Jack Canfield: Onnistuneen johtamisen tärkein periaate

Tässä ensimmäinen menestyspostimme Passion for Success -seminaarin pääpuhujalta ja itsensä kehittämisen legenda JACK CANFIELDiltä!


Jack Canfield:

Kirjassani, The Success Principles, käyn läpi 64 opetusta, jotka auttavat ihmisiä saavuttamaan elämässään sen mitä haluavat. Tulet huomaamaan, että täyden vastuun ottaminen omasta elämästäsi sekä muiden voimaannuttaminen ovat menestymisen ja onnistuneen johtamisen kulmakiviä.

Kun ihmiset kysyvät minulta kaikista tärkeintä yksittäistä periaatetta, jaan heille yksinkertaisen kaavan. Olen opettanut monille huippujohtajille ja -ajattelijoille tämän kaavan, joka ohjaa heitä päätöksenteossa matkalla menestykseen.

En tiedä yhtään menestynyttä johtajaa, joka ei pidä kaavaa mielessään päivittäin:

Tapahtuma + Reaktio = Tulos

Perus ajatus on, että jokainen asia jonka koet elämässäsi (oli se sitten menestys tai epäonnistuminen, vauraus tai köyhyys, terveys tai sairaus, läheisyys tai vieraantuminen, ilo tai turhautuminen) on seurausta siitä, kuinka olet reagoinut aiempiin tapahtumiin elämässäsi. Loistavat johtavat eivät vain tiedosta tätä vaistomaisesti, vaan he luovat itselleen tavan reagoida tilanteisiin saadakseen haluamiaan tuloksia. He reagoivat näin jopa äärimmäisen vaikeiden kokemuksien aikana sekä tilanteissa, jotka eivät näennäisesti ole heidän hallinnassaan.

Jos et pidä nykyisistä tuloksista, joita saat, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

 

Valinta 1:

Voit syyttää tapahtunutta (T) tulostesi (TU) puutteesta.

Toisin sanoen voit syyttää taloustilannetta, rahattomuutta, koulutuksen puutetta, rasisimia, sukupuolieroja, vaimoasi tai aviomiestäsi, johtokuntasi asenteita, työntekijöitäsi tai kollegoitasi, tuen puutetta, tämän hetkistä hallitusta ja niin edelleen.

Ei epäilystäkään etteivätkö nämä kaikki tekijät olisi olemassa. Mutta jos ne olisivat päättäviä tekijöitä kukaan ei menestyisi koskaan, ja meillä olisi johtajia ilman suuntaa, fokusta ja ratkaisuja.

Näistä syistä huolimatta sadat ihmiset ovat menestyneet, vaikka ovat kohdanneet täsmälleen samat olosuhteet.

 

Valinta 2:

Voit vaihtaa reaktiotapaasi (R) tapahtumiin (T) kunnes saat tuloksia (TU), joita haluat.

Voit muuttaa ajatteluasi, kommunikointitapaasi, maailmankuvaasi ja käyttäytymistäsi. Ne ovatkin ainoita asioita, joita voit hallita.

Valitettavasti useimmat tapamme ovat niin syvään juurtuneita, ettemme koskaan muuta käyttäytymistämme. Toistamme totuttua reagointitapaamme puolisolle ja lapsille, kollegoille ja työntekijöille, asiakkaille, oppilaille ja koko maailmalle.

Kun saat ajatuksesi, mielikuvasi, unelmasi ja käyttäytymisesi hallintaan, voit saada mitattavissa olevia tuloksia, joita haluat.

Jos et pidä tuloksista, joita saat, muuta reagointitapaasi!

 

Pyydä palautetta

Johtaja ei voi työskennellä eristyksessä. Hän saattaa työskennellä näennäisesti yrityksen tärkeimmässä roolissa, mutta se ei poissulje palautteen merkitystä. Itse asiassa johtaja tarvitsee palautetta luultavasti enemmän kuin kukaan muu. Saamansa palautteen avulla johtaja reagoi tapahtumiin sopivalla tavalla saadakseen onnistuneita tuloksia.

Jos haluat kannustavan suhteen tiimisi kanssa töissä, mutta he ovat vihaisia sinulle, koska laiminlyöt heidän tarpeitaan työntekijöinä, mitä teet?

 

Suututko heille, koska he ovat vihaisia?

Voit nähdä tilanteen joko mahdollisuutena kehittää itseäsi ja korjata käyttäytymistäsi, tai voit kuvitella koko maailman kääntyneen sinua vastaan ja loukkaavan sinua. Saadaksesi tukea antavan suhteen, sinun täytyy myöntää, että olet saattanut ajautua sivuraiteelle. Päästäksesi takaisin raiteille, kuuntele ja ryhdy tarkoituksenmukaisiin tekoihin. Aloita avoin keskustelu työntekijöidesi kanssa ja käyttäydy kuin todellinen johtaja.

 

Miten voit menestyä palautteen käsittelyssä?

Pyydä palautetta ja luo turvallinen tila, jossa ihmiset voivat kertoa oman näkemyksensä. Älä ole epäselvä palautetta pyytäessäsi, vaan käytä tarkkoja termejä. Kysy miten voit parantaa toimintaasi ja mikä saisi teidät takaisin raiteille. Luota vaistoihisi, kuuntele mitä muilla on sanottavanaan ja katso reagointisi aiheuttamia tuloksia. Kun tiedostat tilanteen, voit ryhtyä toimiin parantaaksesi käyttäytymistäsi. Se on kaikille parasta.

 

Saavuta täysi potentiaalisi

Jos haluat saavuttaa täyden potentiaalisi, sinun täytyy muuttaa ajatteluasi.

