin olisit toivonut tehneesi. Tämä auttaa sinua muodostamaan halutun käyttäytymistavan seuraavalla kerralla, kun kohtaat vastaavan tilanteen.

 

Vinkki 4: Menestyspäiväkirja

Yksi tapa pysyä keskittyneenä tavoitteisiin ja positiivisuuteen on pitää päivittäistä menestyspäiväkirjaa.

Kirjoita joka ilta ylös viisi saavutustasi, joita teit päivän aikana. Tarkenna seuraavaksi miksi jokainen saavutuksistasi on sinulle tärkeä. Tarkenna sitten miten voit kehittää itseäsi tulevaisuudessa samoilla osa-alueilla. Kirjoita lopuksi tarkat askeleet, jotka vievät sinua eteenpäin ja lisää askeleet kalenteriisi.

 

Vinkki 5: Luo ideaalinen päiväsi

Ennen kuin lähdet töistä tai menet nukkumaan, käytä muutama minuutti seuraavan päivän suunnitteluun. Näin valmistat itsesi menestymään ja olet valmiina tarttumaan päivän töihin heti aamulla.

Päivän suunnittelun jälkeen, käytä muutama minuutti visualisoidaksesi päivä sujumaan juuri niin kuin haluat. Näe itsesi suoriutumassa parhaalla mahdollisella tavalla päivän tapahtumista. Tämä antaa alitajunnallesi koko yön aikaa mahdollistaa päivän juuri kuten visualisoit. Menestyneet ihmiset keskittyvät positiivisuuteen huolimatta ympärillä tapahtuvista asioista. He keskittyvät mieluummin positiivisuuteen ja seuraaviin askeleisiin kuin epäonnistumisiin. Käytä edellä mainitsemiani vinkkejä pysyäksesi positiivisena ja aktiivisena luodessasi oman ihanne-elämäsi.

 

 

Tuntuuko keskittyminen vaikealta? Kymmenen päivän ILMAISEN Success Principles -kurssin aikana tarjoan sinulle tarkkoja päivittäisiä tehtäviä, jotka vievät sinua lähemmäs tavoitteidesi saavuttamista ja toivomaasi menestystä. Aloita ilmainen menestyskurssi osoitteessa: http://jackcanfield.com/10-day-transformation/#sthash.NEUWAufI.dpuf

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017! Osta lippusi ensi vuoden kovimpaan itsensäkehittämisen seminaariin nyt! http://www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess

Jack Canfield: Löydä mahdollisuuksia kaikissa tilanteissa

Uskomuksesi ja käyttäytymisesi ovat parempia ennustajia menestyksestäsi kuin mikään markkinoiden heilahtelu. Voit kirjoittaa oman menestystarinasi jopa lama-aikana.

 

Hallitse ”käänteisen vainoharhaisuuden” taito

Aloita tulemalla ”käänteisesti vainoharhaiseksi”. Sillä tarkoitan, että näet kaikki elämäsi tapahtumat jonkin paremman alkuna; elämäsi tapahtumat rikastuttavat ja voimaannuttavat sinua.

Kuvittele miten paljon helpompaa olisi menestyä elämässä, jos odottaisit maailman tukevan ja tuovan sinulle jatkuvasti mahdollisuuksia.

Voit helposti vahvistaa tämän uskomuksen itsellesi. Muistele vain edellistä kertaa, kun kamala tapahtuma osoittautuikin ilonaiheeksi.

Koin suuren onnen hetken, kun menetin työni 1970-luvulla. Työskentelin etsien uusia tapoja opettaa alisuorittavia oppilaita Job Corps Centerissä Clintonissa, Iowassa. Eräänä päivänä kuulin, että toimistomme aiotaan siirtää toisaalle ja minut lomautetaan.

Osallistuin W. Clement ja Jesse V. Stone -säätiön järjestämään työpajaan Chicagossa, jossa jaoin oman ahdinkoni esittelijälle. Hän sattui olemaan säätiön varapuheenjohtaja ja tarjosi minulle saman tien töitä slummissa asuvien mustien ja latinolaislapsien parissa. Hyväksyin tarjouksen ja sain parempaa palkkaa kuin aiemmasta työstäni, rajattoman budjetin ja uuden laboratorion. Työskennellessäni opin menestyksen periaatteet, jotka muuttivat elämäni ja käynnistivät uuden vaiheen urapolullani.

