Haastattelimme Kim Kiyosakia! [Osa 2/2]

   

 

 

Voiko kuka tahansa perustaa yrityksen tai aloittaa sijoittamisen?

Ihmiset luulevat usein, että heillä pitää olla tietyt arvosanat tai tausta, jotta he voivat tehdä niitä asioita, joita haluavat tehdä. Ei! En tiennyt mitään yrittäjyydestä, ennen kuin aloitin.

En tiennyt mitään sijoittamisestakaan, mutta eräänä päivänä ennen Rich Dad -yrityksen perustamista, Robert halusi opettaa minulle mitä hänen Rikas Isänsä opetti hänelle. Kuuntelin hänen oppejaan ja aloitin sijoittamisen. Ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni ja sain siitä kassavirtaa 25 dollaria kuukaudessa – se ei ollut paljon, mutta se oli alku ja ensimmäinen oppituntini.

 

Miten aloittaa pienellä rahalla?

Aloitimme useat yrityksemme Robertin kanssa tyhjästä. Opin, että kun ei ole rahaa, täytyy olla luova. Käytän vieläkin usein: ”Mistä saan rahat” -kysymystä, koska silloin minun täytyy olla fiksu ja ajatella laajemmin. Hyvä edesmennyt ystävämme ja mentorimme Frank sanoi: ”Vain laiskat ihmiset käyttävät omaa rahaansa.” Olin aluksi erimieltä hänen kanssaan, mutta hän lisäsi: ”Eikö ole paljon vaikeampaa vakuuttaa joku toinen antamaan rahansa sinun käyttöösi kuin käyttää omaa rahaansa?” Muistan tuon neuvon aina. Tällä tavoin ajattelemalla minusta tuli nokkelampi ja vakuuttavampi.

Aina kun joku sanoo, ettei tee tätä tai tuota sen takia ettei ole rahaa – se on tekosyy.Jos rahanpuute estää sinua tekemästä mitä todella haluat, se ei joko ole tarpeeksi vahva tai pelkäät ottaa tuon askeleen. Kun teet mitä haluat, minkään ei pitäisi estää sinua!

 

Mihin naiset sijoittavat?

Amerikassa naisten yritykset on nopeimmin kasvava sektori tällä hetkellä – se on hienoa, mutta huono asia on se, että 65 % noista yrityksistä tekee alle 24 000 dollaria vuodessa. Useimmille kyse on siis harrastuksesta. Näistä yrityksistä 90 %:ssa on yksi työntekijä: nainen itse. Toisin sanoen yrityksenomistaja tekee kaiken yksin.

Kun mietit minkä yrityksen haluat perustaa, mieti ensiksi mitä haluat tehdä; mikä on sinun sydäntäsi lähellä? Sitten ajattele isommin!

 

Kun sijoitan yritykseen, katson kolmea asiaa:

 1. Minkä ongelman yritys ratkaisee?
 2. Miten ihmiset kuulevat tuotteesta/palvelusta?
 3. Miten yritystä voi monistaa tai kasvattaa?

Kaikista tärkein asia on kuitenkin selvittää keneen olet sijoittamassa?
Onko heillä kokemusta, saavutuksia ja ovatko he sanansa mittaisia? Näiden asioiden selvittämiseen sinun tulee käyttää aikaa.

 

Sijoittaessasi sinun täytyy:

 • tehdä kotiläksysi
 • mennä ulos maailmaan ja ottaa asioista selvää
 • jutella ihmisille, joilla on tietoa jota tarvitset

Kun saat tietoa, aloita! Laita vähän rahaa likoon ja aloita.

Wealth Forum For Women 21.10.2017 - Tarjous päättyy 4.9. Varmista paikkasi nyt! ››

Wealth Forum For Women 21.10.2017 - Tarjous päättyy 4.9. Varmista paikkasi nyt! ›

Sijoittamisen riskit

Jotkut sanovat, että naissijoittajat ovat riskialttiita. Mielestäni naiset ovat riskialttiita sille, että he ottavat asioista tarkemmin selvää! Naiset haluavat usein nimittäin sijoittaa johonkin, jonka he tuntevat omakseen tai jonka he tuntevat entuudestaan. Tällöin he usein myös tutustuvat sijoituskohteeseen tarkemmin.

Ihmiset sanovat usein, että asuntosijoittaminen on riski ja osakemarkkinoille sijoittaminen on riski. Ainoa riski on sijoittaja itse, jos hänellä ei ole tarpeeksi tietoa tai hän ei ole varautunut markkinoiden muutoksiin – oli kyse sitten miehestä tai naisesta. Sinä olet riski, ei sijoituksenkohde.

 

Mikä on tärkein asia tietää, jos haluaa olla taloudellisesti vapaa?

Ensinnäkin sinun täytyy alkaa olla rehellinen itsellesi: missä olet nyt, mitä sinulla on, missä se on ja miten kasvatat sitä.

 

Toiseksi opi kohtaamaan pelkosi!

Pelko estää monia naisia toimimasta. Virheen tekemisen pelko, rahanmenettämisen pelko ja niin edelleen. Ensimmäisen sijoitukseni kohdalla olin kuolla pelosta, en halunnut menettää 500 dollaria, en halunnut tehdä virheitä. Vietämme paljon aikaa elämästämme pelon ja niiden asioiden välttelemiseen, jotka tekevät olomme epämukavaksi. Järjestelemme elämämme ja tapaamisemme niin, ettei mikään pelota, nolaa, tee meitä kateellisiksi tai pelokkaiksi.

Luonnolliset ylä- ja alamäet, joita kohtaamme elämässä voivat tehdä kaksi asiaa: ne voivat kehittää meitä henkilökohtaisesti tai ne voivat kasvattaa pelkoamme. Kyse on siitä miten sinä itse muutut ja reagoit tilanteisiin.

Pelko kuuluu elämään. Jos aiot elää unelmiesi elämää sinun täytyy antaa elämän avautua ja olla valmis kohtaamaan pelkosi.

 

Hyödynnä eteesi tulevat mahdollisuudet

Olen harjoitellut parisen vuotta hyväksymään, että hyviä ja huonoja asioita tapahtuu ja annan niiden vain olla. On tärkeää, että annat huonojenkin asioiden vain olla, etkä anna pelon ja tunteiden estää sinua toimimasta – silloin kehityt.

Jos todella haluat menestyä ja olla taloudellisesti vapaa, sinun täytyy olla halukas tuntemaan epämiellyttäviä tunteita, kohtaamaan pelkosi, oppia rakastamaan virheiden tekemistä ja opiskelua. Yrittäjänä joudun kohtaamaan vaikeita asioita joka päivä, kun selviän niistä olen viisaampi ja bisnekseni sujuu paremmin.

Uskon, että elämä antaa eteesi päivittäin tapahtumia, jotka ovat tilaisuutesi kasvaa. Kun jotain odottamatonta tapahtuu, kasvatko vai peruutatko?

 

Kun kehität itseäsi, kaikesta ympärilläsi olevasta tulee helpompaa!

Wealth Forum For Women -seminaarissa tulemme puhumaan paljon arvoista ja sinusta. Päivä tulee olemaan paljon sinua. Sillä yksi asia jonka olen oppinut on, että sinun ulkopuolellasi ei ole mitään.

Kaikkea mitä ympärilläsi on, mitä teet, mitä haluat ja mitä saavutat, yhdistää yksi asia: sinä. Joten miksi et keskittyisi koko elämäsi ajan itsesi kehittämiseen, sillä siten kaikesta ympärilläsi olevasta tulee helpompaa!