Haluan jakaa sinulle lisää menestyksen periaatteitani, tuletkin saamaan lähiaikoina seuraavan vinkkini kohti menestystä. Opit siitä seitsemän onnellisuuden ja menestyksen periaatetta, joita voit hyödyntää jokapäiväisessä elämässäsi!

- Jack Canfield

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017. Liput tulevat myyntiin kaikille 8.12.2016. Ennakkorekisteröidy mukaan nyt ja saa tieto lipunmyynnin aukeamisesta ensimmäisten joukossa!

Anna rakkautta riidan keskellä

Parisuhdevalmentaja Tara Lange jakaa ajatuksiaan riidan taltuttamisesta. 

 

Kaikki riidat sulaa rakkaudella.

Jos toinen on riidan aikana oman egonsa kourissa, on tärkeää, että toinen huomaa sen ja ottaa ensimmäisen askeleen kohti sovintoa. Nöyrtyminen on vaikeaa, kun toinen on juuri sanonut pahasti tai tehnyt jotain kamalaa.

Kun ymmärrät, ettei se pahantahtoinen riitapukari ole oikeasti hän, se ei ole hänen sielunsa eikä se ihminen, johon rakastuit, on ensimmäisen askeleen ottaminen helpompaa. Riitapukari on vain tilanteen ja egon uhri, joka on jäänyt pintatasolle.

 

Ole sinä teistä se vahvempi, joka menee syvemmälle tasolle.

Ymmärrä hänen pelkonsa, mene vastaan ja anna rakkautta. Tasapainoita toisen egoa antamalla rakkautta, ja päätä riita.

 

Lisää Tara Langen oivalluksia pääset kuulemaan Päivä Suhteelle -parisuhdeseminaarissa 21.1.2017 http://bit.ly/pshel

Stressitason vaikutus ihmissuhteisiin

Parisuhde- ja hyvinvointivalmentaja Mikko Kemppe avaa ihmissuhteiden haasteita stressin näkökulmasta.

Jos emme laske omia stressitasojamme, kaikki on hankalampaa, myös parisuhteessa.

Kaikki eivät välttämättä edes tiedosta, kuinka paljon mukavampaa ja helpompaa elämämme voisi olla, jos vain saisimme laskettua stressitasojamme.

Mikä nostaa stressitasojamme?

Sokerinsyönti nostaa kortisolitasoa, joka on suoraan yhteydessä stressitasoon. Toinen suuri stressinaiheuttaja on vaihtoehtojen määrä.

Nykyään teemme jatkuvasti pieniä valintoja elämässämme, töissä, sosiaalisessa mediassa ja niin edelleen. Kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot vaativat paljon keskittymiskykyämme ja päätöksentekokapasiteettiamme. Jatkuva valintojen tekeminen edistää stressitasojemme nousua.

Mitä enemmän tunnemme stressiä, sitä vaikeampia ihmissuhteemme ovat.

Miesten ja naisten aivojen välillä on hyvin pieniä biologisia eroja. Mitä stressaantuneempia olemme, sitä suuremmaksi nuo erot kuitenkin kasvavat. Kun siis pidämme stressitasomme matalana, ihmissuhteemme ovat mukavampia ja helpompia.

 

Lisää oivalluksia parisuhteesta pääset kuulemaan Päivä Suhteelle -parisuhdeseminaarissa 21.1.2017 http://bit.ly/pshel

8 vinkkiä miten voit maksimoida seminaarista saadun hyödyn

Olen huomannut vuosien varrella, että ei ole ihan sama miten astelee seminaarisaliin sisään ja mitä tekee sen jälkeen.

Tässä kahdeksan ajatusta mitä itse hyödynnän, jotta saan maksimoitua seminaarista saadun hyödyn. Ota nämä nyt käyttöön tulevaan seminaariisi!


1. Ota mukaan omat muistiinpanovälineesi

On tärkeää, että sinulle jää jotain konkreettista tästä seminaarista. Parhaiten se onnistuu, kun sinulla on jokin oma muistikirja tai vihko mukana.

2. Ota mukaan oma vesipullo

Seminaarit ovat usein intensiivisiä ja ne järjestetään ilmastoiduissa huoneissa. On tärkeää, että juot riittävästi vettä päivän aikana, jotta energiatasosi pysyy ylhäällä. Juominen onnistuu helpoiten, jos sinulla on mukana oma juomapullo. Voit täyttää sen paikalla olevissa vesipisteissä.

3. Tule levänneenä

Jos vain mahdollista, mene edellisenä iltana ajoissa nukkumaan, niin että saat riittävät yöunet. Saat levänneenä paljon enemmän irti seminaarista.

4. Valmistaudu seminaariin mielessäsi

Mieti etukäteen, mitä haluaisit saada tästä seminaarista. Mitä haluaisit oppia tai ehkä kenet haluaisit tavata.

5. Tule avoimin mielin

Valmistaudu siihen, että vaikka olet tullut esimerkiksi pääpuhujan vuoksi tähän seminaariin, voi olla, että saat suurimman hyödyn joltain toiselta puhujalta. Ole valmis ottamaan kaikki hyöty irti ja kuulemaan kaikki seminaarin puhujat ja osuudet. Usein itselleni juuri se osuus seminaarista, mitä etukäteen en mielestäni tarvinnut, oli kuitenkin se, mikä oli kaikista vaikuttavin.

6. Unohda se, mitä tiedät

Tämä on jatkoa edelliseen kohtaan, mutta eri asia. Moni tietää paljon asioita, mutta ei tee mitään tiedolla. Lisäksi joka kerta kun sanot, että ”minä tiedän tämän jo”, kuulet vähemmän. Jos opit koko ajan asiat uutena ja lisäten sen aiemmin oppimaasi, tulet oppimaan enemmän ja syvemmin. Usein halutaan tietää lisää ja unohdetaan, että se, että on kuullu jonkin kerran, ei tarkoita sitä, että sen osaisi.

