Ota elämäsi hallintaan - kiinnitä huomio näihin 3 asiaan!

Nyt reilun 10 vuoden jälkeen kun olen vienyt omaa elämääni eteenpäin itsensä kehittämisen avulla, alan vasta oikeastaan ymmärtämään, miten vaikea on hallita omaa elämää tässä muuttuvassa maailmassa.

Yksinkertaisuudessaan se on helppoa. Tai ainakin pitäisi olla helppoa.

Silti, sen sijaan, että hallinnasta tekisi helppoa, siitä on helpompi tehdä monimutkaista.

Moni kysyy, että onko minun elämä täydellisesti hallinnassa, kun olen niin pitkään opiskellut ja kouluttanut itsensä johtamiseen liittyviä asioita.

Vastaukseni on: Kyllä ja ei.

En itseasiassa tiedä ketään, jolla koko paketti olisi täydellisesti hallinnassa. Enkä usko, että tarvitsee ollakaan.

Eli: Jos tuntuu, että jokin asia ei ole sinulla kunnolla hallinnassa, ei hätää. Ei tarvitse ollakaan.

 

Jos haluat saada oman elämän parempaan hallintaan, siinä on erityisen tärkeää nämä kolme asiaa:

 

1. Ota hallinta yksi asia kerrallaan

Ei kaikki kerralla, koska se ei onnistu. Tämä kohta sisältää tärkeän pointin siitä, että sinun tulee tehdä jotain erilaista kuin aiemmin, jotta saat aikaan muutosta. 


Ennen kuin aloitat, sinun tulee päättää, mikä on se mistä aloitat. Moni säheltää kaiken kanssa, jolloin hallinnan tunne katoaa ja oikein mikään ei tunnu muuttuvan. Siksi valitse, mikä on se yksi asia, mistä haluat ensimmäiseksi ottaa hallinnan. 


 

2. Ota aikaa elämäsi hallinnalle

Niin. Muutos ei tapahdu hetkessä eikä ilman aikaa. Onneksi meillä kaikilla on aikaa (vaikka tunne väittäisikin muuta) ;) 

Varaa aikaa sille, että suunnittelet millaista muutosta haluat ja varaa myös aikaa muutoksen tapahtumiselle. 

Kirjaimellisesti ota kalenteri käteen ja varaa aikaa itsellesi (ei perheelle, töille, vaan itselle). 


 

3. Malttia ja onnistumisen kokemuksia

Maltti tuntuu olevan monilla enemmän kuin hukassa. Kyllä minäkin haluan kaiken mieluummin eilen kuin tänään, mutta se ei vie mitään eteenpäin. 

Malttiin auttaa onnistumisen kokemukset. Nimenomaan KOKEMUKSET. Niitä voi olla joka päivä ja ne tulee opetella kokemaan, koska ne harvoin tulevat itsestään. 

Konkreettisesti tämä tarkoittaa, että sano enemmän itsellesi (mieleen / äänessä) sanoja kuten: Onnistuin, jes, hyvä yritys, hyvä kokeilu, tästä on hyvä jatkaa, loistava epäonnistuminen, taas askel otettu eteenpäin (vaikka tuntuisikin että se on taaksepäin).

 

Tässä oli iso ydin siitä, miten voit saada oman pakettisi hallintaan.

 

Kerron lisää aiheesta maksuttomassa webinaarissa keskiviikkona 22.11. klo 19 
Toivottavasti näemme silloin ja voimme jatkaa juttua yhdessä!

 

Tässä maksuttomassa webinaarissa kerron, miten voit johtaa omaa elämää eri elämän osa-alueilla.

Opit…

  • eri elämän osa-alueiden merkityksen
  • vinkkejä siihen, miten voit johtaa itseäsi neljälle eri elämän osa-alueella
  • miten sinun ei kannata yrittää tehdä muutoksia omassa elämässäsi
  • miten tehdä pysyviä ja kantavia muutoksia omaan elämään
  • 5 asiaa, jotka auttavat sinua kasvamaan hyvällä tavalla ja pääsemään eteenpäin

 

Tule mukaan maksuttomaan webinaariin ke 22.11. klo 19.00 ››

 

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

Tilaa viikkokirje tästä:
Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

  • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen
  • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi
  • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin
  • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla

6 Syytä meditointiin ja 3 vinkkiä miten tehdä sitä!

Olemme tehneet muutaman viikon ajan sosiaalisessa mediassa Uskalla Innostua -viikkohaasteita. Tarkoituksemme on tehdä viikottain pieniä positiivisia haasteita, joilla on merkitystä itselle tai toisille ihmisille.

Tällä viikolla haasteenamme on:
"Meditoi joka päivä 5 minuuttia". 

 

En ole meditaatio-opettaja, mutta meditoin itse säännöllisesti ja olen ollut huippukouluttajien opissa. Siksi haluan jakaa kuusi top-syytäni meditointiin sekä kolme yksinkertaista vinkkiä siihen miten itse teen sitä! Katso vinkit videolta.

 

Videolla myös minuutin yhteinen meditointi - tule mukaan kohdasta 13:15!

 

 

6 syytä meditointiin

 

1. Selkeys

Katson päivittäin tavoitteitani ja mihin haluan elämääni ohjata, ennen sitä kuitenkin pysähdyn ja meditoin. Toinen hyvä hetki meditoida on ennen kuin suunnittelee päivänkulkua. Meditoimalla saan itse selkeyden siihen mitä lähden touhuamaan.

 

2. Rauha

Elän itse todella aktiivista elämää, meditointi on minulle vastapaino, joka luo sisäistä rauhaa.

 

3. Stressin poistaminen

Luulin, ettei minulla ole stressiä, mutta sitten ymmärsin että jokaisen meidän kehossamme on stressiä jollakin tavalla, olemmepa siitä tietoisia tai emme. Olen opiskellut transitiivista meditointia, jossa kehotetaan meditoimaan 2 x 20 minuuttia päivän aikana. Ensimmäinen meditointihetki auttaa poistamaan stressiä tästä hetkestä ja tästä päivästä. Toinen kerta auttaa poistamaan stressiä, joka on tullut ennen tätä päivää.

En kuitenkaan ole oikea ihminen sanomaan mikä on oikea aika meditoida, itse pyrin tekemään päivittäin 2 x 20 minuuttia, joka minulle on opetettu. Jokaisen on löydettävä itselleen sopiva tapa tehdä.

 

4. Oma aika

Koen, että jokaiselle oman henkisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että on riittävästi omaa aikaa. Saat itse päättää mitä oma aika tarkoittaa sinulle. Minulle meditointi on omaa aikaa, koen että se palauttaa voimakkaasti.

 

5. Auttaa ongelmissa ja haasteissa

Yksi henkilö, jolta olen oppinut meditointia on Janet Bray Attwood. Hän itse hyödyntää meditointia arjen keskellä.

Joskus kun olen ollut hänen seurassaan, kun hän on saanut erilaisia uutisia ja on tullut haasteita, hän sanoo: "Nyt stop kaikki!" - ja pysähdymme meditoimaan. 

Janetilta olen oppinut, että haasteen hetkellä ei kannata väkisin yrittää ratkaista ongelmaa, vaan pysähtyä ensiksi meditoimaan ja siten selkiyttää mieltään. Kun mieli on selkeä, haasteen ratkaiseminen on huomattavasti helpompaa.