 

Wealth Forum For Women -seminaarissa…

 • Pääset keskittymään kokonaisen päivän ajan itseesi! Kaikki mitä teet, mitä haluat saavuttaa, alkaa sinusta.
 • Jätät kaikki roolisi oven ulkopuolelle.
 • Keskitymme siihen mitä todella haluat elämässä, ja selvitämme mikä estää sinua.
 • Kaikki mitä huoneessa tapahtuu ja sanotaan, jää huoneeseen.
 • Pääset verkostoitumaan samankaltaisten ihmisten kanssa, jotka ovat käyneet läpi samoja ongelmia ja joilla on samanlaisia unelmia kuin sinulla.
 • Teemme harjoituksia, joiden avulla kirkastat mitä haluat elämässä ja miten saavutat sen.
 • Opetamme sinulle yhden todella voimakkaan työkalun. En tiedä mitään voimakkaampaa työkalua kuin se!
 • Tutustumme ja analysoimme kiinteistösijoitus- ja yritysdiilejä.
 • On vain naisia! Tällöin ryhmädynamiikka on erilainen kuin silloin jos huoneessa on myös miehiä.

 

Tärkein asia, minkä kukaan nainen voi tehdä, on elää elämäänsä uskollisena itselleen omien arvojensa mukaan – siten elämästä tulee taivas maan päällä!

Miehet eivät saa osallistua tähän seminaariin. Dynamiikka on hyvin erilainen jos paikalla on miehiä. Robert ja minä sanomme aina, että haluamme kasvaa ja kehittyä yhdessä, mutta tässä tapauksessa pyydämme puolisoita kunnioittamaan tilaa, jonka haluamme luoda näille naisille. Haluamme puhua kaikesta avoimesti. Rakastamme miehiä, tämä ei ole feministinen asia vaan haluamme vain antaa tilaa naisille!

 

Elämässä on 90 %:sti kyse vain saapumisesta paikalle.

Tieto itsessään ei tee muutosta, sinun täytyy harjoitella, harjoitella, harjoitella. Seminaarin jälkeen pääset jatkamaan harjoittelua!

Olen niin innoissani tulossa Suomeen ensimmäistä kertaa!

Nähdään Wealth Forum For Women -seminaarissa lokakuussa!

 

Tutustu Wealth Forum For Women -seminaariin ja osta lippusi nyt ››

Haastattelimme Kim Kiyosakia! [Osa 1/2]

Kimin tarina

Työskentelin 27-vuotiaana lehdessä Havaijilla. Muistan erään aamun, kun heräsin mennäkseni töihin. Istuin sänkyni reunalla ja tajusin elämäni olevan päivästä toiseen sitä, että herään aamulla, menen töihin ja tulen kotiin. Herään aamulla, menen töihin ja tulen kotiin. Ajattelin, ettei tämä voi olla kaikki mitä elämällä on tarjottavanaan – on oltava jotain enemmän, joten aloitin etsimisen. En tiennyt mitä etsin, mutta tiesin että elämässä on pakko olla jotain merkityksellisempää kuin töihin meneminen joka päivä. Aloin lukemaan erilaisia kirjoja itsensä kehittämiseen liittyen. Kahden kuukauden päästä törmäsin Robert T. Kiyosakiin, joka pyysi minua treffeille. Olin päättänyt tuohon aikaan muuttaa pois Havaijilta New Yorkiin, joten en suostunut. Hän pyysi minua treffeille jatkuvasti parin kuukauden ajan, joten lopulta myönnyin.

Robert kysyi minulta mitä halusin elämältäni, kerroin että halusin perustaa yrityksen ennen kuin täyttäisin 30. En tuntenut yhtään yrittäjää, eikä minulla ollut tietoa minkä yrityksen perustaisin. Tiesin vain, että haluan perustaa yrityksen, sillä inhosin sitä kun joku kertoo minulle mitä minun pitää tehdä. Minut oli erotettu kahdesti samasta työstä yliopiston jälkeen. Robert sanoi minulle: ”Olen perustanut useita yrityksiä ja kaikki ystäväni ovat yrittäjiä”. Ymmärsin, että tällaisessa seurassa minun kuuluu olla.

Robert kysyi minulta seuraavaksi syvällisen kysymyksen: Mikä on elämäsi tarkoitus?En aluksi ymmärtänyt mitä hän tarkoitti kysymyksellä. Päädyimme lopulta keskustelemaan aiheesta aamukolmeen asti. Keskustelimme kaikesta siitä, mitä haluamme saavuttaa elämässä. Se oli sama aihe, jota olin pohtinut aiemmin – sillä tiesin että elämässä oli oltava jotain enemmän. Tuon illan päätteeksi olin myyty – ja olemme olleet yhdessä siitä lähtien.

Kaksi kuukautta myöhemmin aloitin ensimmäisen oman bisnekseni: painatimme logoja paitoihin ja myimme niitä bisnesseminaareissa. Sen jälkeen olemme perustaneet monia yrityksiä yhdessä Robertin kanssa – niistä menestyksekkäin on ollut Rich Dad -yritys.

 

Miksi puhut vain naisille?

Noustessani lavalle Robertin kanssa, puhuin usein naisille. Olinpa missä päin maailmaa tahansa, seminaarin jälkeen ympärilleni kerääntyi joukko naisia. Heillä tuntui olevan aina samanlaisia kysymyksiä ja haasteita. Olen huomannut, että sijoittamisessa se miten aloitat tai miten sijoitat on samanlaista naisilla ja miehillä, mutta syyt ja ongelmatsijoittamiseen ovat erilaiset.

Naiset puhuvat usein avioerosta, kaksi kolmesta avioliitosta päättyy tilastojen mukaan eroon, ei vain Amerikassa vaan myös kansainvälisellä tasolla. Toinen järkyttävä uutinen on se, että kolme neljästä köyhyydessä elävistä on naisia! Heistä 80 % ei ollut köyhiä heidän miehensä ollessa elossa. Näiden tilastojen avulla olen ymmärtänyt, että useimmilla naisilla ei ole mitään käsitystä rahasta ja sijoittamisesta. Usein vanhetessaan he löytävät itsensä taloudellisesta kriisistä.

Minun tehtäväni on kouluttaa ja rohkaista naisia ajattelemaan raha-asioita olitpa sitten sinkku, naimisissa tai seurustelusuhteessa, sekä auttaa naisia oppimaan, miten voit laittaa rahaa poikimaan.

Raha on hullu aihe! Raha voi tuhota suhteita, jopa perheitä. Raha voi joko orjuuttaa naisen tai vapauttaa hänet. Naiset ovat liian usein rahan orjia, sillä he eivät tee itse rahaa vaan elävät jonkun toisen perheenjäsenen tai miehensä rahoilla ja antavat heidän hoitaa raha-asiansa. Minulle tärkeintä on naisten vapaus!

 

Wealth Forum For Women 21.10.2017 – Tarjous päättyy 4.9. Varmista paikkasi nyt! ››

Wealth Forum For Women 21.10.2017 – Tarjous päättyy 4.9. Varmista paikkasi nyt! ››

 

Mikä on Rich Woman ja ketä siihen kuuluu?

ich Woman on osa Rich Dad -yritystämme. Kierrämme Rich Woman -tiimini kanssa ympäri maailmaa ja koulutamme nimenomaan naisille taloudelliseen hyvinvointiin liittyviä asioita. Rich Woman -tiimiinii kuluu Lisa Lannon, Sheila Stanford sekä Ronda Jaggers. Tulen näiden upeiden naisten kanssa Suomeen Wealth Forum For Women -seminaariin lokakuussa!

Lisa Lannon ja hänen miehensä kehittivät vieroituskeskuksen sotilaille ja palomiehille. Vastaavia yksityisiä keskuksia ei ole ollut Amerikassa tarjolla, joten heidän yrityksensä on menestynyt huikeasta. Lisa on itse entinen poliisi, joten hänellä on hyvät suhteet virkamiehiin – se on varmasti yksi syy heidän yrityksensä menestykseen!

Sheila Stanford on apunani aina, kun olen jumissa! Hän tietää mitä kysymyksiä kysyä, jotta pääsen eteenpäin silloin, kun en tiedä mitä tehdä. Sheila opettaa tunnistamaan ongelman ytimen ja auttaa pääsemään eteenpäin. Hän tulee opettamaan sinullekin paljon harjoituksia, joita voit jatkaa seminaarin jälkeenkin!