7. Varaa itsellesi vapaata tuleville päiville

Jos todella haluat maksimoida seminaarin hyödyn, varaa itsellesi aikaa sulatella seminaarin antia seuraavina päivinä. Parasta olisi ottaa kokonainen vapaapäivä, mutta vapaa iltakin on parempi kuin ei mitään. Siis aikaa, jolla et välttämättä edes tee mitään, mutta käyt mielessäsi tai paperilla läpi sitä, mitä olet kuullut ja oppinut.

8.  Varaa kalenteristasi aikaa itsellesi tuleville viikolle

Tulevien viikkojen aikana voit saada isoja asioita aikaan sillä voimalla, jonka saat seminaarista. Mutta jos sinulla ei ole aikaa tehdä mitään, et tule tekemään muutoksia. Tyhjennä kalenteriasi niin että ehdit toimia toisella tavalla. Saatat saada seminaarissa todella hyviä ja konkreettisia vinkkejä siihen, miten voit tehdä muutoksia omassa elämässäsi ja työssäsi, mutta niistä on hyötyä vain jos laitat ne käytäntöön.

Muista, että uusien asioiden käytäntöön laittaminen vaatii ajan lisäksi myös energiaa. On paljon helpompi aina toteuttaa sitä, mitä on aina tehnyt. Se on myös iso syy, miksi ihmiset eivät tee haluamiaan muutoksia.

Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa ja apua kun osallistut johonkin seminaariin tai valmennukseen.

 

Innostavin terveisin,
Ilkka

Miksi YouTube videoiden katselu ei ole paras tapa kehittää itseäsi

Osallistuin viime vuonna seminaariin, jossa Success-lehden päätoimittaja Darren Hardy oli puhumassa. Tykkäsin todella paljon hänen puheestaan, joten menin juttelemaan hänelle.

Olemme kumpikin todella innostuneita itsensä kehittämisestä ja jaoimme paljon samoja ajatuksia. Yksi näistä oli se, että moni itsensä kehittämisestä kiinnostunut katsoo pääasiassa YouTube videoita tai ottaa vain sen mitä ilmaiseksi saa.

Olimme kumpikin sitä mieltä, että emme olisi päässeet tähän asti, jos emme olisi osallistuneet maksullisiin juttuihin myös.

Henkilökohtaisesti en niinkään tykkää katsoa YouTube videoita itseni kehittämiseksi. Siinä on liikaa häiriöitä. Itseni hauskuuttamiseen se toimii paremmin!

Nyt kun järjestämme nettilähetystä Wealth Forum 2016 -seminaarista, moni on kysynyt, miten tällainen online-seminaari eroaa siitä, että katsoisi YouTube videoita.

Minusta tuo on loistava kysymys, johon haluamme myös vastata.

Tässä 6 syytä, miksi se on eri asia ja miksi YouTube videot eivät ole minun #1 tapa kehittää itseäni:

 1. YouTubea ei ole suunniteltu itsensä kehittämisen välineeksi. Se ei välitä saatko sinä elämässäsi sitä mitä sinä haluat. YouTube on täällä viihdyttämässä meitä ja se tekee sen todella hyvin.
   
 2. Wealth Forum (kuten moni muukin seminaari) on sinulle suunniteltu seminaaripäivä. Meidän päivä keskittyy oman henkilökohtaisen elämäsi ja taloutesi rakentamiseen. Se ei ole jotain satunnaista, vaan jotain mikä on suunniteltu sinulle.
   
 3. Tietoa on maailmassa paljon, mutta sen hyödyllisen tiedon löytämiseen menee aikaa. Seminaariin on koottu niitä asioita, joista uskomme olevan sinulle hyötyä tässä hetkessä.
   
 4. Tieto on vain tietoa, niin kauan kun sille tekee jotain: Puhujamme teettävät harjoituksia ja laittavat sinut tekemään asioita. Kun kyseessä on live-yhteys, on paljon todennäköisempää että teet harjoitukset, kuin jos vain katsot yksin kotona vapaavalintaisia videoita. Kuinka monta kertaa sinä olet lukenut kirjan tai katsonut videon ja ajatellut, että teet siinä esitellyt harjoitukset myöhemmin, mutta et koskaan tehnyt?
   
 5. Yhteisen seminaaripäivän kavereiden kanssa voi järjestää milloin vain esimerkiksi YouTube-videoiden pariin, mutta siitä usein puuttuu kokonainen prosessi ja saat vain osan kokonaisuudesta. Se on kuin palapeli, josta puuttuu oleellisia palasia. Siksi suunniteltu seminaaripäivä voi olla todella voimakas.  Myös usein nämä yhdessä suunnitellut hetket saattavat jäädä toteuttamatta. Nyt voimme kaikki kokoontua samaan aikaan viettämään seminaaripäivää jolloin se myös tapahtuu. 
   
 6. Kun moni ihminen tekee samassa tilassa (live-osallistujat seminaarissa, kotiosallistujat kavereiden kanssa) samoja harjoituksia, ne tulee tehtyä ja niiden tekemiseen saa voimaa. Se on kuin tiimi, joka pyrkii yhdessä samaan tavoitteeseen. Yksin kotona lukiessa tai videoita katsoessa meiltä puuttuu yhdessä tekemisen voima. Siksi haluamme, että kutsut ystäväsi  luoksesi katsomaan lähetystämme.

 

Toisin sanoen uskomme, että opiskelu, oppiminen ja se mitä tästä saa irti, on paljon enemmän kuin random videoiden katselu.

Siinä on tietty voima kun osallistuu live-seminaariin paikan päällä. Vaikka sama puhuja kertoisi samat asiat, kuin olisit kuullut videolta tai kirjasta. Niiden vaikutus voi olla jotain paljon enemmän. Samoin uskomme tämän live-lähetyksen olevan tehokkaampi kuin pelkän videon tai tallenteen katsominen.

