Oletko oikeassa suhteessa?

Moni nainen pettyy, turhautuu ja tuskastuu puolisoihinsa, eivätkä lopulta edes tiedä syytä siihen. On sitten kyseessä ex-puoliso tai nykyinen. Mihin ihmeeseen katosi se uljas prinssi, joka halusi tehdä kaikkensa minun eteeni? Mihin katosi intohimo, hellyys ja romantiikka? Toki nämä voivat toteutuakin, mutta silti syvällä sisällä on tunne, että jotain puuttuu. Alkuhuuman jälkeen kahdenkeskinen aika ja aito kiinnostus toiseen vain häviää jonnekin, tai ainakin laimenee. Kuulostaako tutulta?

 

Mihin unelmien parisuhde katosi?

Rakastumishuuma vaihtui kiireiseen arkeen, vastuu painaa hartioita ja samalla tuntuu, kuin oma naisellisuus katoaisi jonnekin. Eikä mieskään tee mitään, että tuntisit olevasi enemmän nainen? Tai jos tekee, niin nekin voi tuntua turhauttavilta. Mitä tapahtui naiselle, joka tunsi löytäneensä unelmiensa miehen ja unelmiensa parisuhteen? Tai edelleen tämä tunne voi olla täysin tuntematon, jota niin monet syvällä sydämessään kaipaa.

Lähes jokaisella naisella on alitajunnassa prinssi ja prinsessatarina, joka on ehkä unohdettu tai tukahdutettu. Joillakin se elää sisäisessä maailmassa voimakkaana, mutta sen toteutuminen käytännössä tuntuu täysin mahdottomalta. Edellä mainitut asiat ovat tarkoituksella kärjistettyjä, kuulostele itseäsi rauhassa, tuntuuko ne jossain määrin tutuilta. Oikea parisuhde tarkoittaa juuri sinulle sopivaa, oikeaa parisuhdetta, ei sitä, miten parisuhde sanakirjoissa määritellään.

 

Voit saada juuri sellaisen suhteen kuin haluat!

Nettimaailmasta ja parisuhdekirjoista löytyy jos jonkinlaista keinoa, miten löytää itselleen unelmiensa puolison tai miten suhdetta voi kehittää. Joukkoon mahtuu paljon vinkkejä, jotka eivät kestä arkea tai vaatisivat sinua toimimaan täysin luonnollista olemustasi vastaan. Kaikkea voi kokeilla ja aina voi oppia uutta. Nykypäivän nainen kaipaa kuitenkin paljon enemmän, mitä vielä edes tiedetään. Ja lopulta ne ovat hyvin yksinkertaisia asioita. Syvällä sisällään nainen kaipaa lupaa olla nainen.

Miltä tuntuisi saada rakkautta, olla hehkeä, haluttu, energinen ja rakastettu, myös arjen keskellä? Tuntea olevasi oikea nainen, oikeassa parisuhteessa ja oikean miehen kanssa? Mitä jos onkin mahdollista, että miehesi rakastaisi sinua vain siksi, että olet juuri sinä? Nainen.

Mitä jos olisikin mahdollista, että olisit rakastettu ilman miellyttämistä, ilman taka-ajatuksia tai odotuksia? Olisit rakastettu ilman että teet mitään, olisit rakastettu, vain siksi että olet miehelle se Oikea nainen. Tai oletko kuullut näitä sanoja, lauseita, mutta et ole uskonut niiden olevan totta?

Tekstini ja valmennukseni ovat suunnattuja nainen-mies-suhteisiin, koska muunlaisesta itselläni ei ole kokemusta. Jos elät toisenlaisessa suhteessa tai kaipaat sellaista, niin toivon että löydät näistä myös vinkkejä itsellesi, vaikka en niistä suoraan kerrokaan. Jokaisessa suhteessa on kuitenkin polariteetit, jotka vetävät toisiaan puoleensa.

 

MITÄ NAINEN SYDÄMESSÄÄN TOIVOO OIKEALTA PARISUHTEELTA?

Uskallan olettaa, että jokainen nainen kaipaa tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin on. Tuntea olevansa omalle puolisolle maailman kaunein ja upein nainen. Tuntea olevansa turvassa, olla arvokas ja kunnioitettu nainen. Tuntea olevansa haluttu ja tarpeellinen, vain siksi, että on olemassa. Uskon, että naisen kaipaus tulla romanttisesti kosituksi, ei välttämättä tarkoita edes sitä, että haluaisi vihille. Se voi yksinkertaisesti tarkoittaa, että nainen saa tunnustuksen olevansa miehensä ainoa valittu ja niin arvokas, että rakastamansa mies on valinnut juuri hänet. En usko naisten haaveilevan kenen tahansa miehen kosinnasta. Toki voin olla väärässäkin.

Nainen haluaa tuntea olevansa erityinen ja henkilökohtaisesti oman miehensä ykkösnainen, on sitten minkä näköinen, ikäinen tai kokoinen tahansa. Nykypäivän nainen haluaa ja jopa vaatii mieheltä enemmän kuin äitiemme tai isoäitiemme aikaan. Haluamme tulla kuulluksi ja nähdyksi aitona itsenämme.

 

Mitä naisena oleminen pohjimmiltaan tarkoittaa?

Ei ole sattumaa, että vastakohtien sanotaan vetävän toisiaan puoleensa. Me olemme erilaisia, mies ja nainen ovat toistensa vastakohdat. Mies on luonnostaan maskuliinisempi ja nainen luonnostaan feminiinisempi. Meissä jokaisessa on myös itsessämme molemmat puolet, jotka tulevat esiin eri tilanteissa. Energioiden ollessa tasapainossa, tunnemme olevamme energisiä, vapautuneita, osaamme toimia, kun on tarpeellista, mutta osaamme ilmentää myös luovaa, herkkää ja tunteellista puoltamme.

Parisuhteessa on hyvin oleellista tiedostaa, onko pääasiallinen oma toimintatyyli maskuliinista vai feminiinistä. Naisille ei ole opetettu, mitä tarkoittaa olla nainen, feminiininen nainen. Meille naisille ei ole opetettu mitä naisena oleminen ihan pohjimmiltaan tarkoittaa. Meille oikeastaan enemmän on opetettu, miten olla maskuliininen. Olemme saaneet opin, miten tukahduttaa tunteensa ja olemme saaneet kehuja ja tulleet hyväksytyksi eniten siitä, miten olemme suoriutuneet jostain tekemisestä. Työelämässä olet hyvä ja arvokas, jos saat tuloksia. Kotona saat kiitosta ruuanlaitosta tai kauniista kodista.

Oletko koskaan ihmetellyt, että vaikka miten hyvin suorittaisit tekemisellä, palvelemisella tai hoivaamisella, siitä saadut kiitokset tai kehut eivät tuo tunnetta, että olisit rakastettu ja hyväksytty? Tai vaikka miten hyvin olet osannut kantaa vastuun, tehdä perheen eteen kaikkesi, niin miehesi ei ole edes huomannut sitä. Jos olet nääntynyt vastuullisuuden ja arjen pyörittämisen keskellä, mies ei vain tunnu ymmärtävän, että hänkin voisi tehdä jotain. Ottaisi edes syliin ja silittäisi hetken.

Tällaisten kokemuksien jälkeen voi tuntua hyvin turhauttavalta ja epäuskoiselta edes ajatella, että nykyinen tai uusi parisuhde voisi olla erilainen. Unelmien parisuhde. Suhde jossa oma naiseutesi pääsee hehkumaan ja sydämesi rakkaus loistaa koko olemuksestasi.

 

Kun tiedät mitä haluat, saat sen varmemmin

Mitä selkeämpi olet siitä, millaisen suhteen haluat, olet jo lähempänä sen toteutumista. Vaikka olisit jo suhteessa, sitä voi aina kehittää ja syventää. Liian usein keskitytään siihen, millainen puolison pitäisi olla ja unohdetaan, millaisen suhteen me haluamme.

Parisuhde muodostuu kahdesta ihmisestä, mutta usein nämä kolme asiaa eivät kohtaa. Kun otetaan tarkasteluun parisuhde, mies ja nainen, syntyy suurempi kokonaiskuva, joka auttaa havainnoimaan sitä ilman tunnesidoksia.