 

Kun mieli on selkeä, haasteen ratkaiseminen on huomattavasti helpompaa.

 

6. Ideat

Kun haluan suunnitella uusia asioita, pysähdyn meditoimaan ja sen jälkeen menen paikkaan, josta näkee kauas. Silloin mieli pääsee paremmin elämään ja sitä kautta saan uusia ideoita.

 

 

3 Vinkkiä miten itse meditoin

 

1. Laita silmät kiinni

2. Hengitä

3. Anna ajatusten tulla ja mennä

 

Niin yksinkertaista ja helppoa! Huomaathan, ettei tämä ole virallinen meditointiohjeistus, vaan yksinkertaistettu tapa hiljentyä ja pysähtyä. En ole meditaatio-ohjaaja. Jos haluat tutustua tarkemmin meditaatioon, suosittelen kääntymään meditaatio-ohjaajien puoleen.

 

Tule mukaan yhteiseen meditointiminuuttiin videolla kohdasta 13:15 eteenpäin!

 

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle apua - jos meditointi kiinnostaa enemmän, suosittelen tutkimaan aihetta lisää! Tärkeää kuitenkin on se, että annat itsellesi aikaa hiljentyä ja pysähtyä - siitä tässä on kyse.

 

Jos koet, että tämä oli hyvä haaste niin jaa tätä eteenpäin ystävillesi! Voit myös kommentoida alle kysymyksiäsi haasteeseen liittyen sekä millaisia tuntemuksia meditointi sinussa herätti.

 

 

Kaikkea parasta tähän viikkoon sinulle!

 

 

Innostavin terveisin,

ilkka_koppelomaki_nimmari.png
 

Ilkka Koppelomäki

 

HALUATKO kuulla tulevista viikkohaasteistamme?

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa - julkaisemme positiivisia haasteita joka maanantai!

 

3 Vinkkiä miten saavutat tavoitteesi helpommin!

Selkeys omasta elämästä ja tavoitteiden konkretisoiminen on yksi tärkeä osa, kun haluamme saavuttaa uusia asioita elämässämme. Kun meillä on tarkka selkeys siitä, mitä haluamme, saavutamme tavoitteemme helpommin.

Usein tavoitteet on kuitenkin helppo jättää vain suuntaa antaviksi ja epätarkoiksi. Mitä tarkempi olet tavoitetta asettaessasi, sitä selkeämpi ja konkreettisempi siitä tulee - ja sitä helpommin voit saavuttaa tavoitteesi!

Alla kolme vinkkiä, joiden avulla saat selkeytettyä tavoitteesi siten, että tavoitteesi ovat helpommin toteutettavissa!

 

3 vinkkiä, joiden avulla saavutat tavoitteesi helpommin:

1. Kirjoita selkeä kuvaus siitä mitä haluat

Onko elämässäsi jotain mitä haluat, mutta se tuntuu todella kaukaiselta? Joskus tiedämme tarkalleen mitä haluamme, mutta se tuntuu niin kaukaiselta, ettemme osaa suhtautua haluamaamme asiaan. Se on niin kaukana, ettemme näe sitä mahdolliseksi. Tällöin asiaa helpottaa, että yksinkertaisesti tuomme haluamamme asian lähemmäs!

Kirjoita haluamastasi asiasta mahdollisimman selkeä kuvaus: kirjoita mikä haluamasi asia konkreettisesti on, miltä sen saavuttaminen tuntuu ja miksi haluat saavuttaa sen. Kun kirjoitat tavoitteesi selkeästi ylös, huomaat sen olevan heti lähempänä! 

 

2. Ajattele enemmän tavoitetilaa kuin tavoitetta

Kun asetamme tavoitteita, tunteemme ovat tärkeässä roolissa. Usein asetamme tavoitteeksi asian tai tapahtuman, jonka seurauksesta meistä tuntuu hyvältä. Kun keskityt enemmän haluamaasi tavoitetilaan, etkä tiettyyn tavoitteeseen, jätät enemmän mahdollisuuksia auki.

Tavoitetila on laajempi ja kertoo enemmän myös siitä, mitä tavoitteen ympärillä on. Avaa itsellesi millaisen tavoitetilan haluat saavuttaa.

Jos tuntuu siltä, että et voi kertoa haluamastasi tavoitetilastasi tarkemmin, koska et tiedä mitä tavoitetilassa on, mieti mitä haluat siellä olevan. Voit itse päättää, millainen tavoitetilasi on! 

 

3. Konkretisoi tavoite

Jos sinusta tuntuu, että et ikinä saavuta tavoitteitasi kunnolla tai et nauti niiden saavuttamisesta, konkretisoi tavoitteesi. 

Mieti merkit, mistä sinä tiedät, että olet päässyt tavoitetilaasi. 

Merkit auttavat sinua huomaamaan, milloin olet perillä. Silloin sinun on helpompi huomata, milloin matkaa tulee vielä jatkaa vähän tai kenties ei enää ollenkaan. 

Tämä vaihe tuo myös paljon lisää selkeyttä tavoitteeseen ja sen takia sitä kohti lähteminen on paljon helpompaa.

 

 

Kirjoita itsellesi selkeät, yksityiskohtaisemmat tavoitteet, tai tavoitetila, ja olet jo pitkällä!

 


Selkeys tulee myös siitä, että osaat valita mitä haluat

Tuntuuko sinusta, että et tiedä mitä haluat? Koeta keskittyä tavoitetilaan: mieti millaisen fiiliksen haluat saada!

Jos tavoitetilaan keskittyminen tuntuu haastavalta, etkä vieläkään saa kiinni siitä mitä haluat: suosittelemme osallistumaan Saa mitä haluat -valmennukseemme, jossa pääset käymään läpi omia intohimoja sekä tavoitteita. Valmennuksessa tunnistat itsestäsi sen mitä todella haluat saada ja opit miten saat sen! 

 

Tutustu ja tule mukaan SAA MITÄ HALUAT -valmennukseen!

 

Anna miehelle tilaa olla oikea mies

Koska valmennan naisia löytämään ja tunnistamaan itselleen Oikean suhteen, oikean miehen kanssa ja haluan nyt pitää pienen puolustuspuheen miesten puolesta. Hyvin usein kohtaan uskomuksia, ajatuksia ja yleistyksiä siitä, millaisia kaikki miehet ovat.

-Miehet ovat putkiaivoja, tunteettomia, itsekeskeisiä, haluavat vain seksiä, pelkäävät läheisyyttä, keskittyvät vain tavoitteisiin ja järjellisiin asioihin, jne.-

Ja kyllä, itsekin tunnustan välillä muutaman sekunnin ajan ajattelevani näin. Totuus on hyvin yksinkertainen, me vain olemme naisena ja miehenä erilaisia. Samanlaisia meistä ei tule, koska se olisi täysin luonnotonta.

Vaikka välillä itsekin kompastelen tämän erilaisuuden kanssa, niin silti se on äärettömän mielenkiintoista ja kunnioitusta herättävää. Annetaan miesten siis olla miehiä. Meillä naisilla on tarpeeksi tehtävää omalla tontillamme, että osaamme olla naisia.

 

Opittu malli

Kuulen usein, miten nainen on turhautunut, kun kaikki ei mennytkään ihan niin kuin oli haaveillut. Suhde, joka alkoi rakkaudenhuumasta, katosi jonnekin. Mies, johon rakastui, näyttää mahdollisesti ulkoisesti samalta, mutta ei tunnista enää unelmiensa puolisoksi. Mitä tapahtui?