 

Kysy itseltäsi: ”Mitä mahdollisuuksia tässä on?”

Valitse oikotie inspiroitumiseen ja kysy itseltäsi säännöllisesti: ”Mitä mahdollisuuksia tässä on?” Tee siitä itsellesi tapa, niin pysyt rauhallisena ja keskittyneenä missä tahansa vastoinkäymisessä.

Tämän kysymyksen kauneus piilee siinä, että se huijaa mielesi vastaamaan positiivisesti. Vertaa saamiasi vastauksia niihin turhiin tietoihin, joita saat kysymällä: ”Miksi minulle tapahtuu näin?” tai: ”Kenen syytä tämä on?”

Jos et saa haluamaasi ylennystä tai sijoituksesi laskevat osakemarkkinoilla, muista kysyä itseltäsi: ”Mitä mahdollisuuksia tässä on?” - tai jokin muu kysymyksen inspiroivista variaatioista:

  • Mitä voin oppia tästä tapahtumasta?
  • Mitä teen erilailla tulevaisuudessa?
  • Kenen mentorin tai valmentajan puoleen voin kääntyä?
  • Mitä teen seuraavaksi?

 

Muista asiat, joita voit hallita

Käsitteenä talous on moniselitteinen ja vaikeasti ymmärrettävä. Se viittaa yleisesti biljoonien dollareiden arvoisiin tavaroihin, palveluihin ja tuotteisiin, joita miljardit ihmiset tuottavat ympäri maailmaa. Kun kohtaat taloudellisen haasteen, onko kyse maailman talouden ongelmasta? Vai onko kyse henkilökohtaisesta taloudestasi, jota voit hallita?

Et voi aina luottaa talouteen, mutta voit aina luottaa itseesi.

 

Muista, että voit hallita täydellisesti kolmea asiaa elämässäsi:

  1. Ajatuksia, joita ajattelet
  2. Kuvia, joita visualisoit
  3. Tekoja, joita teet (myös sen mitä sanot toisille)

 

Elämäsi on yksinkertaisesti niiden valintojen summa, joita teet näillä osa-alueilla. Voit saavuttaa uusia tuloksia milloin tahansa tekemällä uusia valintoja. Käytä ideoita ja harjoituksia, joita sait tästä artikkelista ja tee juuri niin!

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017! Osta lippusi ensi vuoden kovimpaan itsensäkehittämisen seminaariin nyt! http://www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess

Jack Canfield: Seitsemän menestyksen ja onnellisuuden periaatetta, joita voit hyödyntää jo tänään!

”Jack Canfieldin elämäntyönä on tutkia ihmisten menestystä sekä henkilökohtaisessa että ammattielämässä. Hän on haastatellut satoja menestyneitä ihmisiä, lukenut yli 3 000 menestyskirjaa ja pitänyt tuhansia puheita aiheesta. Nyt Canfield on koonnut kaiken tietonsa yhteen kirjaan: The Success Principles: How to Get from Where You Are to Where You Want to Be. Monet kirjan periaatteista, kuten esimerkiksi tavoitteiden asettamisen merkitys, ovat hyvin tunnettuja. Toiset periaatteet ovat yhtä ratkaisevassa roolissa, mutta niitä ei ymmärretä niin helposti.

Seuraavassa, Canfield paljastaa ne menestyksen periaatteet, jotka useimmiten unohdetaan.”

 

1. Kehitä itsellesi neljä uutta tapaa joka vuosi

Suurin osa kaikesta mitä teemme perustuu rituaaleihimme. Syömme tietyissä ravintoloissa, pidämme tietyntyyppisiä vaatteita, harjaamme hampaamme tietyllä tavalla ja katsomme tiettyjä televisio-ohjelmia yksinkertaisesti, koska niin olemme aina tehneet. Nämä ovat tapojamme, joita toteutamme sen kummemmin ajattelematta asiaa.

Tapojen ongelma on, että ne säilyttävät nykytilanteen entisellään ja tekevät dramaattisesta tilanteen parannuksesta epätodennäköistä. Jos haluamme elämältämme enemmän, meidän täytyy olla halukkaita arvioimaan ja korvaamaan joitain rituaalejamme tuottoisemmilla tavoilla.

Esimerkki: Sen sijaan, että viettäisit illallisen jälkeen tunnin katsoen televisiota, mene reippaalle kävelylle, opettele uusi kieli, lue kirja tai tee ne ylimääräiset myyntipuhelut, joita tarvitset edetäksesi urallasi.