Ronda Jaggers ja hänen miehensä ovat perustaneet Kaliforniaan kouluja ongelmallisille lapsille ja nuorille. Kouluun tulee sellaisia oppilaita, jotka eivät pärjää normaalissa koulussa. Rondan ja hänen miehensä koulu on näiden nuorten viimeinen vaihtoehto. Näiden oppilaiden kohdalla huomaa, miten tärkeä elinympäristö todella on. Se kenen kanssa vietät aikaasi, on äärettömän tärkeää. Elämä on niin paljon helpompaa, kun ympärilläsi on ihmisiä, jotka tukevat sinua.

 

 

Mistä saat kaiken energian elämääsi?

Teen parhaani elääkseni elämääni omien arvojeni mukaan, en Robertin, en perheeni, enkä ystävieni arvojen. Se tekee elämästä ja päätöksenteosta helpompaa. Nuoresta pitäen olen sanonut haluavani olla itsenäinen ja vapaa. En tarvitse motivaatiota, koska teen sellaisia asioita, joiden tekemisestä nautin. Kenenkään ei tarvitse kertoa minulle mitä minun pitäisi tehdä, sillä teen sitä mitä rakastan. Eräs näyttelijä sanoi kerran: ”Ainoat ihmiset, jotka jäävät eläkkeelle ovat niitä, jotka eivät rakasta sitä mitä tekevät työkseen.”

Naisilla on monia rooleja: vaimo, puoliso, sisko, tytär, äiti, työntekijä, yrityksen omistaja ja niin edelleen. Unohdamme usein mikä on kaikista tärkeintä meille ja mitä meidän omat arvomme ovat. Saatamme elää lapsiemme, puolisomme tai pomomme arvojen mukaan, mutta ne eivät ole meidän omia arvojamme. Näin elävät naiset tuntevat yleensä, että jotain puuttuu.

Yhdessä Rich Woman -tiimini kanssa olemme kehittäneet prosessin, joka jatkuu seminaarin jälkeen. Tuon prosessin avulla pääset omaan sisimpääsi ja löydät sen mikä on sinulle todella tärkeintä. Prosessin kehittämisessä olemme hyödyntäneet muun muassa näitä kirjoja:

Michael A. Singer: Kahleeton sielu – matka sisimpääsi ››
Eckhart Tolle: Uusi Maa – Elämän tarkoituksen oivaltaminen ››

Toivon, että olisin tiedostanut oman sisäisen tarkoitukseni jo aiemmin! Elin tiedostamattani sen mukaan, ja kun tiedostin sen, ajattelin: ”Ah tietysti! Tämä se on!” Nykyään teen kaikki päätökseni sen mukaan. Toisille tulee yllätyksenä mikä lopulta onkaan itselle tärkeintä, sillä joskus se on haudattu niin syvälle.

Wealth Forum For Women -seminaarissa opetamme sinulle tuon prosessin, jonka avulla pääset lähemmäs todellista itseäsi ja sitä mitä oikeasti haluat elämässäsi saavuttaa!

 

Tutustu Wealth Forum For Women -seminaariin ja osta lippusi nyt ››

 

—-

Seuraavassa blogissa opit muun muassa mikä on tärkein asia tietää, jos haluaa olla taloudellisesti vapaa, mihin naiset sijoittavat ja miten pääset alkuun pienellä rahalla!

Lue seuraava blogi täältä! ››

Leena Pennanen: Yksinkertaisen menetelmän kolme kulmakiveä

MBSR - yksinkertaisen menetelmän kolme kulmakiveä

Center for Mindfulness Finland ohjaa ja kouluttaa ihmisiä Jon Kabat-Zinnin kehittämään mindulness-MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) -menetelmään. Menetelmän avulla opit olemaan läsnä tässä hetkessä. Mindfulness-MBSR-pioneeri Leena Pennanen on ohjannut MBSR-ryhmiä ja kouluttanut ammattitaitoisia mindfulness-ohjaajia CFM® lähes 20 vuoden ajan

 

1. Vaikuttavuus tulee siitä, kun löydät itse

Leena kertoo, että moni MBSR- ohjaukseen tuleva on tottunut saamaan valmiit vastaukset. Ihmiset kysyvät pitäisikö harjoitus tehdä näin vai noin. ”Ne ovat tärkeitä kysymyksiä”, Leena myöntää. ”Mutta jokainen löytää vastaukset itse”. Vaikuttavuus tulee siitä, kun löydät jotain itse. Muutosvoima ei ole niin voimakas, jos saat valmiit vastaukset - ja ne eivät edes pysy mielessäsi.

Luulemme usein pääsevämme eteenpäin matkimalla, mutta emme pääse. Pääsemme eteenpäin turhautumisen avulla. Olemme hetkellisesti pimennossa, emmekä tiedä mitä teemme. Sitä kautta löydämme uudenlaisen tavan, valon, joka ohjaa meitä eteenpäin. Valo löytyy usein sitten, kun osaamme olla oman turhautumisen sumun tai pimeyden tai näköalattomuuden kanssa.

 

2. Hyväksyntä ja uskallus ovat MBSR:n ytimessä

Hyväksyntä on rohkeutta ja uskallusta olla sen kanssa mitä on. Hyväksyntä syntyy, kun luot sille suotuisat olosuhteet.  Sitä harjoitellaan MBSR-menetelmässä. Hyväksyntä on ymmärrystä, se on voimakasta, se on pehmeyttä. Hyväksyntä välittyy puheesta, sanoista, ilmeistä ja kaikesta mitä on.

Hyväksyntä tapahtuu usein vahingossa. Kun tutkimme mitä ihmisessä on tapahtunut hyväksynnän hetkellä, huomaamme, että hän on päästänyt irti siitä, että pitäisi olla jotain. Heti, kun haluat uudelleen siihen samaan tunteeseen, yrität jotain ja kehosi jännittyy ja helppous ja rentous häviävät. Olet taas ”tämän pitää muuttua” -kierteessä. 

 

3. Tiedä, että et tiedä

Kun haluat kehittää itseäsi sinulla on usein mielessäsi tie, jota pitkin luulet pääseväsi sinne. Tuo tie on kuitenkin usein aivan erilainen kuin luulemme sen olevan. Jos tietäisimme, millainen tie todellisuudessa on, olisimme jo päätepisteellä. ”MBSR:ssä kaikki uusi syntyy ei-tietämisen kautta”, Leena täsmentää.

Mindfulness-MBSR -menetelmä on hyvin yksinkertainen, mutta se ei ole välttämättä helppo. Mindfulness on kuitenkin kyky, jota jokainen voi kehittää. Tutustutpa mindfulnessiin sitten ensimmäistä kertaa tai olet jo kokenut pioneeri, osallistuminen MBSR-menetelmän kehittäjän luennolle on kenties elämäsi paras päätös. Jos et usko, tule ottamaan siitä selvää!

 

Jon Kabat-Zinn saapuu Suomeen kesäkuussa. Tule mukaan kokemaan miten mindfulness voi muuttaa elämäsi! ››

 

Leena Pennanen: MBSR-menetelmä muutti elämäni - se voi muuttaa sinunkin!

MBSR-menetelmä mullistaa elämäsi!

Mindfulness-MBSR -pioneeri Leena Pennanen on toiminut MBSR-ohjaajana lähes 20 vuoden ajan. Hän tutustui MBSR-menetelmään alun perin, koska halusi lisää vastauksia kysymykseen, joka oli ohjannut häntä jo vuosikymmeniä: mitä tarkoittaa olla kokonainen - parantuminen - healing - whole. Leena kouluttautui joogaohjaajaksi, terveydenhoidon ammattilaiseksi sekä suoritti kehopsykoterapeuttikoulutuksen Saksassa.