Darren Hardy sanoo että itsensä kehittämisestä kannattaa maksaa. Ilmainen on aina ilmaista ja usein se ei sisällä sitä kokonaisuutta, minkä saa kun maksaa vähän. 

Tässä ajatuksiamme ja kerromme mielellämme lisää. 

Emme tee seminaareja innostuksesta järjestämiseen, vaan koska uskomme itsensä kehittämiseen ja siihen, että nämä seminaarit voivat vaikuttaa merkittävästi sinun elämääsi.

Seminaari on mielestämme aina enemmän kuin pelkkä video tai kirja. Ne kaikki yhdessä mahdollistavat vielä enemmän.

Toivottavasti näistä ajatuksista on apua omalla itsesi kehittämisen matkalla ja ne auttavat löytämään palaset oman elämäsi palapeliin.

Olet aina tervetullut viettämään kanssamme päivän tai vaikka vuoden joidenkin huippu valmentajien ja kouluttajien kanssa. 

Nyt meillä on sinulle uniikki mahdollisuus osallistua yhden päivän seminaariin tulevana sunnuntaina - Tule mukaan nyt!


Innostavin terveisin,
Ilkka

Erotako vai ei?

Miten ihmeessä tuon toisen saisi tajuamaan?

”Ahdistaa, kun on niin paha olla. Jotenkin tuntuu, että kaikki johtuu huonosta parisuhteesta ja siitä, että tuo toinen ihminen ei tunnu arvostavan minua. Vaikka hän tietää, miten minut saa onnelliseksi, hän ei nykyään tunnu välittävän. Hän puuhailee omia juttujaan ja kaiken lisäksi ihan selvästi haluaa olla poissa niin paljon kuin mahdollista.

Niin minäkin teen, kun kotona on ahdistavaa. Ystävien kanssa on niin helppo jutella kaikesta ja heiltä saa tukea tähän tuskaan ja sen poistamiseen. Joidenkin kanssa en kyllä viitsi aiheesta ollenkaan puhua, koska heillä näyttää kaikki olevan niin hyvin.

Meillä on pitkä matka takana, on tehty lapset, on rakennettu talo, on reissattu, saatu työtä ja menetetty sitä, katsottu syntymiä, kuolemia, seurattu suhteiden syntyjä ja niiden loppumista. Niin paljon on koettu yhdessä. Meille ei pitänyt koskaan käydä niin. Ja nyt tuntuu, että juuri niin on käymässä.”

Tuntuvatko nuo ajatukset tutulta, ainakin osittain?

Jo sinä elät noiden mietteiden kanssa, tiedät, kuinka ajatus erosta koskettaa. Se joko tuntuu viiltävänä kipuna tai suurena helpotuksena, poispääsynä tukalasta tilanteesta.

Mistä useimmiten on kysymys?

Useimmiten on kysymys siitä, että kumpikin on matkan varrella muuttunut ja unohtanut ottaa toisen mukaan omaan kasvuunsa ja muutokseensa. Tarpeet, jotka suhteen jossain vaiheessa ovat täysin tyydyttyneet, eivät enää tule tyydytetyiksi. Vika ei useimmiten ole siinä toisessa, vaan vika on siinä, että yhteys välillä on katkennut, ei ole muistanut kysyä toiselta, mikä sinulle nyt on tärkeää. Ei sitä ole muistanut miettiä omalla kohdallakaan. Vain vaatimukset ja odotukset toisen käytöstä kohtaan ovat pinnalla.

Ratkaisu voi löytyä pienestä matkasta itseen ja parisuhteen totuttuihin malleihin

Mitä jos juuri tuossa vaiheessa ei miettisikään yhtään sitä toisen käyttäytymistä? Mitä jos sukeltaisi syvälle itseensä? Jos lähtisikin vastaamaan kysymyksiin: Missä vaiheessa minä olen, mitä haluan elämältäni ja mikä minua estää toimimasta? Miksi minusta tuntuu, että parisuhteessamme pitäisi toimia tietyllä mallilla? Entä jos ei toimita niin kuin ajattelen, mitä tapahtuu? Voisinko itse muuttua johonkin suuntaan? Se malli, mitä ajattelen oikeaksi, voikin nousta omasta perheessäni saadusta mallista. Voi olla, että kun opin aikanaan, miten minun tuli käyttäytyä, että tunsin itseni rakastetuksi, toinkin saman mallin parisuhteeseen.

Mistä oikeasti olen stressaantunut? Onko se toisen käyttäytyminen vai jokin itsessäni oleva asia, jonka haluan olevan toisin? Miten voisin omaa stressiäni hoitaa. Kun stressi nousee, myötätunto kuihtuu. Se on ihan luonnollista. Kukapa jaksaisi olla empaattinen, kun itse on vain selviydyttävä.

Mitä ajatukset kertovat?

Aina ei tule loppuun asti pohtineeksi oman ajatuksen kulkua. Kun olen tässä epämiellyttävässä tilanteessa, mitä oikein ajattelen. Kun silloin kirjaa omia ajatuksiaan paperille ja tutkii niitä, saa kiinni omista malleistaan ja pääsee ehkäpä kyseenalaistamaan niitä. Ovatko nuo ajatukset ollenkaan totuudenmukaisia vai olenko tulkinnut toisen käyttäytymistä kysymättä häneltä todellista tarkoitusta? Kuinka usein ”tiedämme”, mitä toinen käytöksellään tai sanomisellaan tarkoittaa. Silloin kun ”varmasti tiedämme”, vaikka oikeasti emme tiedä, on aika analysoida omia ajatuksiaan yksinkertaisesti kysymällä, onko se ajatus totta. Kun sen ajatuksen on ajatellut, miten siihen on reagoinut? Entä jos sitä ajatusta ei ollenkaan ajattelisi, mitä silloin olisi ja millainen parisuhde silloin olisi? Byron Katien kuuluisat neljä kysymystä voivat silloin muuttaa maailmasi. Kannattaa kokeilla.