Monien vuosien, omien suhteiden ja erojen jälkeen vihdoin pääsin ymmärrykseen, mistä kaikessa on aina ollut kysymys. Oma värikäs historiani, kokemukset asiakkaiden ja ystävieni kanssa ovat auttaneet näkemään voimakkaan mallin, jonka avulla tunnistat itsellesi oikean parisuhteen, oikean miehen ja mitä tarkoittaa olla Oikea nainen.

 

 

Haluatko kuulla lisää oikeasta suhteesta?

Tule mukaan maksuttomaan webinaariin 24.10. klo 19!

Olet sitten sinkku tai suhteessa, tule mukaan hauskaan ja silmiä avaavaan webinaariin, jossa puhutaan Oikeasta suhteesta ja Oikeasta miehestä – vain naisten kesken! Voit löytää uuden kipinän nykyiseen suhteeseesi tai opit mitkä asiat kannattaa ottaa huomioon uuden parisuhteen alussa.

 

 

Klikkaa itsesi mukaan Oikea Suhde Oikean Miehen Kanssa -webinaariin tästä ››

 

 

Nähdään webinaarissa!

 

Innostavin terveisin,

Sonja Kaunismäki
Oikea Nainen -konseptin perustaja
ja Uskalla Innostua -valmentaja

 

 

Tee unelmistasi visuaalisia unelmataulun avulla!

Unelmataulu, unelmakartta, visiotaulu… Nimiä on monia mutta tarkoitus on sama: unelmataulu kuvastaa visuaalisesti sitä, mitä haluat saada elämässäsi. Se on fyysinen edustus tavoitteistasi ja unelmistasi. Unelmataulun avulla voit asettaa unelmasi käytäntöön ja ruokkia alitajuntaasi. Kun visualisoit mitä haluat, voit sovittaa tunteesi olemiseen ja tekemiseen, mikä puolestaan uttaa sinut kohti tavoitteitasi.

Visualisointi on yksi tehokkaimmista harjoituksista, joita voit tehdä. Usko tai älä mutta visualisointi toimii. Olympiaurheilijat ovat käyttäneet visualisointia jo pitkään parantaakseen suoritustaan. On tutkittu, että painavia painoja nostaessa aivoissa aktivoituu sama alue kuin vain visualisoidessa painojen nostamista - niin voimakasta visualisointi on!

“Aivosi työskentelevät väsymättä saavuttaakseen asiat, joita syötät alitajuntaasi. Kun nuo asiat ovat vahvistuslauseita ja kuvia unelmistasi, tulet saavuttamaan ne varmemmin!”
— Jack Canfield

 

Mikä unelmataulun idea on?

Unelmataulun tarkoituksena on kuvastaa visuaalisesti kaikkea mitä haluat. Laita unelmatauluusi kuvia ja sanoja siitä, mitä haluat tuntea, älä ainoastaan asioita, joita haluat saada. Unelmataulussa on hyvä olla kaikkea mikä inspiroi ja motivoi sinua sekä kaikkea mikä edustaa tavoitteitasi ja unelmiasi. Unelmataulun ideana on tuoda kaikki siinä oleva elämääsi!

Ajatus unelmataulun taustalla on, että kun ympäröit itsesi kuvilla siitä, kuka haluat olla, mitä haluat, missä haluat elää tai missä haluat lomailla, elämäsi muuttuu vastaamaan näitä kuvia ja niitä toiveita.

 

 

näin teet unelmataulun

1. Varaa tarvikkeet

Unelmataulun tekemiseen tarvitset ison paperiarkin, useita lehtiä, saksia ja liimaa - sekä inspiroituneen olotilan!

 

2. Etsi inspiroivia kuvia ja sanoja, joita haluat saada elämääsi

Tarkastele kaikkia elämäsi osa-alueita (vauraus/työ, ihmissuhteet, henkinen hyvinvointi ja fyysinen hyvinvointi) ja päätä mitä haluat kullakin elämän osa-alueella saada.

Käy lehtiä läpi ja leikkaa kuvia ja sanoja, jotka kuvaavat sitä, mitä haluat saavuttaa elämässäsi. Se voi olla esimerkiksi tunnetila, kokemus, auto jolla haluat ajaa, matka, koti, vartalokuva ja niin edelleen. Muista, että rajoja ei ole! Jos se puhuttelee sinua, käytä sitä. Käytä kaikkea mikä inspiroi sinua, älä ainoastaan kuvia.

Unelmataulussa ei ole rajoja sille mitä haluat. Käytä mielikuvitustasi, ajattele isosti - ja ennen kaikkea ole luova ja pidä hauskaa!

 

3. Asettele ja viimeistele

Asettele kuvat ja sanat laudalle siten, että se näyttää sinusta hyvältä. Teet taulun itsellesi, joten tee siitä sellainen, jota haluat katsoa ja joka miellyttää omaa silmääsi.

 

4. Aseta taulu paikalle, josta näet sen päivittäin

Kun olet valmis, aseta unelmataulu paikalle, josta näet sen päivittäin. Taulu toimii muistutuksena tarkoituksestasi, tavoitteistasi ja unelmistasi.

Kun sijoitat unelmataulun paikkaan, josta näet sen pitkin päivää, saat parempia tuloksia, sillä voit visualisoida elämääsi päivittäin!

 

5. Visualisoi päivittäin

Visualisointi aktivoi alitajunnan luovan puolen ja ohjelmoi aivosi huomaamaan tarvitsemiasi resursseja tavoitteesi eteen.

Kun lisäät visualisointiharjoituksen päivittäiseen rutiiniisi, olet paljon motivoituneempi saavuttamaan tavoitteesi ja alat alitajuntaisesti tekemään asioita, jotka vievät sinua kohti unelmiesi elämää.

 

Inspiroivia hetkiä unelmataulun tekemiseen
- muista pitää hauskaa ja olla luova!

 

 

P.S. Jos olet tulossa Wealth Forum for Women -seminaariin, ota unelmataulusi (tai kuva siitä) mukaan seminaariin! Tarvitset sitä päivän aikana...

 

 

Etsitkö sitä oikeaa? Mistä voit tunnistaa sinulle Oikean miehen

Tulinen rakastaja, kunnioittava, palavaa rakkautta, huomioimista, kauniita sanoja, romantiikkaa, palveluksia, maskuliinista voimaa, päämäärätietoisuutta...

Osuiko näistä mikään sinun unelmiesi miehen ominaisuuksiin? Tiesitkö, että ihan jokaisessa miehessä löytyy valtava potentiaali olla kaikkea, mitä nainen haluaa. Kyllä, jopa niistä sinun entisistä puolisoista tai tapailukumppaneista. Ja kyllä, jos olet suhteessa, sinulla on jo vierelläsi Oikea mies.

 

Miehen ja naisen eroavaisuudet

Mies haluaa luonnostaan täyttää naisen jokaisen haaveen ja tarpeen. Mutta onko se tarpeellista? Nyt en tarkoita miestä, joka hiki hatussa tekee kaiken mitä pyydät siksi, että pysyisit tyytyväisenä, vaan päinvastoin. Mies, joka tekee kaiken täydestä sydämestään, ilman miellyttämistä ja varmistusta, että tulee hyväksytyksi. Mies, joka tekee kaiken rakkaudestaan sinua kohtaan.

Mitä enemmän mies tuntee sinun rakkautesi, kunnioituksesi ja avoimuutesi, sitä enemmän hän haluaa tehdä asioita, että tuntisit olosi paremmaksi. Jos kuulut kategoriaan, joka manaa miehet alimpaan jonnekin, mitä luulet, millaisia miehiä vedät tällöin puoleesi. Ja kyllä, miehiä löytyy myös sitä huonompaa laatua, mutta heidänkin sisällään on uljas mies, joka osaa rakastaa. Yhtä lailla, kun naisille ei ole opetettu olemaan naisia, niin eivät kaikki miehetkään tiedä, miten olla terveellä tavalla maskuliinisia miehiä. Ilman pöyhkeilyä tai itsensä korostamista. Ilman vetäytymistä tai hyökkäämistä. Ilman alistamista, alistumista tai manipulointia.