Aivoillasi kestää vähintään 25 päivää rakentaa uusia neurolinkkejä, joita tarvitset tehdäksesi uudesta käyttäytymismallistasi tavan. Suosittelen harjoittelemaan uutta tapaa kolme kuukautta, jotta voit olla varma, että tapa jää osaksi elämääsi. Kun uudesta tavasta on tullut uusi luontosi, lisää uusi tapa. Kun käytät jokaisen tavan juurruttamiseksi kolme kuukautta, sinulla on aikaa lisätä neljä uutta tapaa vuodessa. Viidessä vuodessa sinulla on 20 uutta tapaa, jotka auttavat sinua menestymään.

 

2. Harjoittele arvostamista

Tutkimukset työntekijöiden motivaatiosta todistavat poikkeuksetta, että suurin yksittäinen, jopa palkkiota parempi, motivaatiotekijä työpaikalla on arvostuksen tunteminen. Silti monet ihmiset epäonnistuvat hyödyntämään arvostuksen voiman sekä työpaikallaan että henkilökohtaisessa elämässään.

Kun näytät ihmisille arvostavasi heitä, et ainoastaan saa heitä voimaan paremmin vaan teet samalla itsestäsi menestyneemmän. Ihmiset auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi todennäköisemmin, jos he kokevat sinun arvostavan heidän panostaan. Arvostukselle ei ole varjopuolta: arvostaminen ei maksa mitään, ja kukaan ei ole koskaan valittanut olevansa liian arvostettu.

Vinkki: Kannoin ennen taskussani pientä korttia, jossa oli 10 ympyrää. Joka kerta, kun osoitin arvostusta jotakuta kohtaan, täytin yhden ympyröistä. Jos kaikki ympyrät eivät olleet täynnä päivän päätteeksi, lähetin arvostusta osoittavia sähköposteja. Muutaman kuukauden jälkeen arvostuksen osoittamisesta tuli toinen luontoni, eikä minun tarvinnut enää kantaa korttia mukanani. Kukaan ei ole lähtenyt yhdeksän-hengen yrityksestäni yli viiteen vuoteen. Uskon, että suurin syy siihen on, että jokainen tuntee itsensä arvostetuksi.

 

3. Pyydä ja kunnioita palautetta

Älä arvaile, vaan kysy kuinka olet pärjännyt muiden mielestä. Pyydä työntekijöitäsi, työnantajaasi, asiakkaitasi ja rakkaitasi arvioimaan sinut säännöllisesti asteikolla yhdestä kymmeneen. Jos vastaus on vähemmän kuin 10, kysy: ”Mitä vaatisi, että se olisi 10?”

Jos noudatat tätä strategiaa, rohkaiset ihmisiä auttamaan sinua menestymään. Yleisin syy miksi ihmiset eivät pyydä palautetta on, että he pelkäävät mitä he saattavat kuulla. Tieto, jonka voimme saavuttaa palautteen avulla on pelon kohtaamisen arvoista.

Kaikki palaute ei välttämättä pidä paikkaansa. Älä kuitenkaan suutu palautteenantajalle, vaikka olisit eri mieltä hänen kanssaan.

 

4. Pidä kiinni lupauksistasi

Kun rikot lupauksen, henkilö, jolle tuotit pettymyksen menettää luottamuksensa sinuun ja ei todennäköisesti halua työskennellä kanssasi tulevaisuudessa. Menetät myös uskoa itseäsi kohtaan. On mahdotonta menestyä, jos et usko itseesi.

Välttääksesi lupausten rikkomisen, opettele sanomaan ei asioille, joita et haluaisi tehdä. Siten sinun ei tarvitse perääntyä myöhemmin. Kun olet lupautunut tekemään jotain, kirjoita saman tien kalenteriisi kaikki mitä teet asiaan liittyen - yllättyisit kuinka moni jättää tämän tekemättä!

Jos sinun on pakko rikkoa lupauksesi, kerro toisille osapuolille tilanteesta mahdollisimman pian ja tee kaikkesi korjataksesi ongelmat, joita rikkoutunut lupaus heille aiheuttaa.

 

5. Ylitä odotukset

Älä kysy itseltäsi: ”Kuinka voisin hyötyä hieman enemmän tästä tilanteesta?”, kysy sen sijaan: ”Kuinka voisin antaa hieman enemmän ympärilläni oleville?” Uhraus ei yleensä ole uhraus, vaan tie menestykseen. Jos venyt jatkuvasti asiakkaidesi, kollegoidesi, työntekijöidesi, perheesi ja ystäviesi puolesta, ansaitset heidän luottamuksensa koko elämäsi ajaksi.