Uudenlainen verkkokurssi

Siihen kohtaan, kun herää tyytymättömyys parisuhteeseen, on nyt tehty verkkokurssi. Siinä pääsee tutkimaan sekä parisuhteeseen syntynyttä mallia, että omaa ajattelumaailmaansa, sekä harjoittelemaan oman toiminnan muuttamista. Toinen muuttuu silloin automaattisesti. Ei se välttämättä parisuhdetta pelasta, mutta saa oman päätöksen vahvemmaksi toimia joko parisuhteen eheyttämiseksi tai niin, että alkaa purkamaan sitä eroksi.

Verkkokurssi alkaa 1.10. 2016. Verkkokurssiin, sen osiin ja teemoihin voit tutustua täältä

Päivä suhteelle -seminaari

Jos tiedät, että olet oikeassa parisuhteessa ja haluat panostaa siihen, päivä suhteelle on erinomainen parisuhdeseminaari syventämään yhteyttä toistenne välillä. Seminaari järjestetään seuraavan kerran tammikuussa 2017.

Miten voittaa toivottomuuden tunne? - Nick Vujicic

Jos sinusta on koskaan tuntunut toivottamalta, katso tämä video, jossa Nick Vujicic kertoo tarinansa.

Valitettavasti video on vain englanniksi, mutta väitän, että saat tästä videosta paljon, vaikka et ymmärtäisi sanaakaan. 

Nick on syntynyt nimittäin ilman käsiä ja jalkoja.

Hän on elänyt hyvin toivottamalta tuntunutta elämää, kunnes hän päätti muuttaa elämänsä keskittymällä enemmän siihen mitä hänellä on kuin siihen mitä hänellä ei ole.

Nick on ehdottomasti yksi inspiroivimmista ihmisistä ketä maanpäällä on tällä hetkellä. Tällä videolla hän inspiroi omalla tarinallaan siitä, kuinka mikä tahansa on mahdollista.

Jos tykkäsit videosta tai olet tiennyt jo pidempään kuka Nick on, olet varmasti kiinnostunut siitä, että yksi syksyn valmennusmatkoistamme on Tukholmaan seminaariin, jossa pääpuhujana on Nick Vujicic. 

Lue lisää seminaarista täältä >>

Olemme järjestäneet erikoisalennuksen seminaariin järjestäjän kanssa (puoleen hintaan ja ilmainen korotus parempaan lippuun). Hinta näkyy vain yllä olevalla sivulla.

Tässä toinen koskettava Nickin video, jossa on huumoria mukana.

4 ajatusta koulunsa päättäneelle

Kirjoitin tämän sinulle, joka olet juuri päässyt yläasteelta, valmistuit ylioppilaaksi tai ensimmäiseen ammattiisi ammattikoulusta. Jos et kuulu tähän ryhmään, suosittelen silti lukemaan.

Kirjoitan siksi, että on joitain asioita, jotka haluan sinun tietävän juuri tässä vaiheessa, kun olet astumassa uuteen elämään.

Olen koonnut tähän neljä ajatusta tai vinkkiä elämään, jotka olisin itse toivonut saavani silloin kuin pääsin koulusta.  Nämä eivät ole tähtitiedettä, eikä välttämättä jotain mitä et jo tietäisi. Niiden voima tulee kuitenkin vasta siitä, että et vain tiedä niitä, vaan elät niiden mukaan. Jotta se onnistuu, niitä tulee kerrata ja harjoitella ottamaan ne osaksi elämää.

Olen nyt 34-vuotias ja muutin pois kotoa 15-vuotiaana kun siirryin yläasteelta lukioon. Viimeisen vajaan kymmenen vuoden ajan olen vienyt eteenpäin ajatuksia itsensä kehittämisestä yritykseni Uskalla Innostua -tiimin välityksellä. Itsensä kehittämisellä tarkoitan sellaisia asioita ja oppimista, jotka auttavat sinua kasvamaan sellaiseksi ihmiseksi, joka sinä haluat olla tai toteuttamaan haluamiasi asioita.

Oma työni ja ammattini ei löydy niistä kirjoista, joista minun piti valita tulevaisuuden uraani. Maailma on täynnä mahdollisuuksia, myös sellaisia mistä sinulle ei ole kerrottu ja niitä kaikkia ei ole vielä edes keksitty. Voit valita jotain, mikä ei ole tavallinen vaihtoehto, tai luoda haluamasi vaihtoehdon. Muista se, kun valitset omia polkujasi.

Toivon, että näistä neljästä ajatuksesta on iloa sinun matkasi varrella ja että nämä auttavat sinua toteuttamaan oman näköistäsi elämää. Toivon kaikkea parasta elämääsi!

Innostavin terveisin,

 

 

1. Seuraa aina intohimoasi

Tulet kohtaamaan matkallasi järjettömän määrän tilanteita, joissa joudut päättämään, mihin suuntaan jatkat matkaasi.

Muilla on aina mielipide noissa tilanteissa. Muiden sanomiset ovat yleensä järjellistä johdatusta. Joissakin tilanteissa onkin hyvä kuunnella järjen ääntä. Kun kyse on sinun elämäsi isoista (tai pienistä) päätöksistä, kuuntele sydäntäsi ja sitä minne sinä haluat. Ystäväni Brian Maynen sanoin, seuraa sitä mikä saa sydämesi laulamaan.