Me naiset olemme tehneet paljon töitä tasa-arvoisuuden eteen, että meidänkin sana tulisi kuuluviin. Hyvä niin. Parisuhteissa tämä näyttäytyy vain hieman hullunkurisesti. Jos olemme liian samanlaisia, vetovoima ja polariteettisuus häviävät. Jos olemme liian erilaisia, arvomaailmamme ja elämäntapamme eivät kohtaa. Miehen ja naisen välinen dynamiikka, sulava tanssi syntyy hyvin yksinkertaisista asioista, joita meille ei ole kasvatuksessamme opetettu.

 

Oikea mies oikealla hetkellä

Olen ollut ihastunut, tapailusuhteissa, seksisuhteissa, avioliitossa, kihloissa, avoliitoissa, jaan vanhemmuuden lasteni isän kanssa, elänyt uusioperheessä ja nyt seurustelen elämänkumppanini kanssa. Olen aina uskonut, että jokainen mies on ollut minulle oikea. Oikea juuri sillä hetkellä.

Olen erittäin kiitollinen värikkäästä historiastani, koska jokainen mies on opettanut minulle erilaisia asioita ja olen saanut kasvaa ihmisenä heidän avullaan. Joidenkin mielestä historiani kuulostaa hullulta, ja sitähän se onkin. Mutta hyvällä tavalla. Koska olen sitoutunut siihen, että elämä kuljettaa koko ajan eteenpäin, minulle Oikea mies jatkaa matkaa kanssani, yhdessä kasvaen ja kehittyen. Oma intohimoni itsetuntemukseen ja ihmisyyteen on antanut minulle aitiopaikan tutustua olentoon nimeltä mies. Miten jokainen mies tulee erilaisesta kodista, erilaisista lähtökohdista, erilaisilla uskomuksilla ja erilaisella elämäntavalla. Ja miten jokainen on muokannut näistä itselleen sopivan, johon olen itse koittanut mahtua. Olen kuin vieraillut monissa erilaisissa elämissä yhden elämän aikana.

Jokainen kohtaamasi mies on valmistellut sinua tapaamaan seuraavan. Kukaan muu ei tiedä sitä, millainen on sinulle se Oikea. Voit tehdä millaisia listoja miehen ominaisuuksista tahansa, mutta niin kuin varmasti tiedätkin, elämän kuljettaessa eteenpäin, siinä unelmienkin miehessä on puolia, jotka ärsyttävät. Voit kyllä varmistella, että kumppanisi ei tule painelemaan sinun ärsytysnappuloitasi millään tavalla, mutta onko hän sinulle silloin se Oikea? Haluatko kasvaa ja kehittyä rakkaudessa ja ihmisenä, vai pitää kaiken varmistellen muuttumattomana?

 

Mistä tunnistaa Oikean miehen?

Voit huoletta tehdä ominaisuuslistoja, toiveita ulkonäöstä, silmien väristä ja hauiksen ympärysmitasta. Ja onhan näiden piirteiden unelmointi erittäin hauskaa. Valitettavasti, ne eivät kerro miehestä vielä yhtään mitään. Mitä itsevarmempi, kokeneempi ja tietoisempi itsestäsi olet, nämä menettävät merkitystään. Eivät ne haihdu kokonaan, eikä tarvitsekaan, mutta merkitys ihmisen sisäisestä maailmasta on elämässä paljon tärkeämpää kuin ulkoiset asiat. Voit esimerkiksi tunnustella, millaiseksi tunnet olosi miehen lähellä, miten hän kohtelee itseään, sinua ja muita.

Jos tahdot juuri sinulle Oikean miehen, oletan, että tahdot myös juuri sinulle Oikean parisuhteen. Yleensä näistä puhutaan eri tilanteissa, vaikka kuuluvat hyvinkin oleellisesti yhteen. Jos elät jo suhteessa, niin voit saada siihen lisää hekumaa, kun opit tarkastelemaan miestäsi erilaisesta näkökulmasta. Jos tuntuu, että suhteestanne uupuu jotain syvempää tunnetta, on hyvä irrottaa itsensä miehestä ja keskittyä vain siihen, millaisen suhteen haluat.

 

 

Haluatko kuulla lisää oikeasta suhteesta ja oikeasta miehestä?

Tule mukaan maksuttomaan webinaariin 24.10. klo 19!

Olet sitten sinkku tai suhteessa, tule mukaan hauskaan ja silmiä avaavaan webinaariin, jossa puhutaan Oikeasta suhteesta ja Oikeasta miehestä – vain naisten kesken! Voit löytää uuden kipinän nykyiseen suhteeseesi tai opit, miten tunnistaa juuri sinulle Oikean miehen.

Tiesitkö, että miehen rakastumisprosessi on erilainen kuin naisilla? Kerron myös, miten mies rakastuu ja miten voit siihen vaikuttaa, vain koska olet Oikea nainen.

 

Klikkaa itsesi mukaan Oikea Suhde Oikean Miehen Kanssa -webinaariin tästä ››

 

 

Nähdään webinaarissa!

 

Innostavin terveisin,

Sonja Kaunismäki
Oikea Nainen -konseptin perustaja
ja Uskalla Innostua -valmentaja

 

 

 

5 syytä miksi suhteesi pitäisi olla elämäsi tärkein asia

Jos olet kuten useimmat meistä; on monia asioita, joita haluat saavuttaa elämässäsi. Lista voi olla loputtoman pitkä. Silti ei koskaan tulisi unohtaa mikä elämässä on oikeasti ensisijaisen tärkeää. Moni oppii usein kantapään kautta, että ihmissuhteet ovat elämän tärkein asia. Ei ole olemassa tärkeämpää asiaa! Tässä viisi syytä miksi.

 

1. Suhde täyttää kaikkein tärkeimmän tarpeesi

Mikä on elämän tärkein asia, jota ihmiset tarvitsevat? Ei, se ei ole raha. Ei saavutukset, eikä tunnustukset. Tärkein asia, jota ihmiset tarvitsevat on rakkaus.

Me kaikki tarvitsemme rakkautta sekä tunnetta siitä, että olemme rakastettuja. Valitettavasti joskus olemme niin pakkomielteisiä muista asioista ja tavoitteistamme, että unohdamme, kuinka kaunista on rakastaa ja tulla rakastetuksi. Älä anna itsellesi käydä niin.

Rakasta puolisoasi sekä muita läheisiäsi, ja tunne olevasi rakastettu. Tunne kuinka ihanalta se tuntuu!

Miten voit tuntea olevasi rakastettu? Ihmissuhteidesi kautta. Se on ainoa tapa. Ei ole muuta tapaa rakastaa ja tuntea itsensä rakastetuksi kuin ihmissuhteet.

 

2. Suurimmat ilonaiheesi tulevat ihmissuhteista

Yksi suhteen tärkeimmistä asioista on antaminen. Ei ole olemassa aitoa suhdetta ilman antamista. Olipa kyse sitten ajan, huomion, rahan tai hymyn antamisesta, todellinen suhde pohjautuu antamiseen.

Usko tai älä, on suuri ilo antaa! Saatamme usein ajatella vain itseämme ja unohtaa antamisen ilon. Mutta lopulta huomaamme, että elämä on ihanampaa ja täyttymyksellisempää, kun ajattelemme toisiamme emmekä aina vain itseämme.

 

3. Vain suhteen kautta voi vaikuttaa toisiin

Kumman neuvoa kuuntelisit enemmin: jonkun, jota et tunne vai jonkun, jota rakastat? Vastaus lienee selvä…

Arvostamme ihmisiä, joita rakastamme enemmän kuin ketään muita. Heidän sanansa eivät ainoastaan jää mieleemme, vaan ne koskettavat sydäntämme. Siksi tehokkain tapa vaikuttaa ihmisiin on rakentaa suhde heihin. Ole ystävällinen ja välitä ihmisistä, silloin he todennäköisemmin kuuntelevat ja kunnioittavat sinua.

 

4. Suhteen ansiosta sinulla on joku tukemassa vaikeina aikoina

Kun kohtaamme vaikeita aikoja, tarvitsemme muita ihmisiä tukemaan meitä. Kukaan ei voi hoitaa kaikkea yksin.