Esimerkki: Kun UPS meni lakkoon, pienen seattlelaisen kahvipaahtimo-Dillanosin omistaja David Morris vuokrasi auton ja ajoi yli 3 500 kilometriä toimittaakseen pienen tilauksen Etelä-Kaliforniaan. Tuo asiakas oli Grind Coffee House, joka on nykyään suuri franchise-ketju, jolla on 50 myymälää ja lisäksi 100 suunnitteilla. Se on tällä hetkellä Dillanosin suurin asiakas ja on pysynyt lojaalina Dillanosille, koska Morris venyi hieman enemmän vuosia sitten.

 

6. Torju torjuminen

Torjuminen ei estä menestymistä, torjunnan pelko estää. Mikä estää miestä pyytämästä viehättävää naista ulos? Mikä estää kokematonta myyntimiestä pyytämästä kaikista menestyneintä myyjää omaan firmaansa antamaan neuvoja? He pelkäävät torjuntaa. He pelkäävät, että jos kysyvät, vastaus saattaa olla ei. Torjunnan pelkäämiselle ei ole olemassa yhtään järkeenkäypää syytä.

Esimerkki: Pyydät menestynyttä henkilöä antamaan neuvoja työhösi, ja hän sanoo ei. Sinulla ei ollut hänen neuvojaan ennen kuin kysyit niitä, eikä sinulla ole niitä sen jälkeenkään. Tilanteesi ei muuttunut huonommaksi kuin aloittaessasi, joten miksi pelkäisit kysymistä?

Jos haluat menestyä, sinun täytyy ymmärtää, että torjuminen on vain illuusio: negatiivinen vastaus, jonka mielesi loihtii mutta jota ei todellisuudessa ole olemassa.

 

7. Poista pienet esteet

Tee lista ongelmista, jotka haluaisit poistaa elämästäsi: sisällytä listaan pienimmätkin asiat, kuten rikkinäinen lamppu. Järjestä aikataulusi siten, että varaat päivän tai kaksi korjataksesi mahdollisimman monta noista ongelmista, aloita helpoimmasta.

Näin tehdessäsi alat ajatella: ”Tiedän mitä haluan, tiedän kuinka saan sen”. Tällaisessa mielentilassa alat erottaa itsesi nykyisestä tilanteestasi ja luot myös suurempia positiivisia muutoksia.

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017! Osta lippusi ensi vuoden kovimpaan itsensäkehittämisen seminaariin nyt! http://www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess

"Ei me naiset niin monimutkaisia olla"

Upea parisuhdevalmentaja Tara Lange kertoo miehensä sanoneen:

Tehtäväni on kulkea kaksi askelta takanasi. Kun kaadut, otan sinut kiinni.

Parisuhteessa ei ole kyse kilpailusta, siitä kumpi on vahvempi tai kumpi kontrolloi enemmän. Kyse on siitä, että naiset saavat olla naisia ja miehet miehiä. Silloin kummallakin on hyvä olla.

Kun nainen saa olla oma feminiini itsensä, hän täyttyy feminiinisellä energialla, josta mies pääsee osaltaan nauttimaan. Naisen on tärkeää myös kunnioittaa miestään ja uskoa hänen vahvuuteensa. Miehen tehtävä parisuhteessa on olla horjumaton mies.

Siinä missä mies pysyy päätöksissään, naisen mieliala saattaa vaihdella. Kun olette päivällä sopineet menevänne leffaan, ja illalla nainen ei enää haluakaan mennä, ei ole kyse elokuvasta. Naisella ei vain sillä hetkellä ole kovin hyvä fiilis parisuhteestanne ja hän epäilee sen kestävyyttä. Älä jää tällaisessa tilanteessa pinnalliselle tasolle ja kysy mitä vikaa elokuvassa on, mene pintaa syvemmälle rakkauden tasolle.

"Ei me naiset niin monimutkaisia olla. Me oikeasti halutaan vaan sitä, että saadaan koko ajan rakkautta."