Vaikka miten nainen pyrkii tekemään asioita miehensä, suhteen ja perheen eteen, niin se tuntuu vain kuluttavan voimia. Naisille on suurimmassa osin annettu malli palvelevasta, hoivaavasta ja tunteellisesta naiseudesta, ehkä jopa draamantäyteisestä tunnemaailmasta. Hyvin monelle lapsuudesta saatu malli ei tunnu omalta, joten on halunnut tehdä asiat täysin eri tavalla.

Monet meistä ovat kääntäneet tämän mallin ylösalaisin. Joko sen on kääntänyt kokonaan, jolloin käytös on ylimielistä, minä ensin, minulle kaikki, sitten vasta muut. Tai osittain, jolloin esimerkiksi naisesta on voinut tulla ylivahva, ylivastuullinen, kontrolloiva, tunteeton ja vain järjen kautta toimiva.

 

Pysytkö omalla tontillasi?

Jos menet mielikuvissa hetkiin, jolloin nykyinen tai entinen suhde oli alkuvaiheessa. Olitko kontrolloiva ja annoitko vasta, kun sait jotain itsellesi? Otitko hartioillesi kaikki miehenkin ongelmat ja halusit ratkaista ne? Säteilitkö rakkautta ja hyväksyntää, vai oliko mies täysin itsestäänselvä, että hän on vierelläsi? 

Tarkoituksella kärjistin kysymyksiä, mutta uskon, että löysit itsesi jostain näistä toimintamalleista. Jokainen niistä on oman haavoittuvuuden peittelyä. Ja hyvin usein juuri näillä toimilla työntää miehen pois luotaan, joko vain henkisesti tai myös fyysisesti.

Mitä jos kaikki ei olekaan vain miesten syytä? Ei nykyisen, ei entisen, eikä kenenkään tapaamasi miehen. Meille naisille ei vain ole opetettu, miten olla parisuhteessa nainen. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta me kuin astelemme miesten tontille isoilla saappailla ja viemme heiltä tilan toteuttaa omaa luonnollista miehuuttaan. Paitsi ehkä annamme ohjat hetkeksi makuuhuoneen puolella, jonka jälkeen otamme jälleen ne omiin käsiin.

 

Mitä naisena voimme tehdä?

Jokainen mies on Oikea mies, kun nainen sallii sen hänelle. Jokainen mies kaipaa tunnustusta ja kunnioitusta vain siksi, että on mies. Meidän naisten on aivan turha kilpailla ja pyrkiä olemaan kuin miehet. Me emme vain ole. Olemme naisia ja meillä on omat vahvuutemme, jotka eivät ole yhtään sen tärkeämpiä tai parempia kuin miestenkään. Jos pyrimme toiminnallamme käyttäytymään kuin mies, olemme jo hävinneet - rakkaudessa. Jos naisesta tulee perheen suorittaja, kaiken ylläpitäjä, nainen luopuu omasta naiseudestaan, eikä miehellä ei ole mitään tilaa olla mies.

Jos miehellä ei ole tilaa olla mies, niin miten ihmeessä hän voisi nousta omaan voimaansa? Omaan voimaansa, joka tarkoittaa meille naisille kalliota, luotettavaa turvaa, joka nostaa kuvainnollisesti naisen käsivarsilleen lepäämään. Omaan voimaansa, jolloin hän tekee kaikkensa rakkaimpansa eteen, että nainen tuntisi olevansa maailman onnellisin nainen.

Kuulostaa hieman romantisoinnilta, mutta mitä sitten. Se on täysin mahdollista, kun mies saa tilaa olla mies. Hän kykenee siihen itsekin, mutta meillä naisilla on avaimet sen täyteen potentiaaliin. Toivon, että naisina me otamme nämä avaimet käyttöömme ja tuemme miesten maskuliinisuuden nousua.

 

Ole kiitollinen menneistä suhteistasi

Jos olet kokenut eron tai montakin, saatat vastustaa tätä tekstiä. Se on ihan ymmärrettävää. Kehotan kuitenkin olemaan kiitollinen menneisyydestäsi. Meitä ei ole tarkoitettu pysymään suhteessa, joka aiheuttaa pahaa oloa, eikä tunnu omalta. Ja usein opimme päättyneistä suhteista ainakin sen, millaista suhdetta emme enää halua. Uskoisin niin, että mitä useampi suhde sinulla on takanasi, sitä korkeammaksi seuraavaan kumppaniisi liittyvät kriteerit nousevat. Tai jos edellinen kumppanisi on ollut kaikkea mitä et olisi halunnut, voit päätyä valitsemaan kenet tahansa, joka tuntuu vähänkin paremmalta.

Sinulla on mahdollisuus astua ihan uudenlaiseen suhteeseen, miehen kanssa, joka täyttää sinun tarpeesi, ihannoi ja valitsee rakastaa sinua. Onko se edes mahdollista ennakoida, että tulet vetämään puoleesi juuri oikean miehen, sen Oikean? Kyllä on.

 

Miehelläsi on jo kaikkea mitä haluat

Jos olet jo suhteessa, onko mahdollista, että miehestäsi löytyykin kaikki ne ominaisuudet, jotka haluatkin? Kyllä. Vaikka näkisitkin hänessä jo kaiken mitä haluat, uskallan luvata, että saat silti suhteeseesi lisää kipinää. Muista, että sinulla on avaimet.

Me voimme valita, keskitymmekö miehen vai itsemme muuttamiseen, kaikkein helpoin on muuttaa oma suhtautuminen parisuhteeseen.

 

 

HALUATKO KUULLA LISÄÄ OIKEASTA SUHTEESTA ja oikeasta miehestä?

TULE MUKAAN MAKSUTTOMAAN WEBINAARIIN 20.11. KLO 19!

Olet sitten sinkku tai suhteessa, tule mukaan hauskaan ja silmiä avaavaan webinaariin, jossa puhutaan Oikeasta suhteesta ja Oikeasta miehestä – vain naisten kesken! Voit löytää uuden kipinän nykyiseen suhteeseesi tai opit, miten tunnistaa juuri sinulle Oikean miehen ja miten olla itse Oikea nainen.

Kerron myös, miten erilainen miesten aikajana on tapailusta sitoutumiseen, miksi sitoutumista ei mahdollisesti ole kuulunut, vaikka olisitte olleet yhdessä jo vuosia.

 

Klikkaa itsesi mukaan Oikea Suhde Oikean Miehen Kanssa -webinaariin tästä ››

 

 

NÄHDÄÄN WEBINAARISSA!

 

Innostavin terveisin,

Sonja Kaunismäki
Oikea Nainen -konseptin perustaja
ja Uskalla Innostua -valmentaja

 

Oletko oikeassa suhteessa?

Moni nainen pettyy, turhautuu ja tuskastuu puolisoihinsa, eivätkä lopulta edes tiedä syytä siihen. On sitten kyseessä ex-puoliso tai nykyinen. Mihin ihmeeseen katosi se uljas prinssi, joka halusi tehdä kaikkensa minun eteeni? Mihin katosi intohimo, hellyys ja romantiikka? Toki nämä voivat toteutuakin, mutta silti syvällä sisällä on tunne, että jotain puuttuu. Alkuhuuman jälkeen kahdenkeskinen aika ja aito kiinnostus toiseen vain häviää jonnekin, tai ainakin laimenee. Kuulostaako tutulta?