Kun maailma näyttää pimeältä ja haaste suurelta, mikään ei ole arvokkaampaa kuin rakastamiemme ihmisten tuki. He kannustavat meitä eteenpäin, antavat meille tukensa haasteiden keskellä ja ovat valmiita jakamaan taakan kanssamme. Heidän avullaan matkastamme tulee paljon helpompaa.

 

5. Loppujen lopuksi; suhteet ovat ainoita asioita, joilla on merkitystä

Kun ihmiset ovat kuolemaisillaan, he eivät mieti saavutuksiaan tai palkintojaan. He eivät välitä siitä, ovatko he rikkaita tai kuuluisia. Kaikista näistä asioista tulee merkityksettömiä, kun ihmiset ovat kasvokkain kuoleman kanssa.

Siinä hetkessä he haluavat ainoastaan rakkaat ihmiset ympärilleen. He haluavat rakkauden lämmön olevan heidän kanssaan viimeisinä hetkinään. Millään muulla ei ole väliä.

He ymmärtävät, että suhteet ovat ainoita asioita, joilla loppujen lopuksi on merkitystä. Meidän ei kannata odottaa kuolinvuoteellemme asti ymmärtääksemme että, tärkein asia on aivan nenämme edessä.

 

Vaali suhdettasi ja kerro rakkaillesi, kuinka tärkeitä he sinulle ovat ❤️

Ota aikaa hoitaaksesi suhteitasi puolisoosi, muihin rakkaimpiisi ja itseesi. Suhteiden toimivuus ei ole itsestäänselvyys. Se, että kerroit 10 vuotta sitten puolisollesi, että rakastat häntä - ei riitä.

Suhde vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja panostusta. Katso tänään puolisoasi, lastasi tai muuta läheistäsi silmiin ja kerro heille, kuinka tärkeitä he sinulle ovat. 

Kun olet maltillinen ja näet vaivaa suhteidesi eteen, saat elämänmittaisen lahjan, jota ei voi rahalla ostaa: aidon ja rakkaudentäyteisen suhteen. Mitä sinä olisit valmis tekemään sen eteen?

 

 

 

Ota ensimmäinen askel kohti parempaa suhdetta

ja Varaa päivä aikaa tärkeimmän suhteesi kehittämiseen:

Päivä Suhteelle -parisuhdevalmennukseen 12.5.2018 ❤️

 

Lue lisää ja varmista paikkanne ››

 

Mitä sinä olisit valmis tekemään saadaksesi paremman parisuhteen?

Mitä sinä olisit valmis tekemään saadaksesi paremman parisuhteen?

 

 

 

Mitä tehdä, kun lähipiiri ei tue unelmiani?

Olen usein kuullut kommentteja siitä, että itse kyllä uskoo ja haluaa toteuttaa unelmia, mutta lähipiiri vastustaa sitä. Mitä tehdä, kun lähipiiristä kuulee toistuvasti lannistavaa kommenttia ja epäuskoa. Miten negatiiviset asiat eivät kaataisi intohimojani?

Passion Test –menetelmän kautta, tai miten itselle merkitykselliset asiat ovat löytyneetkään, ne ovat aina henkilökohtaisia. Ne lisäävät automaattisesti itsetuntemustasi ja keskityt enemmän itsellesi tärkeisiin asioihin.

On hyvä käyttää harkintaa, kenelle ja missä tilanteissa omista intohimoistaan tai tavoitteistaan kertoo. Seminaarien, kurssien tai vaikka hyvän kirjan jälkeen helposti haluaa julistaa kaikille, mitä kaikkea on oivaltanut. On hyvä muistaa, että toiset eivät ole kokeneet samaa ahaa-elämystä kuin sinä olet. He eivät ole käyneet samaa matkaa hehkuttamasi asian äärellä.

Hyvin usein sen saman ajan, mitä sinä olet ollut löytöretkellä itseesi, on lähipiirisi tehnyt samoja asioita kuin ennenkin. Onko oma oivalluksesi vienyt ajallisesti vain sekunnin tai oletko ollut viikon retriitillä, sinun kokemuksesi samassa ajassa on laajempi, kuin jos et olisi sitä tehnyt.

 

Kun tiedostaminen, hyväksyminen ja arvostaminen itseäsi kohtaan lisääntyy, anna sen näkyä myös muita kohtaan.

Poimin muutama vuosi sitten kirjoittamastani "Enemmän Sinä" e-kirjasta katkelmia, jossa kerron juuri tästä asiasta.

”Itsetuntemuksesi lisääntyminen tuo elämääsi automaattisesti muutoksia. On hyvä muistaa, että muutokset ovat sinulle ja läheisillesi ainoastaan myönteisiä.

 

Itsetuntemuksesi matkalla on hetkiä, jolloin mahdollisesti koet arvostelua ja ihmettelyä. Silloin on hyvä olla tietoinen, että taustalla on usein menettämisen pelkoa, sekä piilevä ajatus siitä, että pitäisikö toistenkin muuttua.

 

Muutos voi olla niin suurta, että yhtäkkiä huomaat, että entiset tutut puheenaiheet eivät enää kiinnosta sinua. Saatat tuntea jopa turhautumisen tunteita siitä, mikseivät kaikki ajattele uudella tavalla –sinun tavallasi. Koet, ettei sinulla ole enää mitään sanottavaa tai puhuttavaa, koska läheisesi eivät näe maailmaa samoilla silmillä kuin sinä. Ihmettely on molemminpuolista, sinä todella olet muuttunut ja läheisesi voivat tuntua jopa vierailta. Mahdollisesti ajattelet, että heitä pitäisi valistaa sinun uudesta ja mahtavasta näkökulmastasi. Voin sanoa, että se on turhaa. Varsinkin, jos ajatuksissasi tuomitset heidät.

Läheisesi kokemus on, että sinä et hyväksy heitä ja heidän pitäisi muuttua. Heidän kokemuksensa on täysin oikea, koska niin sinä helposti ajatteletkin. Saat osaksesi vastustusta jopa niin, että he tuomitsevat sinut ja sinua kiinnostavat asiat. Tähän sopii tuttu sanonta, että toista ei voi muuttaa, vain itsensä voi.

Meillä jokaisella on vastustus nopeita muutoksia kohtaan. Millä tavoin ja missä asioissa, on meille yksilökohtaista. Paras vinkki, minkä voin antaa, mitä tulee suhtautumiseen läheisiäsi kohtaan, on antaa heidän olla sellaisia kuin ovat. Ole sinä parempi versio itsestäsi ja hyväksyvä heitä kohtaan. He huomaavat, että sinussa tapahtunut muutos on vain hyvästä ja ehkä he jopa tahtovat tietää lisää.

Meidän vastuullamme ei ole kenenkään käännyttäminen uuteen maailmaamme, vaan olla valppaana ja apuna, kun meiltä sitä pyydetään.

 

Vastuullamme on hyväksyä toiset sellaisina kuin he ovat ja vastata vain omista ajatuksistamme ja sanoistamme.

 

Oman uskomusjärjestelmän muokkaamisen ja uudenlaisen ajatusmaailman ohjelmoinnin seurauksena toisten ihmisten huomioiminen voi joskus olla erittäin haastavaa. Kun opettelee uudenlaisia ajatusmalleja itsestään ja elämästään, on tilanteessa, jolloin elää kuin kahdessa maailmassa. Opetteluvaiheessa haluaa helposti keskittyä vain itseensä, ja se voi tuntua toisista oudolta.”

 

Sitoutuminen omaan elämään on vastuunottoa ja jokapäiväisiä tietoisia valintoja.

On tärkeää, että saat tukea matkallasi. Ellei lähipiiristäsi löydy tukea, muista, että et kuitenkaan ole yksin ajatuksiesi kanssa. Suosittelen lämpimästi osallistumaan seminaareihin ja valmennuksiin, joissa voit tavata samoista aiheista kiinnostuneita ihmisiä.

Tutustu tuleviin valmennuksiimme täältä! ››

 

Intohimoista matkaa!

Sonja Kaunismäki

 

 

”Minullakin on intohimoja, joita kohti aion mennä!”

Pidimme viime viikolla Passion Test Online -workshopin, jossa osallistujat pääsivät pureutumaan omiin intohimoihinsa Passion Test -työkalun avulla. Passion Test on Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin kehittämä maailman #1 työkalu oman intohimoisen ja merkityksellisen elämän löytämiseen. Passion Test ei nimestään huolimatta ole testi, eikä siinä voi epäonnistua.