 

Lisää Tara Langen oivalluksia pääset kuulemaan Päivä Suhteelle -parisuhdeseminaarissa 21.1.2017 http://bit.ly/pshel

Jack Canfield: Onnistuneen johtamisen tärkein periaate

Tässä ensimmäinen menestyspostimme Passion for Success -seminaarin pääpuhujalta ja itsensä kehittämisen legenda JACK CANFIELDiltä!


Jack Canfield:

Kirjassani, The Success Principles, käyn läpi 64 opetusta, jotka auttavat ihmisiä saavuttamaan elämässään sen mitä haluavat. Tulet huomaamaan, että täyden vastuun ottaminen omasta elämästäsi sekä muiden voimaannuttaminen ovat menestymisen ja onnistuneen johtamisen kulmakiviä.

Kun ihmiset kysyvät minulta kaikista tärkeintä yksittäistä periaatetta, jaan heille yksinkertaisen kaavan. Olen opettanut monille huippujohtajille ja -ajattelijoille tämän kaavan, joka ohjaa heitä päätöksenteossa matkalla menestykseen.

En tiedä yhtään menestynyttä johtajaa, joka ei pidä kaavaa mielessään päivittäin:

Tapahtuma + Reaktio = Tulos

Perus ajatus on, että jokainen asia jonka koet elämässäsi (oli se sitten menestys tai epäonnistuminen, vauraus tai köyhyys, terveys tai sairaus, läheisyys tai vieraantuminen, ilo tai turhautuminen) on seurausta siitä, kuinka olet reagoinut aiempiin tapahtumiin elämässäsi. Loistavat johtavat eivät vain tiedosta tätä vaistomaisesti, vaan he luovat itselleen tavan reagoida tilanteisiin saadakseen haluamiaan tuloksia. He reagoivat näin jopa äärimmäisen vaikeiden kokemuksien aikana sekä tilanteissa, jotka eivät näennäisesti ole heidän hallinnassaan.

Jos et pidä nykyisistä tuloksista, joita saat, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

 

Valinta 1:

Voit syyttää tapahtunutta (T) tulostesi (TU) puutteesta.

Toisin sanoen voit syyttää taloustilannetta, rahattomuutta, koulutuksen puutetta, rasisimia, sukupuolieroja, vaimoasi tai aviomiestäsi, johtokuntasi asenteita, työntekijöitäsi tai kollegoitasi, tuen puutetta, tämän hetkistä hallitusta ja niin edelleen.

Ei epäilystäkään etteivätkö nämä kaikki tekijät olisi olemassa. Mutta jos ne olisivat päättäviä tekijöitä kukaan ei menestyisi koskaan, ja meillä olisi johtajia ilman suuntaa, fokusta ja ratkaisuja.

Näistä syistä huolimatta sadat ihmiset ovat menestyneet, vaikka ovat kohdanneet täsmälleen samat olosuhteet.

 

Valinta 2:

Voit vaihtaa reaktiotapaasi (R) tapahtumiin (T) kunnes saat tuloksia (TU), joita haluat.

Voit muuttaa ajatteluasi, kommunikointitapaasi, maailmankuvaasi ja käyttäytymistäsi. Ne ovatkin ainoita asioita, joita voit hallita.

Valitettavasti useimmat tapamme ovat niin syvään juurtuneita, ettemme koskaan muuta käyttäytymistämme. Toistamme totuttua reagointitapaamme puolisolle ja lapsille, kollegoille ja työntekijöille, asiakkaille, oppilaille ja koko maailmalle.

Kun saat ajatuksesi, mielikuvasi, unelmasi ja käyttäytymisesi hallintaan, voit saada mitattavissa olevia tuloksia, joita haluat.

Jos et pidä tuloksista, joita saat, muuta reagointitapaasi!

 

Pyydä palautetta

Johtaja ei voi työskennellä eristyksessä. Hän saattaa työskennellä näennäisesti yrityksen tärkeimmässä roolissa, mutta se ei poissulje palautteen merkitystä. Itse asiassa johtaja tarvitsee palautetta luultavasti enemmän kuin kukaan muu. Saamansa palautteen avulla johtaja reagoi tapahtumiin sopivalla tavalla saadakseen onnistuneita tuloksia.

Jos haluat kannustavan suhteen tiimisi kanssa töissä, mutta he ovat vihaisia sinulle, koska laiminlyöt heidän tarpeitaan työntekijöinä, mitä teet?

 

Suututko heille, koska he ovat vihaisia?