 

Mihin unelmien parisuhde katosi?

Rakastumishuuma vaihtui kiireiseen arkeen, vastuu painaa hartioita ja samalla tuntuu, kuin oma naisellisuus katoaisi jonnekin. Eikä mieskään tee mitään, että tuntisit olevasi enemmän nainen? Tai jos tekee, niin nekin voi tuntua turhauttavilta. Mitä tapahtui naiselle, joka tunsi löytäneensä unelmiensa miehen ja unelmiensa parisuhteen? Tai edelleen tämä tunne voi olla täysin tuntematon, jota niin monet syvällä sydämessään kaipaa.

Lähes jokaisella naisella on alitajunnassa prinssi ja prinsessatarina, joka on ehkä unohdettu tai tukahdutettu. Joillakin se elää sisäisessä maailmassa voimakkaana, mutta sen toteutuminen käytännössä tuntuu täysin mahdottomalta. Edellä mainitut asiat ovat tarkoituksella kärjistettyjä, kuulostele itseäsi rauhassa, tuntuuko ne jossain määrin tutuilta. Oikea parisuhde tarkoittaa juuri sinulle sopivaa, oikeaa parisuhdetta, ei sitä, miten parisuhde sanakirjoissa määritellään.

 

Voit saada juuri sellaisen suhteen kuin haluat!

Nettimaailmasta ja parisuhdekirjoista löytyy jos jonkinlaista keinoa, miten löytää itselleen unelmiensa puolison tai miten suhdetta voi kehittää. Joukkoon mahtuu paljon vinkkejä, jotka eivät kestä arkea tai vaatisivat sinua toimimaan täysin luonnollista olemustasi vastaan. Kaikkea voi kokeilla ja aina voi oppia uutta. Nykypäivän nainen kaipaa kuitenkin paljon enemmän, mitä vielä edes tiedetään. Ja lopulta ne ovat hyvin yksinkertaisia asioita. Syvällä sisällään nainen kaipaa lupaa olla nainen.

Miltä tuntuisi saada rakkautta, olla hehkeä, haluttu, energinen ja rakastettu, myös arjen keskellä? Tuntea olevasi oikea nainen, oikeassa parisuhteessa ja oikean miehen kanssa? Mitä jos onkin mahdollista, että miehesi rakastaisi sinua vain siksi, että olet juuri sinä? Nainen.

Mitä jos olisikin mahdollista, että olisit rakastettu ilman miellyttämistä, ilman taka-ajatuksia tai odotuksia? Olisit rakastettu ilman että teet mitään, olisit rakastettu, vain siksi että olet miehelle se Oikea nainen. Tai oletko kuullut näitä sanoja, lauseita, mutta et ole uskonut niiden olevan totta?

Tekstini ja valmennukseni ovat suunnattuja nainen-mies-suhteisiin, koska muunlaisesta itselläni ei ole kokemusta. Jos elät toisenlaisessa suhteessa tai kaipaat sellaista, niin toivon että löydät näistä myös vinkkejä itsellesi, vaikka en niistä suoraan kerrokaan. Jokaisessa suhteessa on kuitenkin polariteetit, jotka vetävät toisiaan puoleensa.

 

MITÄ NAINEN SYDÄMESSÄÄN TOIVOO OIKEALTA PARISUHTEELTA?

Uskallan olettaa, että jokainen nainen kaipaa tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin on. Tuntea olevansa omalle puolisolle maailman kaunein ja upein nainen. Tuntea olevansa turvassa, olla arvokas ja kunnioitettu nainen. Tuntea olevansa haluttu ja tarpeellinen, vain siksi, että on olemassa. Uskon, että naisen kaipaus tulla romanttisesti kosituksi, ei välttämättä tarkoita edes sitä, että haluaisi vihille. Se voi yksinkertaisesti tarkoittaa, että nainen saa tunnustuksen olevansa miehensä ainoa valittu ja niin arvokas, että rakastamansa mies on valinnut juuri hänet. En usko naisten haaveilevan kenen tahansa miehen kosinnasta. Toki voin olla väärässäkin.

Nainen haluaa tuntea olevansa erityinen ja henkilökohtaisesti oman miehensä ykkösnainen, on sitten minkä näköinen, ikäinen tai kokoinen tahansa. Nykypäivän nainen haluaa ja jopa vaatii mieheltä enemmän kuin äitiemme tai isoäitiemme aikaan. Haluamme tulla kuulluksi ja nähdyksi aitona itsenämme.

 

Mitä naisena oleminen pohjimmiltaan tarkoittaa?

Ei ole sattumaa, että vastakohtien sanotaan vetävän toisiaan puoleensa. Me olemme erilaisia, mies ja nainen ovat toistensa vastakohdat. Mies on luonnostaan maskuliinisempi ja nainen luonnostaan feminiinisempi. Meissä jokaisessa on myös itsessämme molemmat puolet, jotka tulevat esiin eri tilanteissa. Energioiden ollessa tasapainossa, tunnemme olevamme energisiä, vapautuneita, osaamme toimia, kun on tarpeellista, mutta osaamme ilmentää myös luovaa, herkkää ja tunteellista puoltamme.

Parisuhteessa on hyvin oleellista tiedostaa, onko pääasiallinen oma toimintatyyli maskuliinista vai feminiinistä. Naisille ei ole opetettu, mitä tarkoittaa olla nainen, feminiininen nainen. Meille naisille ei ole opetettu mitä naisena oleminen ihan pohjimmiltaan tarkoittaa. Meille oikeastaan enemmän on opetettu, miten olla maskuliininen. Olemme saaneet opin, miten tukahduttaa tunteensa ja olemme saaneet kehuja ja tulleet hyväksytyksi eniten siitä, miten olemme suoriutuneet jostain tekemisestä. Työelämässä olet hyvä ja arvokas, jos saat tuloksia. Kotona saat kiitosta ruuanlaitosta tai kauniista kodista.

Oletko koskaan ihmetellyt, että vaikka miten hyvin suorittaisit tekemisellä, palvelemisella tai hoivaamisella, siitä saadut kiitokset tai kehut eivät tuo tunnetta, että olisit rakastettu ja hyväksytty? Tai vaikka miten hyvin olet osannut kantaa vastuun, tehdä perheen eteen kaikkesi, niin miehesi ei ole edes huomannut sitä. Jos olet nääntynyt vastuullisuuden ja arjen pyörittämisen keskellä, mies ei vain tunnu ymmärtävän, että hänkin voisi tehdä jotain. Ottaisi edes syliin ja silittäisi hetken.

Tällaisten kokemuksien jälkeen voi tuntua hyvin turhauttavalta ja epäuskoiselta edes ajatella, että nykyinen tai uusi parisuhde voisi olla erilainen. Unelmien parisuhde. Suhde jossa oma naiseutesi pääsee hehkumaan ja sydämesi rakkaus loistaa koko olemuksestasi.

 

Kun tiedät mitä haluat, saat sen varmemmin

Mitä selkeämpi olet siitä, millaisen suhteen haluat, olet jo lähempänä sen toteutumista. Vaikka olisit jo suhteessa, sitä voi aina kehittää ja syventää. Liian usein keskitytään siihen, millainen puolison pitäisi olla ja unohdetaan, millaisen suhteen me haluamme.