Ollessani kehopsykoterapiakoulutuksessa ymmärsin, miten mieli otetaan haltuun mindfulness-kyvyllä. Terapia on kuitenkin pitkä ajanjakso, johon harva haluaa mennä. Ihmettelin eikö ole olemassa mitään lyhyempää tapaa. Silloin muistin kuulleeni MBSR-menetelmästä.

 

”MBSR ei ole tekniikka, se on miten elät elämääsi”

Leena tutustui MBSR-menetelmään tarkemmin. Häntä kiinnosti tietää erityisesti, miten vain kahdeksan viikkoisen MBSR-ohjelman aikana voi saada aikaan niin huomattavia tuloksia. Leena vaikuttui MBSR-menetelmän tieteellisestä taustasta ja päätti osallistua ensimmäisten eurooppalaisten joukossa MBSR-koulutukseen.

– Koulutuksessa minulla oli tunne, että ihan kuin jotain puuttuisi. Tässä on jotain kummallista. Kun Jon Kabat-Zinn tuli koulutukseen yhdeksi päiväksi, kaikki loksahti paikalleen. Ilman hänen tapaamistaan oma koulutukseni olisi jäänyt hyvin pintapuoliseksi. Jon kosketti omaa tuskaani ja teki koulutuksesta paljon syvempää.

Jon opetti, ettei mindfulness-MBSR ole tekniikka, se on miten elät elämääsi. Leena innostui MBSR-menetelmästä niin paljon, että kutsui Jonin viikoksi Suomeen.

– Ilman Jonia mindfulness-MBSR kokemukseni olisi jäänyt latteaksi. Jos et tutustu alan pioneereihin, jotka ovat kehittäneet menetelmät, tietämyksesi jää pintapuoliseksi. Pioneerit ovat tutkineet asioita monia kymmeniä vuosia, jotta sinun ei tarvitse tehdä enää samoja virheitä. Siksi koen, että Jonin tapaaminen oli elämäni käännekohta.

 

Ohjaaja ei työnnä, vaan ohjaa

Leena kertoo, että MBSR:ssä ohjaaja antaa suunnan, jota kohti kulkea. Ohjaaja luo mahdollisuuksia ja näyttää tapoja, joilla voi poistaa esteitä. Hän avaa polkua, jota pitkin lähteä kulkemaan. Ohjaaja ei työnnä, eikä vedä - vaan ohjaa. Kun ihminen löytää itse, vastaus pysyy varmemmin mukana elämässä.

– Jos Jon olisi antanut minulle valmiit vastaukset, en olisi saanut löytää niitä itse. MBSR ei ole kannettua vettä: ohjaaja voi viedä sinut veden äärelle, mutta sinun täytyy itse oppia juomaan.

 

Jon antaa työvälineet oman arjen kaaokseen

Kun haluaa kehittää tiettyä kykyä, tarvitsee menetelmän. Menetelmän oppii parhaiten suoraan sen kehittäjältä. Jon Kabat-Zinn on kehittänyt Mindfulness-MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) -menetelmän lähes 40 vuotta sitten. Hän on ohjannut tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa ja auttanut konkreettisesti heidän elämäänsä menetelmänsä avulla. 24 000 ihmistä on käynyt Massachusettsin yliopiston stressiklinikan kahdeksan viikkoisen MBSR-ohjelman.

- Ilman Jonia ei oltaisi nyt tässä. Hän antoi minulle polun, jota pitkin kulkea. Jon on hyvin selkeä ja rauhallinen ohjaaja. Hänen esittämänsä kysymykset ovat niin arkisia, että jokainen ymmärtää ne. Hän toi ratkaisuja suoraan omiin arjen ongelmiini. Pienien muutosten ansiosta, olen tänään tässä. En voi tarpeeksi kuvailla, kuinka MBSR muutti elämäni. Tiedän vain, että kaikki on muuttunut.

 

Jon Kabat-Zinn saapuu Suomeen kesäkuussa. Tule mukaan löytämään työvälineet oman arkesi kaaokseen! >>

 

Viisi asiaa, jotka on hyvä ottaa huomioon, jos harkitset alan vaihtoa

Harkitsetko alan vaihtoa?

Olet ehkä huomannut, ettet nykyisessä työtehtävässäsi pääse kunnolla käyttämään vahvuuksiasi tai työtehtävät eivät kiinnosta sinua enää. Tai olet jostain muusta syystä ottamassa uuden askeleen urallasi eteenpäin. Tässä muutamia asioita, joita alan vaihtajan on hyvä käydä ajatuksella läpi.

1) Alan vaihto on aina henkinen prosessi. Pelissä on identiteetti, omat arvot ja totutut ajatukset siitä, mikä on itselle mahdollista. Onnistunut alan vaihto voi kuitenkin tuoda tullessaan aivan uudenlaisen vapauden tunteen ja kokemuksen, että saa olla myös työssä entistä enemmän oma itsensä. Ajattele, jos voisit aamuisin herätä innostuneena tulevasta työpäivästä. Miltä tuntuisi, jos kokisit päivittäin työsi merkitykselliseksi ja kiinnostavaksi ja saisit työskennellä sinulle mieluisassa työympäristössä? Toki lähes jokaiseen työhön kuuluu myös niitä vähemmän innostavia hetkiä tai vähemmän mieluisia tehtäviä. Se ei kuitenkaan estä tavoittelemasta ja saavuttamasta työtä, joka tuntuu antoisalta ja mielekkäältä.

2) Suurin este itselle oikeanlaisen suunnan löytymiseen ovat yleensä omat ajatukset siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Meille on lapsuudesta saakka kertynyt mieleen ajatuksia ja uskomuksia siitä, millaisia olemme. Vanhempien, sisarusten, opettajien ja muiden ihmisten näkemykset siitä, missä olemme hyviä ja missä emme, mitä meidän olisi hyvä opiskella sekä mitä meidän kannattaa tehdä työksemme, voivat edelleen rajoittaa meitä ja estää meitä kurottamasta kohti sitä, mikä on meille luontaista ja mitä todella elämältämme haluaisimme. Valmennusasiakkaideni kohdalla olen huomannut, että näiden ajatusten tarkastelu uusista näkökulmista useimmiten vapauttaa ja antaa rohkeutta edetä elämässään haluamaansa suuntaan.

3) Uutta alaa tai uudenlaista työnkuvaa pohtiessa on hyvä aloittaa puhtaalta pöydältä ja antaa itselleen mahdollisuus löytää oikeanlainen työ myös joltain uudelta alalta. Jos jää vain tuijottamaan aiempia työtehtäviä, suoritettua koulutusta tai omaa CV:tä, valinnan varaa voi tuntua olevan vähemmän kuin mitä todellisuudessa on. Kertyneet suoritukset ja työtodistukset voivat kyllä olla hyödyksi työnhakuvaiheessa, mutta ne kannattaa laittaa hetkeksi syrjään ja antaa itselle mahdollisuus katsoa asioita laajemmin. Mahdollista on sekin, että syvällisen pohdinnan jälkeen päätyy samalle alalle tai samantyyppisiin työtehtäviin kuin aiemmin. Ehkä toisenlainen työympäristö, lyhyempi työmatka tai joustavammat työajat on se ratkaiseva tekijä omalle hyvinvoinnille.

4) Pohdintavaiheessa on tärkeää selvittää, millä tasolla oma itsetuntemus on. On hyvä vähintäänkin miettiä, mitkä ovat itselle tärkeimmät arvot ja mistä ylipäätään on elämässä kiinnostunut. Joskus uusi ura voi löytyä innostavan harrastuksen parista tai alalta, josta on aina haaveillut, muttei vain ole aiemmin opiskellut alaa tai muuten tullut hakeutuneeksi kohti omien toiveiden mukaista työtä. Omien vahvuuksien selvittäminen on myös tärkeää. Missä olen hyvä? Mikä on minulle luontaista? Millaisten asioiden tekemisestä nautin? Millaisia vahvuuksia muut näkevät minussa? 