Voit nähdä tilanteen joko mahdollisuutena kehittää itseäsi ja korjata käyttäytymistäsi, tai voit kuvitella koko maailman kääntyneen sinua vastaan ja loukkaavan sinua. Saadaksesi tukea antavan suhteen, sinun täytyy myöntää, että olet saattanut ajautua sivuraiteelle. Päästäksesi takaisin raiteille, kuuntele ja ryhdy tarkoituksenmukaisiin tekoihin. Aloita avoin keskustelu työntekijöidesi kanssa ja käyttäydy kuin todellinen johtaja.

 

Miten voit menestyä palautteen käsittelyssä?

Pyydä palautetta ja luo turvallinen tila, jossa ihmiset voivat kertoa oman näkemyksensä. Älä ole epäselvä palautetta pyytäessäsi, vaan käytä tarkkoja termejä. Kysy miten voit parantaa toimintaasi ja mikä saisi teidät takaisin raiteille. Luota vaistoihisi, kuuntele mitä muilla on sanottavanaan ja katso reagointisi aiheuttamia tuloksia. Kun tiedostat tilanteen, voit ryhtyä toimiin parantaaksesi käyttäytymistäsi. Se on kaikille parasta.

 

Saavuta täysi potentiaalisi

Jos haluat saavuttaa täyden potentiaalisi, sinun täytyy muuttaa ajatteluasi.

Haluan jakaa sinulle lisää menestyksen periaatteitani, tuletkin saamaan lähiaikoina seuraavan vinkkini kohti menestystä. Opit siitä seitsemän onnellisuuden ja menestyksen periaatetta, joita voit hyödyntää jokapäiväisessä elämässäsi!

- Jack Canfield

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017. 

OSTA LIPPUSI ENSI VUODEN KOVIMPAAN ITSENSÄKEHITTÄMISEN SEMINAARIIN NYT! Huikea avajaistarjous voimassa VAIN TÄNÄÄN T0 8.12.! Osta lippusi nyt!

Anna rakkautta riidan keskellä

Parisuhdevalmentaja Tara Lange jakaa ajatuksiaan riidan taltuttamisesta. 

 

Kaikki riidat sulaa rakkaudella.

Jos toinen on riidan aikana oman egonsa kourissa, on tärkeää, että toinen huomaa sen ja ottaa ensimmäisen askeleen kohti sovintoa. Nöyrtyminen on vaikeaa, kun toinen on juuri sanonut pahasti tai tehnyt jotain kamalaa.

Kun ymmärrät, ettei se pahantahtoinen riitapukari ole oikeasti hän, se ei ole hänen sielunsa eikä se ihminen, johon rakastuit, on ensimmäisen askeleen ottaminen helpompaa. Riitapukari on vain tilanteen ja egon uhri, joka on jäänyt pintatasolle.

 

Ole sinä teistä se vahvempi, joka menee syvemmälle tasolle.

Ymmärrä hänen pelkonsa, mene vastaan ja anna rakkautta. Tasapainoita toisen egoa antamalla rakkautta, ja päätä riita.

 

Lisää Tara Langen oivalluksia pääset kuulemaan Päivä Suhteelle -parisuhdeseminaarissa 21.1.2017 http://bit.ly/pshel

Stressitason vaikutus ihmissuhteisiin

Parisuhde- ja hyvinvointivalmentaja Mikko Kemppe avaa ihmissuhteiden haasteita stressin näkökulmasta.

Jos emme laske omia stressitasojamme, kaikki on hankalampaa, myös parisuhteessa.

Kaikki eivät välttämättä edes tiedosta, kuinka paljon mukavampaa ja helpompaa elämämme voisi olla, jos vain saisimme laskettua stressitasojamme.

Mikä nostaa stressitasojamme?

Sokerinsyönti nostaa kortisolitasoa, joka on suoraan yhteydessä stressitasoon. Toinen suuri stressinaiheuttaja on vaihtoehtojen määrä.

Nykyään teemme jatkuvasti pieniä valintoja elämässämme, töissä, sosiaalisessa mediassa ja niin edelleen. Kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot vaativat paljon keskittymiskykyämme ja päätöksentekokapasiteettiamme. Jatkuva valintojen tekeminen edistää stressitasojemme nousua.

Mitä enemmän tunnemme stressiä, sitä vaikeampia ihmissuhteemme ovat.

Miesten ja naisten aivojen välillä on hyvin pieniä biologisia eroja. Mitä stressaantuneempia olemme, sitä suuremmaksi nuo erot kuitenkin kasvavat. Kun siis pidämme stressitasomme matalana, ihmissuhteemme ovat mukavampia ja helpompia.