Parisuhde muodostuu kahdesta ihmisestä, mutta usein nämä kolme asiaa eivät kohtaa. Kun otetaan tarkasteluun parisuhde, mies ja nainen, syntyy suurempi kokonaiskuva, joka auttaa havainnoimaan sitä ilman tunnesidoksia.

Monien vuosien, omien suhteiden ja erojen jälkeen vihdoin pääsin ymmärrykseen, mistä kaikessa on aina ollut kysymys. Oma värikäs historiani, kokemukset asiakkaiden ja ystävieni kanssa ovat auttaneet näkemään voimakkaan mallin, jonka avulla tunnistat itsellesi oikean parisuhteen, oikean miehen ja mitä tarkoittaa olla Oikea nainen.

 

 

Haluatko kuulla lisää oikeasta suhteesta?

Tule mukaan maksuttomaan webinaariin 20.11. klo 19!

Olet sitten sinkku tai suhteessa, tule mukaan hauskaan ja silmiä avaavaan webinaariin, jossa puhutaan Oikeasta suhteesta ja Oikeasta miehestä – vain naisten kesken! Voit löytää uuden kipinän nykyiseen suhteeseesi tai opit mitkä asiat kannattaa ottaa huomioon uuden parisuhteen alussa.

 

 

Klikkaa itsesi mukaan Oikea Suhde Oikean Miehen Kanssa -webinaariin tästä ››

 

 

Nähdään webinaarissa!

 

Innostavin terveisin,

Sonja Kaunismäki
Oikea Nainen -konseptin perustaja
ja Uskalla Innostua -valmentaja

 

 

Tee unelmistasi visuaalisia unelmataulun avulla!

Unelmataulu, unelmakartta, visiotaulu… Nimiä on monia mutta tarkoitus on sama: unelmataulu kuvastaa visuaalisesti sitä, mitä haluat saada elämässäsi. Se on fyysinen edustus tavoitteistasi ja unelmistasi. Unelmataulun avulla voit asettaa unelmasi käytäntöön ja ruokkia alitajuntaasi. Kun visualisoit mitä haluat, voit sovittaa tunteesi olemiseen ja tekemiseen, mikä puolestaan uttaa sinut kohti tavoitteitasi.

Visualisointi on yksi tehokkaimmista harjoituksista, joita voit tehdä. Usko tai älä mutta visualisointi toimii. Olympiaurheilijat ovat käyttäneet visualisointia jo pitkään parantaakseen suoritustaan. On tutkittu, että painavia painoja nostaessa aivoissa aktivoituu sama alue kuin vain visualisoidessa painojen nostamista - niin voimakasta visualisointi on!

“Aivosi työskentelevät väsymättä saavuttaakseen asiat, joita syötät alitajuntaasi. Kun nuo asiat ovat vahvistuslauseita ja kuvia unelmistasi, tulet saavuttamaan ne varmemmin!”
— Jack Canfield

 

Mikä unelmataulun idea on?

Unelmataulun tarkoituksena on kuvastaa visuaalisesti kaikkea mitä haluat. Laita unelmatauluusi kuvia ja sanoja siitä, mitä haluat tuntea, älä ainoastaan asioita, joita haluat saada. Unelmataulussa on hyvä olla kaikkea mikä inspiroi ja motivoi sinua sekä kaikkea mikä edustaa tavoitteitasi ja unelmiasi. Unelmataulun ideana on tuoda kaikki siinä oleva elämääsi!

Ajatus unelmataulun taustalla on, että kun ympäröit itsesi kuvilla siitä, kuka haluat olla, mitä haluat, missä haluat elää tai missä haluat lomailla, elämäsi muuttuu vastaamaan näitä kuvia ja niitä toiveita.

 

 

näin teet unelmataulun

1. Varaa tarvikkeet

Unelmataulun tekemiseen tarvitset ison paperiarkin, useita lehtiä, saksia ja liimaa - sekä inspiroituneen olotilan!

 

2. Etsi inspiroivia kuvia ja sanoja, joita haluat saada elämääsi

Tarkastele kaikkia elämäsi osa-alueita (vauraus/työ, ihmissuhteet, henkinen hyvinvointi ja fyysinen hyvinvointi) ja päätä mitä haluat kullakin elämän osa-alueella saada.

Käy lehtiä läpi ja leikkaa kuvia ja sanoja, jotka kuvaavat sitä, mitä haluat saavuttaa elämässäsi. Se voi olla esimerkiksi tunnetila, kokemus, auto jolla haluat ajaa, matka, koti, vartalokuva ja niin edelleen. Muista, että rajoja ei ole! Jos se puhuttelee sinua, käytä sitä. Käytä kaikkea mikä inspiroi sinua, älä ainoastaan kuvia.

Unelmataulussa ei ole rajoja sille mitä haluat. Käytä mielikuvitustasi, ajattele isosti - ja ennen kaikkea ole luova ja pidä hauskaa!

 

3. Asettele ja viimeistele

Asettele kuvat ja sanat laudalle siten, että se näyttää sinusta hyvältä. Teet taulun itsellesi, joten tee siitä sellainen, jota haluat katsoa ja joka miellyttää omaa silmääsi.

 

4. Aseta taulu paikalle, josta näet sen päivittäin

Kun olet valmis, aseta unelmataulu paikalle, josta näet sen päivittäin. Taulu toimii muistutuksena tarkoituksestasi, tavoitteistasi ja unelmistasi.

Kun sijoitat unelmataulun paikkaan, josta näet sen pitkin päivää, saat parempia tuloksia, sillä voit visualisoida elämääsi päivittäin!

 

5. Visualisoi päivittäin

Visualisointi aktivoi alitajunnan luovan puolen ja ohjelmoi aivosi huomaamaan tarvitsemiasi resursseja tavoitteesi eteen.

Kun lisäät visualisointiharjoituksen päivittäiseen rutiiniisi, olet paljon motivoituneempi saavuttamaan tavoitteesi ja alat alitajuntaisesti tekemään asioita, jotka vievät sinua kohti unelmiesi elämää.

 

Inspiroivia hetkiä unelmataulun tekemiseen
- muista pitää hauskaa ja olla luova!

 

 

P.S. Jos olet tulossa Wealth Forum for Women -seminaariin, ota unelmataulusi (tai kuva siitä) mukaan seminaariin! Tarvitset sitä päivän aikana...

 

 

Etsitkö sitä oikeaa? Mistä voit tunnistaa sinulle Oikean miehen

Tulinen rakastaja, kunnioittava, palavaa rakkautta, huomioimista, kauniita sanoja, romantiikkaa, palveluksia, maskuliinista voimaa, päämäärätietoisuutta...

Osuiko näistä mikään sinun unelmiesi miehen ominaisuuksiin? Tiesitkö, että ihan jokaisessa miehessä löytyy valtava potentiaali olla kaikkea, mitä nainen haluaa. Kyllä, jopa niistä sinun entisistä puolisoista tai tapailukumppaneista. Ja kyllä, jos olet suhteessa, sinulla on jo vierelläsi Oikea mies.

 

Miehen ja naisen eroavaisuudet

Mies haluaa luonnostaan täyttää naisen jokaisen haaveen ja tarpeen. Mutta onko se tarpeellista? Nyt en tarkoita miestä, joka hiki hatussa tekee kaiken mitä pyydät siksi, että pysyisit tyytyväisenä, vaan päinvastoin. Mies, joka tekee kaiken täydestä sydämestään, ilman miellyttämistä ja varmistusta, että tulee hyväksytyksi. Mies, joka tekee kaiken rakkaudestaan sinua kohtaan.