Järjestimme Passion Test -workshopin internetin välityksellä, jolloin ihmisillä ympäri Suomen oli mahdollista osallistua. Lue alta mitä osallistujat sanoivat viime viikkoisesta workshopistamme!

 

Mikä oli suurin oivalluksesi? Mitä tämä workshop antoi sinulle, eli mitä aiot viedä nyt käytäntöön?

Olen käynyt erilaisia itsensä kehittämiseen liittyviä valmennuksia, joissa asetetaan tavoitteita ja mietitään keinoja niihin pääsemiseksi. Tässä valmennuksessa piti keskittyä tunteisiin, tämä tuntui uudelta ja oudolta minulle, joka yritän ajatella järjellä asioita. Vaati harjoittelemista, mutta innostaa kyllä kokeilemaan jatkossakin! 
- workshopiin osallistunut nainen

 

Sain paljonkin uusia oivalluksia ja ideoita omaan jatkoon ja kuinka haluan asioita viedä eteenpäin.
Anu-Emilia

 

Selkeys on voimaa ja kukaan ei voi olla parempi sinä kuin mitä olet. Otan viisi tärkeintä jokapäiväiseen katsaukseen eli kertaan niitä itselleni.
workshopiin osallistunut nainen

Sain selvyyden juuri siitä, mistä halusinkin, eli tärkeimmistä unelmistani. Loistavaa!

 

Suurin oivallus syntyi jo sinä yönä, kun olin ilmoittautunut mukaan workshopiin. Tajusin, että halu tehdä jotain suurella sydämen palolla, on itse asiassa yksi intohimoistani. Ymmärsin, että kun on tällainen workshop, niin silloin sitä voi kouluttaa. Kouluttamisen olin jo aiemmin ymmärtänyt intohimokseni. Monenlaisten mieluisten asioiden kouluttamisen ohessa olen miettinyt, että mikä olisi se kaikkein mahtavin asia kouluttaa ja yhtäkkiä ymmärsin, että se on se, kun voi auttaa muita löytämään omat intohimonsa ja elämään omanlaistaan elämää. Käytännössä aion jatkaa nyt menetelmän testailua itselläni ja muilla. 
- Hanna

 

Kirjoitan intohimoni paperille ja ripustan niitä mahdollisimman moneen paikkaan. Innolla katson mitä alkaa tapahtua! 
- Maria

Minullakin on intohimoja, joita kohti aion mennä!

 

Workshop oli mielenkiintoinen ja herätti ajatuksia. Tekniikka viiden suurimman intohimon laskemiseksi oli mielestäni luotettava ja helppo tehdä. Omalla kohdallani oli hieman hankalaa keksiä miten jatkaa lauseita: "Kun elämäni on ihanteellista..." Aika näiden valitsemiseksi oli rajallinen, joten mieleeni jäi epäilys siitä, kirjoitinkohan nyt varmasti siinä hetkessä tärkeimmät asiat itselleni? Viisi kärkeen noussutta lausetta kyllä pitävät paikkansa ja ne ovat itselleni tärkeitä asioita.

Workshop jätti minulle palon lähteä miettimään ja kehittämään intohimojani lisää eteenpäin. Kysymykset kuten: ”Miten saavutan unelmani?”, ”Miten negatiiviset seikat eivät kaataisi intohimojani” ja ”Mikä merkitys on ympärilläni olevilla ihmisillä unelmieni saavuttamisessa”, heräsivät mieleeni. Mikä merkitys on sillä, että lähipiirissä kuulee toistuvaa negatiivisuutta ja epäuskoa ystävieni omien unelmien saavuttamiseen? Testi antoi myös suuren innostuksen lähteä itse opettamaan Passion Testiä muille. 
- Katariina

 

Minun intohimoni selkeytyi ja tulen luomaan tapoja, jotka tuottavat minulle kaikki asiat joita haluan
- Janne

 

Haluaisitko sinäkin löytää omat intohimosi ja saada selkeyttä elämääsi?

 

Koska osallistujamme saivat konkreettista hyötyä ja kokivat, että workshop auttoi heitä löytämään omat intohimonsa, haluamme tarjota tuon saman mahdollisuuden uudelleen!

 

Järjestämme Passion Test Online –workshopiN 12.9. klo 18 alkaen!

Tule mukaan ja aloita matkasi kohti intohimoisempaa elämää!

Lue lisää ja varmista paikkasi täältä ››

 

 

 

Näin löydät omat intohimosi!

Sonja Kaunismäki on Passion Test -fasilitoija sekä Uskalla Innostua -tiimin valmentaja. Ihana asiakaspalveluvastaavamme Tuija Jurvanen haastatteli häntä Passion Test -menetelmästä ja tämän omista kokemuksistaan. Katso Sonjan haastattelu videolta tai lue kooste alta!

 

Olen kärsinyt huonosta itsetunnosta ja epävarmuudesta. Sitä kautta olen halunnut lähteä tutustumaan itseeni ja siihen miksi käyttäydyin tietyllä tavalla. Olen opiskellut eri kehoterapiamuotoja ja toiminut valmentajana noilla aloilla. Olen siirtynyt kehon kautta sisimpääni, jotta olen voinut löytää sen mitä olen sisältäpäin ja omat intohimoni.

Kun kouluttauduin valmentajaksi, tunsin, että jotain puuttui silti. Valmennuksissa puhutaan usein tavoitteista tai tuloksellisuudesta, mutta ne eivät ole koskaan tuntuneet omalta. Passion Test kolahti minulle sen takia, että sitä tehdään tunteiden kautta. 20 vuoden aikana olen opetellut tuomaan oman tunne-elämäni ja herkkyyteni näkyväksi. Oman kokemukseni kautta voin antaa varmuutta ja voimaa myös muille.

 

Mitä intohimo tarkoittaa?

Intohimo -sanalla on suomenkielessä monta eri merkitystä. Kun puhumme intohimoista Passion Testissä, tarkoitamme jokaiselle itselleen kaikkein merkityksellisimpiä asioita. Niitä asioita, joita elämme ja tunnemme vahvasti. Yksi voi olla intohimoinen tanssija, toinen intohimoinen kalastaja. Intohimot ovat meidän kaikkein merkityksellisimpiä asioita.

 

Millaisia elämän intohimoja voi olla?

Elämän intohimo on se, mikä tuntuu itselleen oikealta. Yhdelle se voi tarkoittaa, että elää joka päivä täysillä. Toiselle elämän intohimo on elää ja pitää hauskaa lasten kanssa tai rapsuttaa lemmikkiään päivittäin.

Elämän intohimot ovat asioita, joita teemme joka päivä, koska nautimme niiden tekemisestä. Emme välttämättä koskaan pysähdy miettimään miten merkityksellisiä nuo päivittäiset asiat meille loppujen lopuksi ovatkaan! Intohimot ovat henkilökohtaisia ja jokainen tuntee ne itsessään. Kun elää omien intohimojensa mukaan, tuntee elävänsä itselleen, omannäköistä elämäänsä.

Yksi omista intohimoistani on intohimoinen, rakkaudentäyteinen ja tietoinen parisuhde. Intohimona voi olla myös esimerkiksi esiintyä tuhansien ihmisten edessä ulkomailla, tanssia tai kalastaa päivittäin. Ei ole olemassa vääriä intohimoja, tärkeintä on, että ne tuntuvat itselleen hyviltä. Kun etsitään omia intohimoja, ei haeta niitä, mitä on opittu tai miten kuuluisi olla vaan sitä mikä tuntuu itselle hyvältä.

 

Millä tavalla intohimoja voi löytää?

Omia intohimoja voi lähteä etsimään esimerkiksi Passion Testin avulla. Passion Test on maailmalla tunnettu menetelmä, jonka on kehittänyt Janet Bray Attwood. Tutustuin itse ensimmäisen kerran Passion Test -menetelmään, kun Janet toi menetelmän Suomeen alkuvuodesta 2016. Passion Testissa käännytään kuin sisäänpäin ja kysytään mitkä asiat ovat itselle kaikkein merkityksellisempiä.

 

Mikä on Passion Test?