 

Lisää oivalluksia parisuhteesta pääset kuulemaan Päivä Suhteelle -parisuhdeseminaarissa 21.1.2017 http://bit.ly/pshel

8 vinkkiä miten voit maksimoida seminaarista saadun hyödyn

Olen huomannut vuosien varrella, että ei ole ihan sama miten astelee seminaarisaliin sisään ja mitä tekee sen jälkeen.

Tässä kahdeksan ajatusta mitä itse hyödynnän, jotta saan maksimoitua seminaarista saadun hyödyn. Ota nämä nyt käyttöön tulevaan seminaariisi!


1. Ota mukaan omat muistiinpanovälineesi

On tärkeää, että sinulle jää jotain konkreettista tästä seminaarista. Parhaiten se onnistuu, kun sinulla on jokin oma muistikirja tai vihko mukana.

2. Ota mukaan oma vesipullo

Seminaarit ovat usein intensiivisiä ja ne järjestetään ilmastoiduissa huoneissa. On tärkeää, että juot riittävästi vettä päivän aikana, jotta energiatasosi pysyy ylhäällä. Juominen onnistuu helpoiten, jos sinulla on mukana oma juomapullo. Voit täyttää sen paikalla olevissa vesipisteissä.

3. Tule levänneenä

Jos vain mahdollista, mene edellisenä iltana ajoissa nukkumaan, niin että saat riittävät yöunet. Saat levänneenä paljon enemmän irti seminaarista.

4. Valmistaudu seminaariin mielessäsi

Mieti etukäteen, mitä haluaisit saada tästä seminaarista. Mitä haluaisit oppia tai ehkä kenet haluaisit tavata.

5. Tule avoimin mielin

Valmistaudu siihen, että vaikka olet tullut esimerkiksi pääpuhujan vuoksi tähän seminaariin, voi olla, että saat suurimman hyödyn joltain toiselta puhujalta. Ole valmis ottamaan kaikki hyöty irti ja kuulemaan kaikki seminaarin puhujat ja osuudet. Usein itselleni juuri se osuus seminaarista, mitä etukäteen en mielestäni tarvinnut, oli kuitenkin se, mikä oli kaikista vaikuttavin.

6. Unohda se, mitä tiedät

Tämä on jatkoa edelliseen kohtaan, mutta eri asia. Moni tietää paljon asioita, mutta ei tee mitään tiedolla. Lisäksi joka kerta kun sanot, että ”minä tiedän tämän jo”, kuulet vähemmän. Jos opit koko ajan asiat uutena ja lisäten sen aiemmin oppimaasi, tulet oppimaan enemmän ja syvemmin. Usein halutaan tietää lisää ja unohdetaan, että se, että on kuullu jonkin kerran, ei tarkoita sitä, että sen osaisi.

7. Varaa itsellesi vapaata tuleville päiville

Jos todella haluat maksimoida seminaarin hyödyn, varaa itsellesi aikaa sulatella seminaarin antia seuraavina päivinä. Parasta olisi ottaa kokonainen vapaapäivä, mutta vapaa iltakin on parempi kuin ei mitään. Siis aikaa, jolla et välttämättä edes tee mitään, mutta käyt mielessäsi tai paperilla läpi sitä, mitä olet kuullut ja oppinut.

8.  Varaa kalenteristasi aikaa itsellesi tuleville viikolle

Tulevien viikkojen aikana voit saada isoja asioita aikaan sillä voimalla, jonka saat seminaarista. Mutta jos sinulla ei ole aikaa tehdä mitään, et tule tekemään muutoksia. Tyhjennä kalenteriasi niin että ehdit toimia toisella tavalla. Saatat saada seminaarissa todella hyviä ja konkreettisia vinkkejä siihen, miten voit tehdä muutoksia omassa elämässäsi ja työssäsi, mutta niistä on hyötyä vain jos laitat ne käytäntöön.

Muista, että uusien asioiden käytäntöön laittaminen vaatii ajan lisäksi myös energiaa. On paljon helpompi aina toteuttaa sitä, mitä on aina tehnyt. Se on myös iso syy, miksi ihmiset eivät tee haluamiaan muutoksia.

Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa ja apua kun osallistut johonkin seminaariin tai valmennukseen.

 

Innostavin terveisin,
Ilkka