Mitä enemmän mies tuntee sinun rakkautesi, kunnioituksesi ja avoimuutesi, sitä enemmän hän haluaa tehdä asioita, että tuntisit olosi paremmaksi. Jos kuulut kategoriaan, joka manaa miehet alimpaan jonnekin, mitä luulet, millaisia miehiä vedät tällöin puoleesi. Ja kyllä, miehiä löytyy myös sitä huonompaa laatua, mutta heidänkin sisällään on uljas mies, joka osaa rakastaa. Yhtä lailla, kun naisille ei ole opetettu olemaan naisia, niin eivät kaikki miehetkään tiedä, miten olla terveellä tavalla maskuliinisia miehiä. Ilman pöyhkeilyä tai itsensä korostamista. Ilman vetäytymistä tai hyökkäämistä. Ilman alistamista, alistumista tai manipulointia.

Me naiset olemme tehneet paljon töitä tasa-arvoisuuden eteen, että meidänkin sana tulisi kuuluviin. Hyvä niin. Parisuhteissa tämä näyttäytyy vain hieman hullunkurisesti. Jos olemme liian samanlaisia, vetovoima ja polariteettisuus häviävät. Jos olemme liian erilaisia, arvomaailmamme ja elämäntapamme eivät kohtaa. Miehen ja naisen välinen dynamiikka, sulava tanssi syntyy hyvin yksinkertaisista asioista, joita meille ei ole kasvatuksessamme opetettu.

 

Oikea mies oikealla hetkellä

Olen ollut ihastunut, tapailusuhteissa, seksisuhteissa, avioliitossa, kihloissa, avoliitoissa, jaan vanhemmuuden lasteni isän kanssa, elänyt uusioperheessä ja nyt seurustelen elämänkumppanini kanssa. Olen aina uskonut, että jokainen mies on ollut minulle oikea. Oikea juuri sillä hetkellä.

Olen erittäin kiitollinen värikkäästä historiastani, koska jokainen mies on opettanut minulle erilaisia asioita ja olen saanut kasvaa ihmisenä heidän avullaan. Joidenkin mielestä historiani kuulostaa hullulta, ja sitähän se onkin. Mutta hyvällä tavalla. Koska olen sitoutunut siihen, että elämä kuljettaa koko ajan eteenpäin, minulle Oikea mies jatkaa matkaa kanssani, yhdessä kasvaen ja kehittyen. Oma intohimoni itsetuntemukseen ja ihmisyyteen on antanut minulle aitiopaikan tutustua olentoon nimeltä mies. Miten jokainen mies tulee erilaisesta kodista, erilaisista lähtökohdista, erilaisilla uskomuksilla ja erilaisella elämäntavalla. Ja miten jokainen on muokannut näistä itselleen sopivan, johon olen itse koittanut mahtua. Olen kuin vieraillut monissa erilaisissa elämissä yhden elämän aikana.

Jokainen kohtaamasi mies on valmistellut sinua tapaamaan seuraavan. Kukaan muu ei tiedä sitä, millainen on sinulle se Oikea. Voit tehdä millaisia listoja miehen ominaisuuksista tahansa, mutta niin kuin varmasti tiedätkin, elämän kuljettaessa eteenpäin, siinä unelmienkin miehessä on puolia, jotka ärsyttävät. Voit kyllä varmistella, että kumppanisi ei tule painelemaan sinun ärsytysnappuloitasi millään tavalla, mutta onko hän sinulle silloin se Oikea? Haluatko kasvaa ja kehittyä rakkaudessa ja ihmisenä, vai pitää kaiken varmistellen muuttumattomana?

 

Mistä tunnistaa Oikean miehen?

Voit huoletta tehdä ominaisuuslistoja, toiveita ulkonäöstä, silmien väristä ja hauiksen ympärysmitasta. Ja onhan näiden piirteiden unelmointi erittäin hauskaa. Valitettavasti, ne eivät kerro miehestä vielä yhtään mitään. Mitä itsevarmempi, kokeneempi ja tietoisempi itsestäsi olet, nämä menettävät merkitystään. Eivät ne haihdu kokonaan, eikä tarvitsekaan, mutta merkitys ihmisen sisäisestä maailmasta on elämässä paljon tärkeämpää kuin ulkoiset asiat. Voit esimerkiksi tunnustella, millaiseksi tunnet olosi miehen lähellä, miten hän kohtelee itseään, sinua ja muita.

Jos tahdot juuri sinulle Oikean miehen, oletan, että tahdot myös juuri sinulle Oikean parisuhteen. Yleensä näistä puhutaan eri tilanteissa, vaikka kuuluvat hyvinkin oleellisesti yhteen. Jos elät jo suhteessa, niin voit saada siihen lisää hekumaa, kun opit tarkastelemaan miestäsi erilaisesta näkökulmasta. Jos tuntuu, että suhteestanne uupuu jotain syvempää tunnetta, on hyvä irrottaa itsensä miehestä ja keskittyä vain siihen, millaisen suhteen haluat.

 

 

Haluatko kuulla lisää oikeasta suhteesta ja oikeasta miehestä?

Tule mukaan maksuttomaan webinaariin 20.11. klo 19!

Olet sitten sinkku tai suhteessa, tule mukaan hauskaan ja silmiä avaavaan webinaariin, jossa puhutaan Oikeasta suhteesta ja Oikeasta miehestä – vain naisten kesken! Voit löytää uuden kipinän nykyiseen suhteeseesi tai opit, miten tunnistaa juuri sinulle Oikean miehen.

Tiesitkö, että miehen rakastumisprosessi on erilainen kuin naisilla? Kerron myös, miten mies rakastuu ja miten voit siihen vaikuttaa, vain koska olet Oikea nainen.

 

Klikkaa itsesi mukaan Oikea Suhde Oikean Miehen Kanssa -webinaariin tästä ››

 

 

Nähdään webinaarissa!

 

Innostavin terveisin,

Sonja Kaunismäki
Oikea Nainen -konseptin perustaja
ja Uskalla Innostua -valmentaja

 

 

 

5 syytä miksi suhteesi pitäisi olla elämäsi tärkein asia

Jos olet kuten useimmat meistä; on monia asioita, joita haluat saavuttaa elämässäsi. Lista voi olla loputtoman pitkä. Silti ei koskaan tulisi unohtaa mikä elämässä on oikeasti ensisijaisen tärkeää. Moni oppii usein kantapään kautta, että ihmissuhteet ovat elämän tärkein asia. Ei ole olemassa tärkeämpää asiaa! Tässä viisi syytä miksi.

 

1. Suhde täyttää kaikkein tärkeimmän tarpeesi

Mikä on elämän tärkein asia, jota ihmiset tarvitsevat? Ei, se ei ole raha. Ei saavutukset, eikä tunnustukset. Tärkein asia, jota ihmiset tarvitsevat on rakkaus.

Me kaikki tarvitsemme rakkautta sekä tunnetta siitä, että olemme rakastettuja. Valitettavasti joskus olemme niin pakkomielteisiä muista asioista ja tavoitteistamme, että unohdamme, kuinka kaunista on rakastaa ja tulla rakastetuksi. Älä anna itsellesi käydä niin.