5) Pohdintaan on hyvä varata aikaa.  Koska arjessa ei välttämättä ole vuosikausiin ehtinyt pysähtyä miettimään omia arvojaan, vahvuuksiaan tai sitä, mitä todella elämältään haluaa, näiden asioiden selkiytyminen voi viedä kuukausia. Pohdinta kuitenkin kannattaa, sillä on tutkittu, että ihmiset ovat tyytyväisimpiä työhönsä silloin, kun he saavat olla omien arvojensa mukaisessa työssä, jossa myös pääsevät hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Moni on parhaimmillaan, kun lisäksi kokee jollain tavalla voivansa työnsä kautta vaikuttaa positiivisesti muihin ihmisiin, ympäristöön tai yhteiskuntaan. Sellaisen työpaikan tavoittelu ei ole yltiöoptimismia eikä mahdottoman unelman perässä juoksemista, vaan täysin mahdollista ja vieläpä todennäköistä, jos antaa itselleen mahdollisuuden rauhassa miettiä, millaisen työpaikan todella haluaa ja lähtee sellaista määrätietoisesti tavoittelemaan askel kerrallaan.

Tukea omalle matkalle voi saada uravalmennuksesta. Uravalmentajan kanssa työskentely auttaa kirkastamaan omia ajatuksia itselle oikeanlaisesta työstä. Uravalmennuksessa käydään tavallisesti useamman valmennuskerran mittainen prosessi, jonka aikana vahvistetaan omaa itsetuntemusta, selvitetään omat vahvuudet ja yksi tai useampia vaihtoehtoja tulevaksi työnkuvaksi. Oikean suunnan selvittyä uravalmentaja sparraa tarvittaessa myös työnhaussa ja auttaa valmistautumaan tulevaan työhaastatteluun.

Uravalmennusprosessi onkin myös matka itseen: omiin arvoihin, vahvuuksiin, unelmiin sekä jo olemassa oleviin, mutta joskus piilossa oleviin tietoihin ja taitoihin.

             Kirjoittaja Anna Rossi, FM, on Uskalla Innostua -tiimin uravalmentaja.

             www.uskallainnostua.fi/annarossi      

Jos ura-asiat mietityttävät tai jos haluat saada aikaan kestävän muutoksen kohti sinulle oikeanlaista työtä, ota yhteyttä: anna@uskallainnostua.fi

Seuraa myös Uskalla Innostua -facebooksivua, niin saat varmimmin tiedon tulevista workshopeista aiheeseen liittyen.

 

 

 

 

Jack Canfield: Seitsemän tapaa edistää bisnestäsi vain kysymällä

Yksi elämän perustotuuksista on: ”Kysy, niin saat”.

Se on yksinkertaista, mutta tehokasta.

 

Vaikuttaa siltä, että menetämme kysymisen taitomme aikuisiällä. Sinun täytyy kuitenkin ymmärtää, että:

Maailma vastaa niille, jotka kysyvät. Joten tee palvelus itsellesi ja hyödynnä kysymisen taitoa!

Seuraavaksi jaan sinulle seitsemän tapaa bisneksesi edistämiseksi ainoastaan kysymisen avulla.

Jos haluat oppia muita tapoja elämäsi muuttamiseksi, saat ladattua kaksi ensimmäistä kappaletta kirjastani The Success Principles klikkaamalla tästä. http://jackcanfield.com/success/op/tsp-2-chapters.html

 

1. Edistä bisnestäsi kysymällä tietoa

Voittaaksesi uusia potentiaalisia asiakkaita puolellesi, sinun täytyy tietää mitkä ovat heidän nykyiset haasteensa; mitä he haluavat saavuttaa ja miten he ovat suunnitelleet toteuttavansa sen.

Kysy kysymyksiä, jotka alkavat sanoilla: kuka, mitä, missä, milloin ja miten saadaksesi kaiken tarvitsemasi tiedon. Tätä kutsutaan havainnoimisprosessiksi. Toista tätä prosessia kunnes olet käynyt aiheen läpi niin perinpohjin kuin tarvitsee. Harjoittele kysymään yksinkertaisia ja suoria kysymyksiä. Ole tarkkaavainen. Kuuntele huolellisesti ja opi lukemaan rivien välistä.

 

2. Edistä tulostasi ehdottamalla kauppaa

Tässä uskomaton fakta: kattavan myyntiesityksen jälkeen, jossa myyjä kertoo tuotteensa/palvelunsa kaikki hyödyt, yli 60 % myyjistä ei pyydä tilausta.

Jos haluat tehdä bisnestä, sinun täytyy ehdottaa kauppaa.

Älä jaarittele tai puhu ympäripyöreitä, äläkä missään nimessä odota asiakkaasi ehdottavan kauppaa. Sinun tarvitsee vain kysyä. Varmista myös, että muotoilet päätöskysymyksesi siten, että siihen voi vastata joko ”kyllä” tai ”ei”. Toisin kuten havainnoimisvaiheessa, jossa halusit saada mahdollisimman paljon tietoa.

 

3. Edistä bisnestäsi pyytämällä kirjallisia suosituksia

Hyvin kirjoitetut, tulosorientoituneet suositukset arvostetuilta ihmisiltä ovat todella tehokkaita.

On kiinnostavaa, että monet ihmiset eivät hyödynnä suosituksia. Siksi sinulla on hyvä mahdollisuus erottua kilpailijoistasi. Sinun tarvitsee vain kysyä.

Paras aika suositusten kysymiseen on silloin, kun olet tehnyt asiakkaasi iloiseksi omalla panoksellasi. Kun asiakas on iloinen, hän ylistää sinua ilomielin. Jos sinulla on älypuhelimesi mukanasi, voit tallentaa heidän suosituksensa saman tien.

 

4. Edistä bisnestäsi kysymällä laadukkaita liidejä

Jokainen bisneksessä toimiva ymmärtää liidien merkityksen. Kuitenkin vain yksi kymmenestä pienestä tai suuresta yrityksestä hyödyntää niitä aktiivisesti.

Kuten kaikki bisnesihmiset tietävät, laadukkaiden liidien kysyminen on tärkeä osa markkinointistrategiaa. Se on tapa, joka muuttaa tulostasi radikaalisti. Kuten mikä tahansa tapa, myös liidien kysyminen vaatii, että teet sitä usein. Mitä useammin sitä teet, sen helpompaa siitä tulee.

 

5. Edistä bisnestäsi ehdottamalla lisää kauppaa

Tämä strategia saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta se unohdetaan helposti.

Monet menettävät tuhansia dollareita kaupanteossa vuosittain, koska heillä ei ole ensimmäisen kauppansa jälkeen mitään myytävää. Etsi uusia tuotteita tai palveluita, joita voisit lisätä myyntisalkkuusi. Kehitä myös järjestelmä, jonka avulla tiedät milloin asiakkaasi tarvitsevat lisää tuotettasi tai palveluasi.

Muista, että bisnes pysähtyy, kun lopetat kaupan ehdottamisen. Kun ehdotat jatkuvasti lisää kauppaa, saat nopeasti vauhtia toimintaasi.

 

6. Edistä bisnestäsi pyytämällä uutta neuvottelua

Tavallisiin bisnestehtäviin kuuluu neuvottelu sekä mahdollisuus uuteen neuvotteluun. Monet jäävät jumiin, koska he eivät ole kovin hyviä uuden neuvottelun ehdottamisessa. Se on kuitenkin yksi tapa, joka voi säästää sinulta paljon aikaa ja rahaa.

Kaikenlaiset sopimukset voidaan neuvotella uudelleen vain kysymällä. Niin kauan kun toimit eettisesti oikein ja molempia osapuolia hyödyttävästi, voit nauttia joustavuudesta. Mikään ei ole ikinä kiveen hakattua. Jos tilanteesi vaatii muutosta, pyydä sitä.

 

7. Edistä bisnestäsi pyytämällä palautetta

Tämä on yksi tärkeä kysymisen osatekijä, joka jätetään usein huomiotta. Kuinka tiedät, että tuotteesi tai palvelusi täyttää asiakkaidesi tarpeen?