Elämä tulee aina olemaan valintoja. Jokainen valinta johtaa aina uuteen tilanteeseen. Kun uskallat tehdä uusia valintoja ja seurata tunnettasi, pääset kokemaan ja tekemään elämässäsi sinulle tärkeitä asioita.

Muiden ei tarvitse hyväksyä valintaasi. Vain sinun tulee olla täysin sinut valintasi kanssa. Jos et itse tykkää vaihtoehdosta, valitse jotain muuta. Muut tulevat hyväksymään valintasi myöhemmin, tai sitten eivät. Silti, vain sinä elät todellisuudessa valintasi kanssa ja siksi seuraa intohimoasi.
 

2. Toteuta myös mahdottomalta tuntuvat asiat

Vaikka jokin tuntuu mahdottomalta, se ei tarkoita sitä, etteikö se olisi mahdollista.
Kyse on vain tunteesta, joka tulee ajatuksestasi. Ajatus synnyttää aina tunteen. On täysin luonnollista kokea uudesta tuntemattomasta asiasta, että se ei ole mahdollista.


Mahdoton asia tuntuu mahdottomalta lähinnä siksi, että…

 • et tiedä, mitä sinun tulee tehdä, jotta se on mahdollista. Heti kun aloitat suunnittelemaan toteuttamista, huomaat sen tulevan enemmän mahdolliseksi.
   
 • tiedät jo, mitä kaikkea sinun tulee tehdä ja et usko, että niiden asioiden tekeminen on sinulle mahdollista tai se on vähintäänkin vaikeaa. Kun hyväksyt, että sinun ei tarvitse tehdä niitä asioita yksin ja että sinun ei tarvitse onnistua ensimmäisellä kerralla, annat tilaa sille, että voit nähdä onnistuvasi.

Mieti aina ensin mitä sinä haluat ja vasta sen jälkeen, miten se toteutetaan. Moni unelma on jäänyt toteuttamatta, koska ihmiset ovat siirtyneet miettimään liian nopeasti sitä, miten jokin toteutetaan ja pitäneet sitä vaikeana tai mahdottomana. Mieti rauhassa, mitä haluat ja lisää siihen innostusta ja tunnetta. Se onnistuu sillä, että fiilistelet sitä millaista elämäsi on sitten, kun olet toteuttanut haluamasi asian.

Kun mieleeni tulee mahdottomia juttuja, puhun niistä ystävieni kanssa. Niiden tiettyjen, joiden tiedän innostuvan ideoistani. Samalla kun puhun ideoistani, ne heräävät paremmin henkiin ja muuttuvat konkreettisemmaksi. Toisin kuin sinulle on ehkä opetettu: Puhu unelmistasi ja haluamistasi asioista. Kerro niistä muille myös siksi että sitä kautta löydät aina ihmisiä, jotka haluavat auttaa sinua. Jos olet hiljaa, kukaan ei tiedä siitä, mitä sinä todella haluat ja ei siksi voi tarjota apuaan.

Mieti mitä sinä haluat eniten ja toteuta se. Mitä enemmän toteutat mahdottomia asioita, sitä enemmän saat uskoa itseesi ja tuleviin asioihin. Muista, että sinun ei edes tarvitse uskoa aluksi onnistumiseesi, se voi tulla vasta myöhemmin, joskus vasta aivan viime metreillä. Ja joskus vasta sen jälkeen kun olet jo onnistunut.
 

3. Älä ikinä lopeta oppimista

uskallainnostua.fi - säilytä halu oppimiseen.png

Uskon, että yksi suuri innostuksen avain elämään on oppiminen. Se kokemus, kun huomaa osaavansa jotain, mitä ei ole aikaisemmin osannut.

Sanaristikoita tekevät mummot ja papat pitävät innostustaan yllä. Lapset ovat innoissaan, kun saavat tietää tai oppia jotain uutta.

Oma maailmani avautui uudella tavalla, kun tajusin, että opiskelua voi tehdä joka päivä kaikkialla, eikä vain koulussa.

Maailma ja kaikki sen mahdollisuudet avautuvat, kun olet valmis oppimaan mitä vain. Sinun ei tarvitse osata mitään etukäteen. Riittää, että olet valmis oppimaan. Silloin sinun tulee olla valmis myös pettymään ja epäonnistumaan. Silloin voit myös oppia ja tulla mestariksi ihan missä tahansa asiassa.

Opiskelu voi olla väliaikaista, mutta oppiminen ikuista. Harjoitus tekee todellisen mestarin.
Mieti, mikä sinua kiinnostaa ja etsi siihen liittyvä kirja, applikaatio tai YouTube-video. Etsi sen jälkeen ihmisiä, jotka ovat tehneet kyseistä asiaa jo pitkään, pyydä heidät syömään tai kahville ja kysy heiltä heidän parhaat vinkkinsä.


4. Arvosta aina sitä mitä sinulla on

Mikään ei tunnu miltään, jos et opi arvostamaan sitä. Sinulla on jo nyt paljon. Joku voisi sanoa, että sinulla on jo nyt kaikki. Se mikään eri merkitse mitään, jos et anna sille arvostusta.

Jotta voit todella arvostaa elämääsi, aloita itsestäsi. Arvosta sitä kuka sinä olet, mistä sinä tulet, millainen olet, mitä teet ja miltä näytät. Arvosta jokaista puolta itsessäsi, jokaista ”virhettäsi”, sitä kaikkea mitä teet, sekä jokaista onnistumista ja epäonnistumista . En oleta että tämä tapahtuisi hetkessä, vaan harjoittele antamaan arvostus itsellesi.

Kun annat itsellesi arvostusta, myös muut voivat antaa sitä sinulle ja ennen kaikkea pystyt vastaanottamaan sen.

Toiseksi arvosta sitä kaikkea mitä sinulla on ja mitä maailmalla on tarjottavana: Ihmisiä, ympäristöä, kotia, vanhempia, luontoa, ihan kaikkea.