Rakasta puolisoasi sekä muita läheisiäsi, ja tunne olevasi rakastettu. Tunne kuinka ihanalta se tuntuu!

Miten voit tuntea olevasi rakastettu? Ihmissuhteidesi kautta. Se on ainoa tapa. Ei ole muuta tapaa rakastaa ja tuntea itsensä rakastetuksi kuin ihmissuhteet.

 

2. Suurimmat ilonaiheesi tulevat ihmissuhteista

Yksi suhteen tärkeimmistä asioista on antaminen. Ei ole olemassa aitoa suhdetta ilman antamista. Olipa kyse sitten ajan, huomion, rahan tai hymyn antamisesta, todellinen suhde pohjautuu antamiseen.

Usko tai älä, on suuri ilo antaa! Saatamme usein ajatella vain itseämme ja unohtaa antamisen ilon. Mutta lopulta huomaamme, että elämä on ihanampaa ja täyttymyksellisempää, kun ajattelemme toisiamme emmekä aina vain itseämme.

 

3. Vain suhteen kautta voi vaikuttaa toisiin

Kumman neuvoa kuuntelisit enemmin: jonkun, jota et tunne vai jonkun, jota rakastat? Vastaus lienee selvä…

Arvostamme ihmisiä, joita rakastamme enemmän kuin ketään muita. Heidän sanansa eivät ainoastaan jää mieleemme, vaan ne koskettavat sydäntämme. Siksi tehokkain tapa vaikuttaa ihmisiin on rakentaa suhde heihin. Ole ystävällinen ja välitä ihmisistä, silloin he todennäköisemmin kuuntelevat ja kunnioittavat sinua.

 

4. Suhteen ansiosta sinulla on joku tukemassa vaikeina aikoina

Kun kohtaamme vaikeita aikoja, tarvitsemme muita ihmisiä tukemaan meitä. Kukaan ei voi hoitaa kaikkea yksin.

Kun maailma näyttää pimeältä ja haaste suurelta, mikään ei ole arvokkaampaa kuin rakastamiemme ihmisten tuki. He kannustavat meitä eteenpäin, antavat meille tukensa haasteiden keskellä ja ovat valmiita jakamaan taakan kanssamme. Heidän avullaan matkastamme tulee paljon helpompaa.

 

5. Loppujen lopuksi; suhteet ovat ainoita asioita, joilla on merkitystä

Kun ihmiset ovat kuolemaisillaan, he eivät mieti saavutuksiaan tai palkintojaan. He eivät välitä siitä, ovatko he rikkaita tai kuuluisia. Kaikista näistä asioista tulee merkityksettömiä, kun ihmiset ovat kasvokkain kuoleman kanssa.

Siinä hetkessä he haluavat ainoastaan rakkaat ihmiset ympärilleen. He haluavat rakkauden lämmön olevan heidän kanssaan viimeisinä hetkinään. Millään muulla ei ole väliä.

He ymmärtävät, että suhteet ovat ainoita asioita, joilla loppujen lopuksi on merkitystä. Meidän ei kannata odottaa kuolinvuoteellemme asti ymmärtääksemme että, tärkein asia on aivan nenämme edessä.

 

Vaali suhdettasi ja kerro rakkaillesi, kuinka tärkeitä he sinulle ovat ❤️

Ota aikaa hoitaaksesi suhteitasi puolisoosi, muihin rakkaimpiisi ja itseesi. Suhteiden toimivuus ei ole itsestäänselvyys. Se, että kerroit 10 vuotta sitten puolisollesi, että rakastat häntä - ei riitä.

Suhde vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja panostusta. Katso tänään puolisoasi, lastasi tai muuta läheistäsi silmiin ja kerro heille, kuinka tärkeitä he sinulle ovat. 

Kun olet maltillinen ja näet vaivaa suhteidesi eteen, saat elämänmittaisen lahjan, jota ei voi rahalla ostaa: aidon ja rakkaudentäyteisen suhteen. Mitä sinä olisit valmis tekemään sen eteen?

 

 

 

Ota ensimmäinen askel kohti parempaa suhdetta

ja Varaa päivä aikaa tärkeimmän suhteesi kehittämiseen:

Päivä Suhteelle -parisuhdevalmennukseen 12.5.2018 ❤️

 

Lue lisää ja varmista paikkanne ››

 

Mitä sinä olisit valmis tekemään saadaksesi paremman parisuhteen?

Mitä sinä olisit valmis tekemään saadaksesi paremman parisuhteen?

 

 

 

Mitä tehdä, kun lähipiiri ei tue unelmiani?

Olen usein kuullut kommentteja siitä, että itse kyllä uskoo ja haluaa toteuttaa unelmia, mutta lähipiiri vastustaa sitä. Mitä tehdä, kun lähipiiristä kuulee toistuvasti lannistavaa kommenttia ja epäuskoa. Miten negatiiviset asiat eivät kaataisi intohimojani?

Passion Test –menetelmän kautta, tai miten itselle merkitykselliset asiat ovat löytyneetkään, ne ovat aina henkilökohtaisia. Ne lisäävät automaattisesti itsetuntemustasi ja keskityt enemmän itsellesi tärkeisiin asioihin.

On hyvä käyttää harkintaa, kenelle ja missä tilanteissa omista intohimoistaan tai tavoitteistaan kertoo. Seminaarien, kurssien tai vaikka hyvän kirjan jälkeen helposti haluaa julistaa kaikille, mitä kaikkea on oivaltanut. On hyvä muistaa, että toiset eivät ole kokeneet samaa ahaa-elämystä kuin sinä olet. He eivät ole käyneet samaa matkaa hehkuttamasi asian äärellä.

Hyvin usein sen saman ajan, mitä sinä olet ollut löytöretkellä itseesi, on lähipiirisi tehnyt samoja asioita kuin ennenkin. Onko oma oivalluksesi vienyt ajallisesti vain sekunnin tai oletko ollut viikon retriitillä, sinun kokemuksesi samassa ajassa on laajempi, kuin jos et olisi sitä tehnyt.

 

Kun tiedostaminen, hyväksyminen ja arvostaminen itseäsi kohtaan lisääntyy, anna sen näkyä myös muita kohtaan.

Poimin muutama vuosi sitten kirjoittamastani "Enemmän Sinä" e-kirjasta katkelmia, jossa kerron juuri tästä asiasta.

”Itsetuntemuksesi lisääntyminen tuo elämääsi automaattisesti muutoksia. On hyvä muistaa, että muutokset ovat sinulle ja läheisillesi ainoastaan myönteisiä.

 

Itsetuntemuksesi matkalla on hetkiä, jolloin mahdollisesti koet arvostelua ja ihmettelyä. Silloin on hyvä olla tietoinen, että taustalla on usein menettämisen pelkoa, sekä piilevä ajatus siitä, että pitäisikö toistenkin muuttua.

 

Muutos voi olla niin suurta, että yhtäkkiä huomaat, että entiset tutut puheenaiheet eivät enää kiinnosta sinua. Saatat tuntea jopa turhautumisen tunteita siitä, mikseivät kaikki ajattele uudella tavalla –sinun tavallasi. Koet, ettei sinulla ole enää mitään sanottavaa tai puhuttavaa, koska läheisesi eivät näe maailmaa samoilla silmillä kuin sinä. Ihmettely on molemminpuolista, sinä todella olet muuttunut ja läheisesi voivat tuntua jopa vierailta. Mahdollisesti ajattelet, että heitä pitäisi valistaa sinun uudesta ja mahtavasta näkökulmastasi. Voin sanoa, että se on turhaa. Varsinkin, jos ajatuksissasi tuomitset heidät.