Kysy heiltä!

Muodosta tavallinen asiakastyytyväisyyskysely, jossa kysyt hyvien kysymysten lisäksi vaikeat kysymykset. Voisit harkita jopa kuukausittaista fokusryhmää, jossa voit tavata asiakkaitasi kasvotusten.

Jos johdat tiimiä tai isoa organisaatiota, kysy työtovereiltasi ideoita.

Työskentelitpä millä tahansa alalla, löydät ympäriltäsi ihmisiä, jotka voivat antaa sinulle arvokasta palautetta. Sinun tarvitsee vain kysyä.

 

 

Menestyvän kysymisen viisi salaisuutta

Ensimmäinen kompastuskivi monille on tietää miten kysyä. Seuraavassa on viisi vinkkiä, joiden avulla parannat tapaasi kysyä ja saavutat parempia tuloksia.

 

1. Kysy selkeästi

Epäselvä kysymys hämmentää kuulijaa ja tekee hankalaksi antaa tietoa tai apua, jota tarvitset.

Ole tarkka kysyessäsi. Ajattele selvästi mitä olet pyytämässä ja käytä aikaa valmisteluun. Käytä muistivihkoa valitaksesi sanat, joilla on suurin vaikutus. Sanat ovat tehokkaita, joten valitse ne tarkasti. Jos esimerkiksi kysyt: ”Miten minulla menee?” -kysymyksen ilman tarkennusta, kuulijallasi saattaa kestää hetki ennen kuin ymmärtää mistä puhut.

Yritä sen sijaan: ”Millainen on asenteeni asiakkaita kohtaan? Näetkö jotain kehitettävää? Mitä?”

 

2. Kysy itsevarmasti

Ihmiset, jotka kysyvät itsevarmasti saavat enemmän kuin ne, jotka epäröivät ja ovat epävarmoja. Kun tiedät mitä haluat kysyä, tee se itsevarmasti ja rohkeasti. Voit harjoitella kysymistä peilin edessä tai kirjoittaa kysymyksesi ylös.

Yritä pysyä avoimin mielin saadessasi vastauksen. (On normaalia tuntea hämmennystä, mutta älä näytä sitä.)

Valmistaudu kuulemaan odottamattomia vastauksia ja asioita, joita et halua kuulla. Älä ala puolustelemaan, jos kuulet jotain mistä et pidä tai joka saa sinut hermostumaan. On hyvä saada hieman haastavia kommentteja muilta aina silloin tällöin. He inspiroivat sinua pysähtymään, reflektoimaan ja ottamaan muutaman askeleen kohti parempaa.

 

3. Kysy jatkuvasti

Huippuvalmistajat tietävät etteivät he voi lopettaa yhteen kysymykseen ja yhteen hyvään vastaukseen.

Kuulet esimerkiksi asiakashankinnassa normaalisti neljä tai viisi kertaa ”ei” ennen kuin saat ”kyllä”-vastauksen. Jos lähestymistapasi ei tunnu toimivan, koita erilaista kysymistapaa ja jatka kysymistä kunnes kuulet vastauksen, jonka haluat.

Jos työkaverisi on haluton vastaamaan pyytäessäsi palautetta suorituksestasi, voit pyytää palautetta vastaanottavammalta tiimin jäseneltä tai muotoilla kysymyksesi uudelleen ja kysyä uudestaan. Ihmiset eivät yleensä pyydä toisten mielipiteitä omasta suorituksestaan, siksi palautteenpyytäminen ei ole tyypillinen kysymys, jota kuulee kysyttävän.

Valmistaudu kysymään uudestaan ja uudestaan, kunnes saat selvän ja hyödyllisen vastauksen.

 

4. Kysy luovasti

Kysymyksesi saattaa hävitä globaalin kilpailun keskellä, eikä se välttämättä tavoita toivomiasi päätöksentekijöitä. Voit kiertää tämän kysymällä erikoisemmalla tavalla. Käytä luovuuttasi keksiäksesi vaikuttava esitys.

Voi vaikuttaa epämiellyttävältä ja aikaa vievältä pyytää toista arvioimaan sinua. Muista osoittaa kunnioitusta heitä kohtaan ja koita löytää oikea aika kysyä.

Tässä yksi tapa saada esimiehesi näkemyksiä: ”Arvostan suuresti mielipidettäsi ja rehellistä näkökantaasi. Haluaisin tietää mitä voisin mielestäsi tehdä päivittäin toisin, jotta helpottaisin elämääsi ja asiakkaamme olisivat onnellisempia.”

 

5. Kysy vilpittömästi

Kun todella tarvitset apua, ihmiset auttavat. Vilpittömyys tarkoittaa oman egon unohtamista ja kykyä olla haavoittuvainen. Kerro asiasi niin kuin se todellisuudessa on, kaikkine vikoineen. Älä huoli, vaikkei esityksesi olisikaan täydellinen: kysy suoraan sydämestäsi. Pidä esityksesi yksinkertaisena, niin ihmiset voivat avautua sinulle.

Kuten vieraan kielen puhuminen, myös kysyminen vaatii jatkuvaa harjoittelua kunnes siitä tulee tavallinen, refleksinomainen tapa.

Mitä nopeammin kehität ”kysymislihastasi” sitä nopeammin näet tuloksia, joita olet odottanut ja etsinyt.

Muista, ettei kysyminen liity ainoastaan työtavoitteisiin ja -tehtäviin. Harjoittele kysymistä myös kotonasi rikastuttaaksesi suhdettasi perheenjäseniisi ja ystäviisi. Tulet yllättymään kuinka paljon opit itsestäsi tämän prosessin aikana ja millaisia tuloksia saavutat kaikilla elämäsi osa-alueilla.

 

Keneltä voit saada palautetta juuri nyt?

Pidä mielessäsi nämä seitsemän strategiaa kasvattaaksesi yritystäsi. Haluan lisäksi antaa sinulle pienen kotitehtävän, jonka voit suorittaa luettuasi tämän menestyspostin.

 1. Kirjoita ylös kolme aihealuetta ja kolme ihmistä, joilta voit saada palautetta.
 2. Kirjoita sitten mitä palautetta aiot pyytää heiltä, ja miten aiot pyytää palautetta.
 3. Pyydä heiltä palautetta!

 

Lataa kaksi ensimmäistä kappaletta kirjastani The Success Principles  

Jos haluat oppia kuinka voit luoda onnellisen ja yltäkylläisen elämän perustan, lataa itsellesi ilmaiseksi kaksi ensimmäistä kappaletta kirjastani The Success Principles oheisen linkin kautta. http://jackcanfield.com/success/op/tsp-2-chapters.html

Näiden periaatteiden oppiminen auttaa sinua asettamaan selkeämpiä tavoitteita ja saavuttamaan tuloksia, joita haluat saada.

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017! Osta lippusi ensi vuoden kovimpaan itsensäkehittämisen seminaariin nyt! http://www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess

Jack Canfield: Pysy keskittyneenä negatiivisuuden keskellä

Vetovoiman lain mukaan se, mihin kiinnität huomiosi vetää sinua puoleensa. Siksi on tärkeää, että keskityt asettamiisi tavoitteisiin.

Valitettavasti moni kokee keskittymisen vaikeaksi tämän päivän maailmassa, jossa media, työkaverit, sukulaiset ja jopa asiakkaat pommittavat meitä jatkuvasti negatiivisilla viesteillä.

Hyvä uutinen on, että voit suojata itseäsi motivaation tappavalta pelonomaiselta negatiivisuudelta. Jaan sinulle seuraavassa viisi helppoa tapaa päästä alkuun.

 

Vinkki 1: Hyväksy 100 % vastuu

Kaikista tärkein periaate menestyksesi polulla on hyväksyä 100 % vastuu omasta elämästäsi; mukaan lukien negatiivisuuden, jonka annat vaikuttaa itseesi.