Arvostus on kiitollisuutta kunnioituksella.

Mitä paremmin kohtelet itseäsi, sitä enemmän voit tarjota maailmalle ja sitä enemmän maailma tulee tarjoamaan sinulle.

 

Saat tukea näihin kaikkiin neljään asiaan seuraamalla meidän viikkokirjettä ja nettiseminaareja, Facebook-sivuja ja YouTube-videoita.

Kerro kommenttisi ja jaa tämä sellaisille, jotka tarvitsevat luottamusta itseensä ja omien valintojen tekemiseen.

Jos haluat tulostaa tämän jollekin luettavaksi, käytä alla olevaa nappia.

Mitä parempi suhde itseen, sitä enemmän asiat ovat hallinnassa

Milloin asioille ei voi mitään

Hallinnan tasot kuvataan ympyränä, jossa uloin kehä on se, jota ei voi hallita. Tällä kehällä ei voi vaikuttaa asioihin tai ihmisiin, eikä kumpaakaan voi hallita. Tällä kehällä olevat asiat ja ihmiset ovat liian kaukana omasta vaikutuspiiristä.

Jos viipyy tällä uloimmalla kehällä, elämä tuntuu kaaosmaiselta, koska asiat eivät suju eivätkä ihmiset toimi niin kuin haluaisi. Silloin turhautuu puhuessa asioista, joille ei voi mitään. Stressi kasvaa ja tuntee itsensä riittämättömäksi. On helppoa syyttää muita huonosta olostaan. Suhde itseen tuntuu tasapainottomalta.

Milloin asioihin voi vaikuttaa

Toinen kehä on sellainen, jossa voi toimia vaikuttajana, mutta asiat ja ihmisten toiminta ovat hallinnan ulkopuolella. Tälläkin kehällä turhautuu silloin, kun keskittyy asioiden tai ihmisten hallintaan. Toisella kehällä vain vaikuttamiseen keskittyminen tuo tuloksia. Asioihin ja ihmisiin voi vaikuttaa vain itsensä hallinnan kautta.

Hyvä suhde itseen auttaa pysymään hallinnassa

Sisin kehä on se kehä, joka on täysin omassa hallinnassa. Tällä kehällä voi toimia vapaasti päätöksiä ja valintoja tehden. Tällä kehällä on yksin tunteiden ja ajatusten kanssa. Kun tällä kehällä tekee niitä asioita, joita tuntee oikeaksi tehdä, ajattelee niitä ajatuksia, jotka tuntuvat hyvältä, tuntee täyttä hallinnan tunnetta. Tältä kehältä voi halutessaan levittää rakkautta, myötätuntoa ja kannustusta tuolle toiselle kehälle.

Jos on hyvä suhde itseen, on helpompi pysyä sisäkehällä. Uskalla Innostua –valmennusillassa 10.5. puhutaan siitä, miten hyvän suhteen itseen voi rakentaa. Katso lisää Uskalla Innostua -valmennusillat >

Kolme näkökulmaa tärkeimpään ihmissuhteeseemme

Toisten tunteminen on älykkyyttä, itsensä tunteminen on valaistumista - Laotse

Usein elämäntielle asettuneet kriisit jouduttavat matkaa itseemme ja omiin, sisäisiin ja todellisiin arvoihimme. Matka itseemme on mielenkiintoinen tutkimusmatka asioihin, joita tarvitsemme ja ajatuksiin, joita ajattelemme.

Välttämättä ei kuitenkaan mitään kriisejä tarvita, jotta tälle matkalle voi lähteä. Matkan päässä on hyvä suhde itseen ja sen kautta muutkin ihmissuhteet voivat hyvin.

Meidän korkeimpiin tarpeisiimme kuuluvat yhteys toisiin ihmisiin, rakkaus ja toisten kanssa asioiden jakaminen ja antaminen. Kun hyväksyy ja arvostaa itseään, on helppoa toimia tasavertaisesti ihmissuhteissa muiden kanssa.

Jos ihmissuhteissaan hakee muiden ihmisten arvostusta, hyväksyntää ja rakkautta, tuntee olonsa riittämättömäksi, ellei niitä saa. Kun näitä voi antaa itselleen, on aina annettavaa muillekin.

Siksi on tärkeintä aloittaa ihmissuhteiden rakentaminen omasta suhteesta itseensä. Suhteen voi aloittaa miettimällä, miten hyvin tuntee itsensä. Miksi minä olen juuri sellainen kuin olen? Sitä voi miettiä kolmesta erilaisesta näkökulmasta:

 • ·        persoona, millainen olet
 • ·        kokemukset, mitä sinulle on tapahtunut
 • ·        itsetunto, pidätkö itsestäsi

 Persoona – oman erilaisuuden löytyminen

”Erilaisuus – mä pidän siitä kii” lauloi räppibändi Resisposse, jossa kehitysvammainen poikani tanssi esitanssijana. Viisaasti sanottu ja koettu ihmisiltä, jotka ovat näkyvästi erilaisia.

Jokainen voisi olla yhtä ylpeä omasta erilaisuudestaan ja siitä voimasta ja luovuudesta, jonka oma erilaisuus antaa yhteisöön.

Kun tutkii omaa erilaisuuttaan ja erityisyyttään, voi oppia ymmärtämään omia ajattelumallejaan ja reagointiaan.

Tyypittäminen voi olla avain omasta tyyppivankilasta ulos. Itsensä tunteminen on edellytys sille, että voi toimia niin, että on tyytyväinen itseensä. Kun toiminnallaan toteuttaa omia arvojaan, voi tuntea tyytyväisyyttä itseensä.