Läheisesi kokemus on, että sinä et hyväksy heitä ja heidän pitäisi muuttua. Heidän kokemuksensa on täysin oikea, koska niin sinä helposti ajatteletkin. Saat osaksesi vastustusta jopa niin, että he tuomitsevat sinut ja sinua kiinnostavat asiat. Tähän sopii tuttu sanonta, että toista ei voi muuttaa, vain itsensä voi.

Meillä jokaisella on vastustus nopeita muutoksia kohtaan. Millä tavoin ja missä asioissa, on meille yksilökohtaista. Paras vinkki, minkä voin antaa, mitä tulee suhtautumiseen läheisiäsi kohtaan, on antaa heidän olla sellaisia kuin ovat. Ole sinä parempi versio itsestäsi ja hyväksyvä heitä kohtaan. He huomaavat, että sinussa tapahtunut muutos on vain hyvästä ja ehkä he jopa tahtovat tietää lisää.

Meidän vastuullamme ei ole kenenkään käännyttäminen uuteen maailmaamme, vaan olla valppaana ja apuna, kun meiltä sitä pyydetään.

 

Vastuullamme on hyväksyä toiset sellaisina kuin he ovat ja vastata vain omista ajatuksistamme ja sanoistamme.

 

Oman uskomusjärjestelmän muokkaamisen ja uudenlaisen ajatusmaailman ohjelmoinnin seurauksena toisten ihmisten huomioiminen voi joskus olla erittäin haastavaa. Kun opettelee uudenlaisia ajatusmalleja itsestään ja elämästään, on tilanteessa, jolloin elää kuin kahdessa maailmassa. Opetteluvaiheessa haluaa helposti keskittyä vain itseensä, ja se voi tuntua toisista oudolta.”

 

Sitoutuminen omaan elämään on vastuunottoa ja jokapäiväisiä tietoisia valintoja.

On tärkeää, että saat tukea matkallasi. Ellei lähipiiristäsi löydy tukea, muista, että et kuitenkaan ole yksin ajatuksiesi kanssa. Suosittelen lämpimästi osallistumaan seminaareihin ja valmennuksiin, joissa voit tavata samoista aiheista kiinnostuneita ihmisiä.

Tutustu tuleviin valmennuksiimme täältä! ››

 

Intohimoista matkaa!

Sonja Kaunismäki

 

 

”Minullakin on intohimoja, joita kohti aion mennä!”

Pidimme viime viikolla Passion Test Online -workshopin, jossa osallistujat pääsivät pureutumaan omiin intohimoihinsa Passion Test -työkalun avulla. Passion Test on Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin kehittämä maailman #1 työkalu oman intohimoisen ja merkityksellisen elämän löytämiseen. Passion Test ei nimestään huolimatta ole testi, eikä siinä voi epäonnistua.

Järjestimme Passion Test -workshopin internetin välityksellä, jolloin ihmisillä ympäri Suomen oli mahdollista osallistua. Lue alta mitä osallistujat sanoivat viime viikkoisesta workshopistamme!

 

Mikä oli suurin oivalluksesi? Mitä tämä workshop antoi sinulle, eli mitä aiot viedä nyt käytäntöön?

Olen käynyt erilaisia itsensä kehittämiseen liittyviä valmennuksia, joissa asetetaan tavoitteita ja mietitään keinoja niihin pääsemiseksi. Tässä valmennuksessa piti keskittyä tunteisiin, tämä tuntui uudelta ja oudolta minulle, joka yritän ajatella järjellä asioita. Vaati harjoittelemista, mutta innostaa kyllä kokeilemaan jatkossakin! 
- workshopiin osallistunut nainen

 

Sain paljonkin uusia oivalluksia ja ideoita omaan jatkoon ja kuinka haluan asioita viedä eteenpäin.
Anu-Emilia

 

Selkeys on voimaa ja kukaan ei voi olla parempi sinä kuin mitä olet. Otan viisi tärkeintä jokapäiväiseen katsaukseen eli kertaan niitä itselleni.
workshopiin osallistunut nainen

Sain selvyyden juuri siitä, mistä halusinkin, eli tärkeimmistä unelmistani. Loistavaa!

 

Suurin oivallus syntyi jo sinä yönä, kun olin ilmoittautunut mukaan workshopiin. Tajusin, että halu tehdä jotain suurella sydämen palolla, on itse asiassa yksi intohimoistani. Ymmärsin, että kun on tällainen workshop, niin silloin sitä voi kouluttaa. Kouluttamisen olin jo aiemmin ymmärtänyt intohimokseni. Monenlaisten mieluisten asioiden kouluttamisen ohessa olen miettinyt, että mikä olisi se kaikkein mahtavin asia kouluttaa ja yhtäkkiä ymmärsin, että se on se, kun voi auttaa muita löytämään omat intohimonsa ja elämään omanlaistaan elämää. Käytännössä aion jatkaa nyt menetelmän testailua itselläni ja muilla. 
- Hanna

 

Kirjoitan intohimoni paperille ja ripustan niitä mahdollisimman moneen paikkaan. Innolla katson mitä alkaa tapahtua! 
- Maria

Minullakin on intohimoja, joita kohti aion mennä!

 

Workshop oli mielenkiintoinen ja herätti ajatuksia. Tekniikka viiden suurimman intohimon laskemiseksi oli mielestäni luotettava ja helppo tehdä. Omalla kohdallani oli hieman hankalaa keksiä miten jatkaa lauseita: "Kun elämäni on ihanteellista..." Aika näiden valitsemiseksi oli rajallinen, joten mieleeni jäi epäilys siitä, kirjoitinkohan nyt varmasti siinä hetkessä tärkeimmät asiat itselleni? Viisi kärkeen noussutta lausetta kyllä pitävät paikkansa ja ne ovat itselleni tärkeitä asioita.

Workshop jätti minulle palon lähteä miettimään ja kehittämään intohimojani lisää eteenpäin. Kysymykset kuten: ”Miten saavutan unelmani?”, ”Miten negatiiviset seikat eivät kaataisi intohimojani” ja ”Mikä merkitys on ympärilläni olevilla ihmisillä unelmieni saavuttamisessa”, heräsivät mieleeni. Mikä merkitys on sillä, että lähipiirissä kuulee toistuvaa negatiivisuutta ja epäuskoa ystävieni omien unelmien saavuttamiseen? Testi antoi myös suuren innostuksen lähteä itse opettamaan Passion Testiä muille. 
- Katariina

 

Minun intohimoni selkeytyi ja tulen luomaan tapoja, jotka tuottavat minulle kaikki asiat joita haluan
- Janne

 

Haluaisitko sinäkin löytää omat intohimosi ja saada selkeyttä elämääsi?

 

Koska osallistujamme saivat konkreettista hyötyä ja kokivat, että workshop auttoi heitä löytämään omat intohimonsa, haluamme tarjota tuon saman mahdollisuuden uudelleen!

 

Järjestämme Passion Test Online –workshopiN 12.9. klo 18 alkaen!

Tule mukaan ja aloita matkasi kohti intohimoisempaa elämää!

Lue lisää ja varmista paikkasi täältä ››