Sinun tehtäväsi on huolehtia itsestäsi. Huolehtimisella tarkoitan sellaisen ympäristön luomista, joka edistää menestystäsi. Tarkkaile miten negatiivisuus ilmenee elämässäsi ja kehitä tapoja, joiden avulla voit minimoida negatiivisuudelle altistumisen.

Seuraatko esimerkiksi uutisia joka päivä? Yritä pidättäytyä siitä ja luota siihen, että jos jotain suurta tapahtuu, kuten luonnonkatastrofi, joku kertoo siitä sinulle. Jos näin tapahtuu, voit lukea artikkelin tai pari aiheesta pitääksesi itsesi ajan tasalla.

Onko sinulla hyvää tarkoittavia sukulaisia, jotka kannustavat sinua olemaan tavoittelematta tavoitteitasi, koska pelkäävät ottamiesi riskien seurauksia? Haluat ehkä rajoittaa aikaa, jonka vietät tällaisten henkilöiden kanssa.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa heidän neuvonsa sellaisena kuin he sen tarkoittavat: rakkauden ja huolen osoituksena. Yksinkertainen totuus on, että monet ihmiset ovat sokeita omille rajoittaville uskomuksilleen ja kuinka ne vääristävät heidän maailmankuvaansa. Kiitä näitä hyvää tarkoittavia henkilöitä, että jaksavat huolehtia sinusta tarpeeksi jakaakseen omat ajatuksensa kanssasi - ja keskity sitten jälleen omiin tavoitteisiisi.

 

Vinkki 2: Päästä irti negatiivisista tunteista

Saavuttaaksesi elämässä sen mitä haluat, sinun täytyy elää rakkauden, ilon ja kiitollisuuden tilassa. Negatiivinen ympäristö aiheuttaa pelkoa, masennusta ja epäilystä. Sinun on päästettävä niistä irti, jotta voit palata korkeamman tason tunteisiin ja värähtelyihin.

Hale Dwoskinin kehittämä Sedona-metodi tarjoaa nopean ja tehokkaan ratkaisun negatiivisista tunteista irrottautumiseen.

Aloita virittäytymällä tunteeseen, joka häiritsee sinua. Tunne tunteesi täysillä, toivota se tervetulleeksi ja anna sen täyttää kehosi.

Kysy sitten itseltäsi: ”Voinko päästää tunteen menemään?” Molemmat ”kyllä” ja ”ei” ovat hyväksyttäviä vastauksia.

Kysy seuraavaksi: ”Päästäisinkö tunteen menemään?” Jos vastauksesi on ”ei”, kysy haluaisitko mieluummin tuntea tämän tunteen vai päästää siitä irti.

Kysy lopuksi: ”Milloin?” Tämä on kutsu päästää irti tunteesta saman tien. Voit tehdä päätöksen päästää tunteesta irti milloin haluat. Toista koko prosessi niin usein kuin tarpeellista kunnes tunnet itsesi vapaaksi kyseisestä tunteesta.

Useimmat ihmiset joko rypevät negatiivisuudessaan tai yrittävät torjua negatiivisen tunteen. Kumpikaan näistä lähestymistavoista ei toimi. Käytä Sedona-metodia ja anna tunteidesi liukua lävitsesi, jotta voit palata jälleen positiiviseen mielentilaan.

 

Vinkki 3: Päivän kertaus

Kaikella mitä luet, näet, kuulet, puhut tai koet, viimeisen 45 minuutin aikana ennen nukkumaanmenoa, on suuri vaikutus uneesi sekä seuraavaan päivääsi. Yön aikana alitajuntasi kertaa ja prosessoi näitä myöhäisen illan tapahtumia kuusi kertaa useammin kuin mitään muuta päivän aikana tapahtunutta. Käytä seuraavaa prosessia keskittääksesi alitajuntasi.

Istu silmät suljettuna ja hengitä syvään. Pyydä mieltäsi näyttämään sinulle missä päivän tapahtumissa olisit voinut olla vaikuttavampi, tietoisempi, rakastavampi, itsevarmempi tai enemmän mitä tahansa niistä luonteenpiirteistä, joihin haluat keskittyä. (Huomio: keskity yhteen luonteenpiirteeseen kerrallaan.)

Huomaat, että mieleesi tulee useampia päivän tapahtumia. Tarkkaile niitä ilman itsekritiikkiä. Toista sitten jokainen yksittäinen tapahtuma mielessäsi, sillä tavalla kuin olisit toivonut tehneesi. Tämä auttaa sinua muodostamaan halutun käyttäytymistavan seuraavalla kerralla, kun kohtaat vastaavan tilanteen.

 

Vinkki 4: Menestyspäiväkirja

Yksi tapa pysyä keskittyneenä tavoitteisiin ja positiivisuuteen on pitää päivittäistä menestyspäiväkirjaa.

Kirjoita joka ilta ylös viisi saavutustasi, joita teit päivän aikana. Tarkenna seuraavaksi miksi jokainen saavutuksistasi on sinulle tärkeä. Tarkenna sitten miten voit kehittää itseäsi tulevaisuudessa samoilla osa-alueilla. Kirjoita lopuksi tarkat askeleet, jotka vievät sinua eteenpäin ja lisää askeleet kalenteriisi.

 

Vinkki 5: Luo ideaalinen päiväsi

Ennen kuin lähdet töistä tai menet nukkumaan, käytä muutama minuutti seuraavan päivän suunnitteluun. Näin valmistat itsesi menestymään ja olet valmiina tarttumaan päivän töihin heti aamulla.

Päivän suunnittelun jälkeen, käytä muutama minuutti visualisoidaksesi päivä sujumaan juuri niin kuin haluat. Näe itsesi suoriutumassa parhaalla mahdollisella tavalla päivän tapahtumista. Tämä antaa alitajunnallesi koko yön aikaa mahdollistaa päivän juuri kuten visualisoit. Menestyneet ihmiset keskittyvät positiivisuuteen huolimatta ympärillä tapahtuvista asioista. He keskittyvät mieluummin positiivisuuteen ja seuraaviin askeleisiin kuin epäonnistumisiin. Käytä edellä mainitsemiani vinkkejä pysyäksesi positiivisena ja aktiivisena luodessasi oman ihanne-elämäsi.

 

 

Tuntuuko keskittyminen vaikealta? Kymmenen päivän ILMAISEN Success Principles -kurssin aikana tarjoan sinulle tarkkoja päivittäisiä tehtäviä, jotka vievät sinua lähemmäs tavoitteidesi saavuttamista ja toivomaasi menestystä. Aloita ilmainen menestyskurssi osoitteessa: http://jackcanfield.com/10-day-transformation/#sthash.NEUWAufI.dpuf

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017! Osta lippusi ensi vuoden kovimpaan itsensäkehittämisen seminaariin nyt! http://www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess

Jack Canfield: Löydä mahdollisuuksia kaikissa tilanteissa

Uskomuksesi ja käyttäytymisesi ovat parempia ennustajia menestyksestäsi kuin mikään markkinoiden heilahtelu. Voit kirjoittaa oman menestystarinasi jopa lama-aikana.

 

Hallitse ”käänteisen vainoharhaisuuden” taito

Aloita tulemalla ”käänteisesti vainoharhaiseksi”. Sillä tarkoitan, että näet kaikki elämäsi tapahtumat jonkin paremman alkuna; elämäsi tapahtumat rikastuttavat ja voimaannuttavat sinua.

Kuvittele miten paljon helpompaa olisi menestyä elämässä, jos odottaisit maailman tukevan ja tuovan sinulle jatkuvasti mahdollisuuksia.

Voit helposti vahvistaa tämän uskomuksen itsellesi. Muistele vain edellistä kertaa, kun kamala tapahtuma osoittautuikin ilonaiheeksi.

Koin suuren onnen hetken, kun menetin työni 1970-luvulla. Työskentelin etsien uusia tapoja opettaa alisuorittavia oppilaita Job Corps Centerissä Clintonissa, Iowassa. Eräänä päivänä kuulin, että toimistomme aiotaan siirtää toisaalle ja minut lomautetaan.