Enneagrammi on vanha erilaisuuden teoria, jonka pohjaa on löydetty jo antiikin Kreikasta. Siinä pureudutaan käytökseen nimenomaan motiiveista käsin. Luonnollisesti myös ympäristö, kasvatus ja olosuhteet vaikuttavat toimintamalleihimme. Enneagrammi antaa mahdollisuuden oman automaattikäyttäytymisen kehittämiseen ja parempaan reagointiin. Kun oppii tuntemaan oman tyyppinsä ja huomaa omat sudenkuoppansa, on helpompaa noteerata oman toiminnan ja ajattelun vaikutus lopputulokseen. Vuorovaikutuksen laatu paranee paljon, kun emme enää yritä muuttaa toista ajattelemaan omalla tavallamme, vaan pystymme ymmärtämään ja hyväksymään erilaisuutta.

 Itselleni käänteentekevää oli ymmärtää, miksi tekemiset jäävät kesken siinä vaiheessa, kun ne vaativat panostusta ja pitkäjänteisyyttä. Ymmärsin hakevani aina vaan uusia ideoita, tekeväni suunnitelmia ja miettiväni, mikä olisi hauskaa. Siinä vaiheessa kun vanha tekeminen muuttui rutiiniksi, oli vaihdettava uuteen mielenkiintoiseen.

Nyt olen ymmärtänyt, että juuri siinä vaiheessa minun on keskityttävä ja saatava asiat suoritettua loppuun saakka. Muuten tavoitteeni eivät koskaan täyty, ja keskeneräiset asiat jäävät aiheuttamaan tyytymättömyyttä.

Oleellista on ymmärtää ja hyväksyä toisten erilaisuus ja erilaiset toimintastrategiat. Omamme on vain yksi tapa hahmottaa maailmaa.

Jos haluat tutustua Enneagrammiin enemmän, kirjallisuutta löytyy paljon. Enneagrammitestin pääsee tekemään esimerkiksi www.namaste.fi –sivuilla.

Kokemukset – miten ne ovat sinua muovanneet?

Ajatukset itsestä ja omista ominaisuuksista sekä mielikuvat tapahtumista liittyvät kokemuksiimme. Kokemusten kautta olemme rakentaneet uskomukset itsestämme.

Ovatko ne totta? Ovatko ne aina, joka tilanteessa totta?

Tunteen aiheuttaa jokin aikaisemmasta kokemuksestamme syntynyt muisto sisällämme, eikä itse tilanne. Muisto on ankkuroitunut niin, että se synnyttää automaattisesti ajatukset ja tunteet mieleemme. Muiston synnyttää jonkin aistin havaitsema tapahtuma. Se voi olla jotain, jonka näemme, tunnemme, kuulemme, haistamme tai maistamme.

Vaikka emme pysty muuttamaan menneisyyden tapahtumia, voimme muuttaa sen, mitä niistä nyt ajattelemme ja tunnemme. Olemme antaneet erilaisia merkityksiä menneisyyden tapahtumille. Kun muutat merkitystä, muutat samalla omaa tunnettasi.

Itsetunto – miten se vaikuttaa tärkeimpään ihmissuhteeseemme?

Itsetunto syntyy niistä ajatuksista, joita itsestä ajattelee. Se, mitä ajattelee itsestään, saa aikaan tunteita. Tunteet voivat olla ylpeyttä tai häpeää tai jotain siltä väliltä.

Tunnetila vaihtelee eri tilanteissa. Joissain tilanteissa ajatukset ja tunne itsestä ovat positiivisia ja joissain negatiivisia.

Kun tunnemme negatiivisia tunteita itseämme kohtaan, emme ole tasapainossa. Tuntuu, että emme ole silloin aito itsemme. Kun tunnemme positiivisia tunteita itseämme kohtaan, olemme ikään kuin keskellä itseämme, tasapainossa ja silloin tuntuu hyvälle.

Itsetuntoon liittyvät myös ominaisuudet, joita ajattelee itsellään olevan. Toisia ominaisuuksia pidetään sosiaalisesti parempana kuin toisia ja omia ominaisuuksia verrataan muiden hankkimiin yleisesti arvostettuihin ominaisuuksiin.

Käyttäytyminen on ajatustoiminnan tulosta

Käyttäytyminen syntyy niiden ajatusten jatkeena tulevista tunteista, joita olemme ajatelleet joko tietoisesti tai tiedostamatta. Ajattelemme päivittäin 60-70 tuhatta ajatusta. Suurin osa niistä on samoja ajatuksia kuin edellisenäkin päivänä. Kun ajatusta toistaa, siitä tulee oppimisen kautta omaa käytöstä.

Reaktiomme ja käyttäytymisemme ovat opittuja, siksi niitä voi muuttaa. Miten sinä haluaisit käyttäytyä ja toimia? 

Yhteenveto

Mitä sinä ajattelet itsestäsi? Millainen tarkkaan ottaen olet? Millaisia ominaisuuksia sinulla on? Millaisen tunteen nämä ajatukset synnyttävät mielessäsi?

Onko mielessäsi joku ihminen, jota arvostat ja kunnioitat? Miten hän ajattelee itsestään ja miten hän kantaa itseään? Haluaisitko ajatella samalla tavalla kuin hän ilmeisesti ajattelee?

Omaa ajatteluaan muuttamalla voi oppia luomaan itsensä juuri sellaiseksi kuin on aina halunnut. Kun on sellainen kuin haluaa olla, tuntee hyviä tunteita ja pitää itsestään. Kun pitää itsestään, on tasapainossa. Kun on tasapainossa, on hyvässä suhteessa itsensä kanssa.

Uskalla Innostua –valmennusillassa 10.5.2016 puhutaan siitä, miten suhdetta itseensä voi parantaa. Valmennuksessa saa työkaluja tämän tärkeimmän ihmissuhteensa työstämiseen.