Passion Test -menetelmä on tapa kuunnella itseään ja löytää omat intohimonsa. Nimestään huolimatta, Passion Test ei ole testi, intohimot löytyvät eräänlaisen vertailun avulla. Tämä on ainoa testi maailmassa, joka ei voi epäonnistua!

Passion Testissä pysähdymme oman elämämme äärelle ja annamme ajatustemme matkata haavemaailmaan, jossa ei ole mitään rajoituksia tai estäviä uskomuksia. Kuvittelemme millaista elämämme olisi, jos voisimme tehdä ihan mitä tahansa, ja tuomme noita ajatuksia arkeemme.

Moni hakee omaa suuntaansa, varmuutta elämäänsä tai kokee, että on jollain elämän osa-alueella jumissa. Passion Testissä otamme huomioon kaikki elämän osa-alueet. Sen avulla jokainen voi tasapainottaa omaa elämäänsä.

 

Mitä tapahtui, kun teit ensimmäisen kerran Passion Testin?

Annoin itselleni enemmän luvan olla se joka olen. En välittänyt enää niin paljon mitä muut minusta sanoivat. Tein tietoisia valintoja, jotta saan elämääni siihen suuntaan mihin haluan. Huomasin, että työnsin lempeästi pois kaiken mikä ei tuntunut kuuluvan omaan elämääni. Elämästäni on tullut paljon mielenkiintoisempaa, energisempää ja merkityksellisempää, kun tunnen ja tiedän mikä on oma suuntani ja annan itselleni luvan olla tällainen kuin olen.

 

Kenelle suosittelisit Passion Testiä?

Kaikille! Koen, että ei ole ihmistä joka ei hyötyisi Passion Testin tekemisestä. Passion Testissä kuunnellaan itseä, se auttaa, jos haluaa varmuutta oman jutun löytämiseen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin tai etsii tasapainoa elämäänsä. Ennen Passion Testiä tunsin, että elämäni oli palapeli, josta puuttui pala. Passion Testin kautta annoin itselleni tuon puuttuvan palasen.

 

Sopiiko Passion Test minulle, kun tiedän jo omat intohimoni?

Sopii. Intohimot ovat askeleet kohti elämäsi tarkoitusta. Intohimot ovat kuin leivänmurusia polulla, jotka johtavat meitä eteenpäin. Passion Testin avulla tuomme tunteen mukaan intohimoihimme.

Intohimot nousevat esiin aina tästä hetkestä. Mitä useammin teet Passion Testin, huomaat, että intohimosi eivät enää muutu. Jos tiedät omat intohimosi, mutta et ole löytänyt vielä sitä tunnetta, joka tuntuu oikealta tai et tiedä miten pääset eteenpäin - suosittelen tekemään Passion Testin. Testi kannattaa tehdä uudelleen noin puolen vuoden välein, sillä intohimot voivat muuttua ja niitä on välillä hyvä muistuttaa mieleen uudelleen.

 

Miten voin osallistua Passion Testin tekemiseen?

Voit osallistua henkilökohtaiseen valmennukseen, jonka avulla mennään tosi syvälle omien intohimojen löytämiseksi. Henkilökohtaisessa valmennuksessa mennään niin sanotusti omien ajatusten taakse. Henkilökohtainen valmennus on todella voimakas lähtölaukaus omien intohimojensa täyteisen elämän elämiseksi.

Toinen vaihtoehto on osallistua Passion Test -workshopiin, jossa opit Passion Test -menetelmässä käytetyn prosessin. Workshopissa pääset tutustumaan omiin intohimoihisi ja pääset lähemmäs omannäköistäsi elämää. 

 

Kenelle Passion Test sopii ammatilliseen käyttöön?

Kaikille. Itse menin alun perin Passion Test -fasilitointikoulutukseen hakemaan muutosta ja jotain hyvää itselleni. En tiennyt Passion Testistä paljoa etukäteen, mutta jokin siinä kolahti. Passion Test -fasilitointikoulutus sopii myös sellaisille, jotka eivät aio tehdä sitä työkseen. Se on intensiivinen koulutus, jossa tehdään pitkä matka omiin intohimoihin.

Koulutuksessa keskitytään positiivisiin asioihin, jotka tuottavat meille iloa. On hyvä muistaa, että huonoinakin päivinä hyvä olo on normaali olotila. Elämäntarkoituksena on mielestäni olla tasapainossa itsensä kanssa. Kun olemme tasapainossa, saamme tehtyä paljon merkityksellisempiä asioita elämässämme.

 

Millaisia muutoksia Passion Testin tehneet ovat kokeneet?

Kuulen asiakkailta jatkuvasti, että kun he ovat löytäneet itselleen merkityksellisimmät asiat, oma suuntakin on kirkastunut. Yksi oleellinen asia Passion Testiä tehdessä onkin saada selkeys siitä, mihin on menossa.

Passion Testiin osallistuneet ihmiset ovat sanoneet muun muassa, että testin jälkeen he ovat antaneet itselleen luvan toteuttaa enemmän itseään, saaneet ammatillisesti lisää rohkeutta ja voimaa, heidän ihmissuhteensa ovat lähteneet erilaiseen nousuun ja he ovat saaneet arkeen lisää energiaa ja elinvoimaa.

 

Jos tunnet, että oma suuntasi on hukassa tai kaipaat vahvistusta omien intohimojesi toteuttamiseksi - tule mukaan löytämään selkeys omaan elämääsi Passion Testin avulla!

 

Tutustu tuleviin Passion Test -workshopeihin täällä.

 

Nähdään Passion Test -workshopissa!

Sonja Kaunismäki

 

 

Haastattelimme Kim Kiyosakia! [Osa 2/2]

   

 

 

Voiko kuka tahansa perustaa yrityksen tai aloittaa sijoittamisen?

Ihmiset luulevat usein, että heillä pitää olla tietyt arvosanat tai tausta, jotta he voivat tehdä niitä asioita, joita haluavat tehdä. Ei! En tiennyt mitään yrittäjyydestä, ennen kuin aloitin.

En tiennyt mitään sijoittamisestakaan, mutta eräänä päivänä ennen Rich Dad -yrityksen perustamista, Robert halusi opettaa minulle mitä hänen Rikas Isänsä opetti hänelle. Kuuntelin hänen oppejaan ja aloitin sijoittamisen. Ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni ja sain siitä kassavirtaa 25 dollaria kuukaudessa – se ei ollut paljon, mutta se oli alku ja ensimmäinen oppituntini.

 

Miten aloittaa pienellä rahalla?

Aloitimme useat yrityksemme Robertin kanssa tyhjästä. Opin, että kun ei ole rahaa, täytyy olla luova. Käytän vieläkin usein: ”Mistä saan rahat” -kysymystä, koska silloin minun täytyy olla fiksu ja ajatella laajemmin. Hyvä edesmennyt ystävämme ja mentorimme Frank sanoi: ”Vain laiskat ihmiset käyttävät omaa rahaansa.” Olin aluksi erimieltä hänen kanssaan, mutta hän lisäsi: ”Eikö ole paljon vaikeampaa vakuuttaa joku toinen antamaan rahansa sinun käyttöösi kuin käyttää omaa rahaansa?” Muistan tuon neuvon aina. Tällä tavoin ajattelemalla minusta tuli nokkelampi ja vakuuttavampi.

Aina kun joku sanoo, ettei tee tätä tai tuota sen takia ettei ole rahaa – se on tekosyy.Jos rahanpuute estää sinua tekemästä mitä todella haluat, se ei joko ole tarpeeksi vahva tai pelkäät ottaa tuon askeleen. Kun teet mitä haluat, minkään ei pitäisi estää sinua!

 

Mihin naiset sijoittavat?

Amerikassa naisten yritykset on nopeimmin kasvava sektori tällä hetkellä – se on hienoa, mutta huono asia on se, että 65 % noista yrityksistä tekee alle 24 000 dollaria vuodessa. Useimmille kyse on siis harrastuksesta. Näistä yrityksistä 90 %:ssa on yksi työntekijä: nainen itse. Toisin sanoen yrityksenomistaja tekee kaiken yksin.

Kun mietit minkä yrityksen haluat perustaa, mieti ensiksi mitä haluat tehdä; mikä on sinun sydäntäsi lähellä? Sitten ajattele isommin!

 

Kun sijoitan yritykseen, katson kolmea asiaa:

 1. Minkä ongelman yritys ratkaisee?
 2. Miten ihmiset kuulevat tuotteesta/palvelusta?
 3. Miten yritystä voi monistaa tai kasvattaa?

Kaikista tärkein asia on kuitenkin selvittää keneen olet sijoittamassa?
Onko heillä kokemusta, saavutuksia ja ovatko he sanansa mittaisia? Näiden asioiden selvittämiseen sinun tulee käyttää aikaa.

 

Sijoittaessasi sinun täytyy:

 • tehdä kotiläksysi
 • mennä ulos maailmaan ja ottaa asioista selvää
 • jutella ihmisille, joilla on tietoa jota tarvitset

Kun saat tietoa, aloita! Laita vähän rahaa likoon ja aloita.

Wealth Forum For Women 21.10.2017 - Varmista paikkasi nyt! ››

Wealth Forum For Women 21.10.2017 - Varmista paikkasi nyt! ›

Sijoittamisen riskit

Jotkut sanovat, että naissijoittajat ovat riskialttiita. Mielestäni naiset ovat riskialttiita sille, että he ottavat asioista tarkemmin selvää! Naiset haluavat usein nimittäin sijoittaa johonkin, jonka he tuntevat omakseen tai jonka he tuntevat entuudestaan. Tällöin he usein myös tutustuvat sijoituskohteeseen tarkemmin.

Ihmiset sanovat usein, että asuntosijoittaminen on riski ja osakemarkkinoille sijoittaminen on riski. Ainoa riski on sijoittaja itse, jos hänellä ei ole tarpeeksi tietoa tai hän ei ole varautunut markkinoiden muutoksiin – oli kyse sitten miehestä tai naisesta. Sinä olet riski, ei sijoituksenkohde.

 

Mikä on tärkein asia tietää, jos haluaa olla taloudellisesti vapaa?

Ensinnäkin sinun täytyy alkaa olla rehellinen itsellesi: missä olet nyt, mitä sinulla on, missä se on ja miten kasvatat sitä.

 

Toiseksi opi kohtaamaan pelkosi!

Pelko estää monia naisia toimimasta. Virheen tekemisen pelko, rahanmenettämisen pelko ja niin edelleen. Ensimmäisen sijoitukseni kohdalla olin kuolla pelosta, en halunnut menettää 500 dollaria, en halunnut tehdä virheitä. Vietämme paljon aikaa elämästämme pelon ja niiden asioiden välttelemiseen, jotka tekevät olomme epämukavaksi. Järjestelemme elämämme ja tapaamisemme niin, ettei mikään pelota, nolaa, tee meitä kateellisiksi tai pelokkaiksi.

Luonnolliset ylä- ja alamäet, joita kohtaamme elämässä voivat tehdä kaksi asiaa: ne voivat kehittää meitä henkilökohtaisesti tai ne voivat kasvattaa pelkoamme. Kyse on siitä miten sinä itse muutut ja reagoit tilanteisiin.

Pelko kuuluu elämään. Jos aiot elää unelmiesi elämää sinun täytyy antaa elämän avautua ja olla valmis kohtaamaan pelkosi.

 

Hyödynnä eteesi tulevat mahdollisuudet

Olen harjoitellut parisen vuotta hyväksymään, että hyviä ja huonoja asioita tapahtuu ja annan niiden vain olla. On tärkeää, että annat huonojenkin asioiden vain olla, etkä anna pelon ja tunteiden estää sinua toimimasta – silloin kehityt.

Jos todella haluat menestyä ja olla taloudellisesti vapaa, sinun täytyy olla halukas tuntemaan epämiellyttäviä tunteita, kohtaamaan pelkosi, oppia rakastamaan virheiden tekemistä ja opiskelua. Yrittäjänä joudun kohtaamaan vaikeita asioita joka päivä, kun selviän niistä olen viisaampi ja bisnekseni sujuu paremmin.

Uskon, että elämä antaa eteesi päivittäin tapahtumia, jotka ovat tilaisuutesi kasvaa. Kun jotain odottamatonta tapahtuu, kasvatko vai peruutatko?

 

Kun kehität itseäsi, kaikesta ympärilläsi olevasta tulee helpompaa!

Wealth Forum For Women -seminaarissa tulemme puhumaan paljon arvoista ja sinusta. Päivä tulee olemaan paljon sinua. Sillä yksi asia jonka olen oppinut on, että sinun ulkopuolellasi ei ole mitään.

Kaikkea mitä ympärilläsi on, mitä teet, mitä haluat ja mitä saavutat, yhdistää yksi asia: sinä. Joten miksi et keskittyisi koko elämäsi ajan itsesi kehittämiseen, sillä siten kaikesta ympärilläsi olevasta tulee helpompaa!

 

Wealth Forum For Women -seminaarissa…

 • Pääset keskittymään kokonaisen päivän ajan itseesi! Kaikki mitä teet, mitä haluat saavuttaa, alkaa sinusta.
 • Jätät kaikki roolisi oven ulkopuolelle.
 • Keskitymme siihen mitä todella haluat elämässä, ja selvitämme mikä estää sinua.
 • Kaikki mitä huoneessa tapahtuu ja sanotaan, jää huoneeseen.
 • Pääset verkostoitumaan samankaltaisten ihmisten kanssa, jotka ovat käyneet läpi samoja ongelmia ja joilla on samanlaisia unelmia kuin sinulla.
 • Teemme harjoituksia, joiden avulla kirkastat mitä haluat elämässä ja miten saavutat sen.
 • Opetamme sinulle yhden todella voimakkaan työkalun. En tiedä mitään voimakkaampaa työkalua kuin se!
 • Tutustumme ja analysoimme kiinteistösijoitus- ja yritysdiilejä.
 • On vain naisia! Tällöin ryhmädynamiikka on erilainen kuin silloin jos huoneessa on myös miehiä.

 

Tärkein asia, minkä kukaan nainen voi tehdä, on elää elämäänsä uskollisena itselleen omien arvojensa mukaan – siten elämästä tulee taivas maan päällä!

Miehet eivät saa osallistua tähän seminaariin. Dynamiikka on hyvin erilainen jos paikalla on miehiä. Robert ja minä sanomme aina, että haluamme kasvaa ja kehittyä yhdessä, mutta tässä tapauksessa pyydämme puolisoita kunnioittamaan tilaa, jonka haluamme luoda näille naisille. Haluamme puhua kaikesta avoimesti. Rakastamme miehiä, tämä ei ole feministinen asia vaan haluamme vain antaa tilaa naisille!

 

Elämässä on 90 %:sti kyse vain saapumisesta paikalle.

Tieto itsessään ei tee muutosta, sinun täytyy harjoitella, harjoitella, harjoitella. Seminaarin jälkeen pääset jatkamaan harjoittelua!

Olen niin innoissani tulossa Suomeen ensimmäistä kertaa!

Nähdään Wealth Forum For Women -seminaarissa!

 

Tutustu Wealth Forum For Women -seminaariin ja osta lippusi nyt ››

Haastattelimme Kim Kiyosakia! [Osa 1/2]

Kimin tarina

Työskentelin 27-vuotiaana lehdessä Havaijilla. Muistan erään aamun, kun heräsin mennäkseni töihin. Istuin sänkyni reunalla ja tajusin elämäni olevan päivästä toiseen sitä, että herään aamulla, menen töihin ja tulen kotiin. Herään aamulla, menen töihin ja tulen kotiin. Ajattelin, ettei tämä voi olla kaikki mitä elämällä on tarjottavanaan – on oltava jotain enemmän, joten aloitin etsimisen. En tiennyt mitä etsin, mutta tiesin että elämässä on pakko olla jotain merkityksellisempää kuin töihin meneminen joka päivä. Aloin lukemaan erilaisia kirjoja itsensä kehittämiseen liittyen. Kahden kuukauden päästä törmäsin Robert T. Kiyosakiin, joka pyysi minua treffeille. Olin päättänyt tuohon aikaan muuttaa pois Havaijilta New Yorkiin, joten en suostunut. Hän pyysi minua treffeille jatkuvasti parin kuukauden ajan, joten lopulta myönnyin.

Robert kysyi minulta mitä halusin elämältäni, kerroin että halusin perustaa yrityksen ennen kuin täyttäisin 30. En tuntenut yhtään yrittäjää, eikä minulla ollut tietoa minkä yrityksen perustaisin. Tiesin vain, että haluan perustaa yrityksen, sillä inhosin sitä kun joku kertoo minulle mitä minun pitää tehdä. Minut oli erotettu kahdesti samasta työstä yliopiston jälkeen. Robert sanoi minulle: ”Olen perustanut useita yrityksiä ja kaikki ystäväni ovat yrittäjiä”. Ymmärsin, että tällaisessa seurassa minun kuuluu olla.

Robert kysyi minulta seuraavaksi syvällisen kysymyksen: Mikä on elämäsi tarkoitus?En aluksi ymmärtänyt mitä hän tarkoitti kysymyksellä. Päädyimme lopulta keskustelemaan aiheesta aamukolmeen asti. Keskustelimme kaikesta siitä, mitä haluamme saavuttaa elämässä. Se oli sama aihe, jota olin pohtinut aiemmin – sillä tiesin että elämässä oli oltava jotain enemmän. Tuon illan päätteeksi olin myyty – ja olemme olleet yhdessä siitä lähtien.

Kaksi kuukautta myöhemmin aloitin ensimmäisen oman bisnekseni: painatimme logoja paitoihin ja myimme niitä bisnesseminaareissa. Sen jälkeen olemme perustaneet monia yrityksiä yhdessä Robertin kanssa – niistä menestyksekkäin on ollut Rich Dad -yritys.

 

Miksi puhut vain naisille?

Noustessani lavalle Robertin kanssa, puhuin usein naisille. Olinpa missä päin maailmaa tahansa, seminaarin jälkeen ympärilleni kerääntyi joukko naisia. Heillä tuntui olevan aina samanlaisia kysymyksiä ja haasteita. Olen huomannut, että sijoittamisessa se miten aloitat tai miten sijoitat on samanlaista naisilla ja miehillä, mutta syyt ja ongelmatsijoittamiseen ovat erilaiset.

Naiset puhuvat usein avioerosta, kaksi kolmesta avioliitosta päättyy tilastojen mukaan eroon, ei vain Amerikassa vaan myös kansainvälisellä tasolla. Toinen järkyttävä uutinen on se, että kolme neljästä köyhyydessä elävistä on naisia! Heistä 80 % ei ollut köyhiä heidän miehensä ollessa elossa. Näiden tilastojen avulla olen ymmärtänyt, että useimmilla naisilla ei ole mitään käsitystä rahasta ja sijoittamisesta. Usein vanhetessaan he löytävät itsensä taloudellisesta kriisistä.

Minun tehtäväni on kouluttaa ja rohkaista naisia ajattelemaan raha-asioita olitpa sitten sinkku, naimisissa tai seurustelusuhteessa, sekä auttaa naisia oppimaan, miten voit laittaa rahaa poikimaan.

Raha on hullu aihe! Raha voi tuhota suhteita, jopa perheitä. Raha voi joko orjuuttaa naisen tai vapauttaa hänet. Naiset ovat liian usein rahan orjia, sillä he eivät tee itse rahaa vaan elävät jonkun toisen perheenjäsenen tai miehensä rahoilla ja antavat heidän hoitaa raha-asiansa. Minulle tärkeintä on naisten vapaus!

 

Wealth Forum For Women 21.10.2017 – Varmista paikkasi nyt! ››

Wealth Forum For Women 21.10.2017 – Varmista paikkasi nyt! ››

 

Mikä on Rich Woman ja ketä siihen kuuluu?

ich Woman on osa Rich Dad -yritystämme. Kierrämme Rich Woman -tiimini kanssa ympäri maailmaa ja koulutamme nimenomaan naisille taloudelliseen hyvinvointiin liittyviä asioita. Rich Woman -tiimiinii kuluu Lisa Lannon, Sheila Stanford sekä Ronda Jaggers. Tulen näiden upeiden naisten kanssa Suomeen Wealth Forum For Women -seminaariin lokakuussa!

Lisa Lannon ja hänen miehensä kehittivät vieroituskeskuksen sotilaille ja palomiehille. Vastaavia yksityisiä keskuksia ei ole ollut Amerikassa tarjolla, joten heidän yrityksensä on menestynyt huikeasta. Lisa on itse entinen poliisi, joten hänellä on hyvät suhteet virkamiehiin – se on varmasti yksi syy heidän yrityksensä menestykseen!

Sheila Stanford on apunani aina, kun olen jumissa! Hän tietää mitä kysymyksiä kysyä, jotta pääsen eteenpäin silloin, kun en tiedä mitä tehdä. Sheila opettaa tunnistamaan ongelman ytimen ja auttaa pääsemään eteenpäin. Hän tulee opettamaan sinullekin paljon harjoituksia, joita voit jatkaa seminaarin jälkeenkin!

Ronda Jaggers ja hänen miehensä ovat perustaneet Kaliforniaan kouluja ongelmallisille lapsille ja nuorille. Kouluun tulee sellaisia oppilaita, jotka eivät pärjää normaalissa koulussa. Rondan ja hänen miehensä koulu on näiden nuorten viimeinen vaihtoehto. Näiden oppilaiden kohdalla huomaa, miten tärkeä elinympäristö todella on. Se kenen kanssa vietät aikaasi, on äärettömän tärkeää. Elämä on niin paljon helpompaa, kun ympärilläsi on ihmisiä, jotka tukevat sinua.

 

 

Mistä saat kaiken energian elämääsi?

Teen parhaani elääkseni elämääni omien arvojeni mukaan, en Robertin, en perheeni, enkä ystävieni arvojen. Se tekee elämästä ja päätöksenteosta helpompaa. Nuoresta pitäen olen sanonut haluavani olla itsenäinen ja vapaa. En tarvitse motivaatiota, koska teen sellaisia asioita, joiden tekemisestä nautin. Kenenkään ei tarvitse kertoa minulle mitä minun pitäisi tehdä, sillä teen sitä mitä rakastan. Eräs näyttelijä sanoi kerran: ”Ainoat ihmiset, jotka jäävät eläkkeelle ovat niitä, jotka eivät rakasta sitä mitä tekevät työkseen.”

Naisilla on monia rooleja: vaimo, puoliso, sisko, tytär, äiti, työntekijä, yrityksen omistaja ja niin edelleen. Unohdamme usein mikä on kaikista tärkeintä meille ja mitä meidän omat arvomme ovat. Saatamme elää lapsiemme, puolisomme tai pomomme arvojen mukaan, mutta ne eivät ole meidän omia arvojamme. Näin elävät naiset tuntevat yleensä, että jotain puuttuu.

Yhdessä Rich Woman -tiimini kanssa olemme kehittäneet prosessin, joka jatkuu seminaarin jälkeen. Tuon prosessin avulla pääset omaan sisimpääsi ja löydät sen mikä on sinulle todella tärkeintä. Prosessin kehittämisessä olemme hyödyntäneet muun muassa näitä kirjoja:

Michael A. Singer: Kahleeton sielu – matka sisimpääsi ››
Eckhart Tolle: Uusi Maa – Elämän tarkoituksen oivaltaminen ››

Toivon, että olisin tiedostanut oman sisäisen tarkoitukseni jo aiemmin! Elin tiedostamattani sen mukaan, ja kun tiedostin sen, ajattelin: ”Ah tietysti! Tämä se on!” Nykyään teen kaikki päätökseni sen mukaan. Toisille tulee yllätyksenä mikä lopulta onkaan itselle tärkeintä, sillä joskus se on haudattu niin syvälle.

Wealth Forum For Women -seminaarissa opetamme sinulle tuon prosessin, jonka avulla pääset lähemmäs todellista itseäsi ja sitä mitä oikeasti haluat elämässäsi saavuttaa!

 

Tutustu Wealth Forum For Women -seminaariin ja osta lippusi nyt ››

 

—-

Seuraavassa blogissa opit muun muassa mikä on tärkein asia tietää, jos haluaa olla taloudellisesti vapaa, mihin naiset sijoittavat ja miten pääset alkuun pienellä rahalla!

Lue seuraava blogi täältä! ››