Osallistuin W. Clement ja Jesse V. Stone -säätiön järjestämään työpajaan Chicagossa, jossa jaoin oman ahdinkoni esittelijälle. Hän sattui olemaan säätiön varapuheenjohtaja ja tarjosi minulle saman tien töitä slummissa asuvien mustien ja latinolaislapsien parissa. Hyväksyin tarjouksen ja sain parempaa palkkaa kuin aiemmasta työstäni, rajattoman budjetin ja uuden laboratorion. Työskennellessäni opin menestyksen periaatteet, jotka muuttivat elämäni ja käynnistivät uuden vaiheen urapolullani.

 

Kysy itseltäsi: ”Mitä mahdollisuuksia tässä on?”

Valitse oikotie inspiroitumiseen ja kysy itseltäsi säännöllisesti: ”Mitä mahdollisuuksia tässä on?” Tee siitä itsellesi tapa, niin pysyt rauhallisena ja keskittyneenä missä tahansa vastoinkäymisessä.

Tämän kysymyksen kauneus piilee siinä, että se huijaa mielesi vastaamaan positiivisesti. Vertaa saamiasi vastauksia niihin turhiin tietoihin, joita saat kysymällä: ”Miksi minulle tapahtuu näin?” tai: ”Kenen syytä tämä on?”

Jos et saa haluamaasi ylennystä tai sijoituksesi laskevat osakemarkkinoilla, muista kysyä itseltäsi: ”Mitä mahdollisuuksia tässä on?” - tai jokin muu kysymyksen inspiroivista variaatioista:

 • Mitä voin oppia tästä tapahtumasta?
 • Mitä teen erilailla tulevaisuudessa?
 • Kenen mentorin tai valmentajan puoleen voin kääntyä?
 • Mitä teen seuraavaksi?

 

Muista asiat, joita voit hallita

Käsitteenä talous on moniselitteinen ja vaikeasti ymmärrettävä. Se viittaa yleisesti biljoonien dollareiden arvoisiin tavaroihin, palveluihin ja tuotteisiin, joita miljardit ihmiset tuottavat ympäri maailmaa. Kun kohtaat taloudellisen haasteen, onko kyse maailman talouden ongelmasta? Vai onko kyse henkilökohtaisesta taloudestasi, jota voit hallita?

Et voi aina luottaa talouteen, mutta voit aina luottaa itseesi.

 

Muista, että voit hallita täydellisesti kolmea asiaa elämässäsi:

 1. Ajatuksia, joita ajattelet
 2. Kuvia, joita visualisoit
 3. Tekoja, joita teet (myös sen mitä sanot toisille)

 

Elämäsi on yksinkertaisesti niiden valintojen summa, joita teet näillä osa-alueilla. Voit saavuttaa uusia tuloksia milloin tahansa tekemällä uusia valintoja. Käytä ideoita ja harjoituksia, joita sait tästä artikkelista ja tee juuri niin!

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017! Osta lippusi ensi vuoden kovimpaan itsensäkehittämisen seminaariin nyt! http://www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess

Jack Canfield: Seitsemän menestyksen ja onnellisuuden periaatetta, joita voit hyödyntää jo tänään!

”Jack Canfieldin elämäntyönä on tutkia ihmisten menestystä sekä henkilökohtaisessa että ammattielämässä. Hän on haastatellut satoja menestyneitä ihmisiä, lukenut yli 3 000 menestyskirjaa ja pitänyt tuhansia puheita aiheesta. Nyt Canfield on koonnut kaiken tietonsa yhteen kirjaan: The Success Principles: How to Get from Where You Are to Where You Want to Be. Monet kirjan periaatteista, kuten esimerkiksi tavoitteiden asettamisen merkitys, ovat hyvin tunnettuja. Toiset periaatteet ovat yhtä ratkaisevassa roolissa, mutta niitä ei ymmärretä niin helposti.

Seuraavassa, Canfield paljastaa ne menestyksen periaatteet, jotka useimmiten unohdetaan.”

 

1. Kehitä itsellesi neljä uutta tapaa joka vuosi

Suurin osa kaikesta mitä teemme perustuu rituaaleihimme. Syömme tietyissä ravintoloissa, pidämme tietyntyyppisiä vaatteita, harjaamme hampaamme tietyllä tavalla ja katsomme tiettyjä televisio-ohjelmia yksinkertaisesti, koska niin olemme aina tehneet. Nämä ovat tapojamme, joita toteutamme sen kummemmin ajattelematta asiaa.

Tapojen ongelma on, että ne säilyttävät nykytilanteen entisellään ja tekevät dramaattisesta tilanteen parannuksesta epätodennäköistä. Jos haluamme elämältämme enemmän, meidän täytyy olla halukkaita arvioimaan ja korvaamaan joitain rituaalejamme tuottoisemmilla tavoilla.

Esimerkki: Sen sijaan, että viettäisit illallisen jälkeen tunnin katsoen televisiota, mene reippaalle kävelylle, opettele uusi kieli, lue kirja tai tee ne ylimääräiset myyntipuhelut, joita tarvitset edetäksesi urallasi.

Aivoillasi kestää vähintään 25 päivää rakentaa uusia neurolinkkejä, joita tarvitset tehdäksesi uudesta käyttäytymismallistasi tavan. Suosittelen harjoittelemaan uutta tapaa kolme kuukautta, jotta voit olla varma, että tapa jää osaksi elämääsi. Kun uudesta tavasta on tullut uusi luontosi, lisää uusi tapa. Kun käytät jokaisen tavan juurruttamiseksi kolme kuukautta, sinulla on aikaa lisätä neljä uutta tapaa vuodessa. Viidessä vuodessa sinulla on 20 uutta tapaa, jotka auttavat sinua menestymään.

 

2. Harjoittele arvostamista

Tutkimukset työntekijöiden motivaatiosta todistavat poikkeuksetta, että suurin yksittäinen, jopa palkkiota parempi, motivaatiotekijä työpaikalla on arvostuksen tunteminen. Silti monet ihmiset epäonnistuvat hyödyntämään arvostuksen voiman sekä työpaikallaan että henkilökohtaisessa elämässään.

Kun näytät ihmisille arvostavasi heitä, et ainoastaan saa heitä voimaan paremmin vaan teet samalla itsestäsi menestyneemmän. Ihmiset auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi todennäköisemmin, jos he kokevat sinun arvostavan heidän panostaan. Arvostukselle ei ole varjopuolta: arvostaminen ei maksa mitään, ja kukaan ei ole koskaan valittanut olevansa liian arvostettu.

Vinkki: Kannoin ennen taskussani pientä korttia, jossa oli 10 ympyrää. Joka kerta, kun osoitin arvostusta jotakuta kohtaan, täytin yhden ympyröistä. Jos kaikki ympyrät eivät olleet täynnä päivän päätteeksi, lähetin arvostusta osoittavia sähköposteja. Muutaman kuukauden jälkeen arvostuksen osoittamisesta tuli toinen luontoni, eikä minun tarvinnut enää kantaa korttia mukanani. Kukaan ei ole lähtenyt yhdeksän-hengen yrityksestäni yli viiteen vuoteen. Uskon, että suurin syy siihen on, että jokainen tuntee itsensä arvostetuksi.

 

3. Pyydä ja kunnioita palautetta

Älä arvaile, vaan kysy kuinka olet pärjännyt muiden mielestä. Pyydä työntekijöitäsi, työnantajaasi, asiakkaitasi ja rakkaitasi arvioimaan sinut säännöllisesti asteikolla yhdestä kymmeneen. Jos vastaus on vähemmän kuin 10, kysy: ”Mitä vaatisi, että se olisi 10?”

Jos noudatat tätä strategiaa, rohkaiset ihmisiä auttamaan sinua menestymään. Yleisin syy miksi ihmiset eivät pyydä palautetta on, että he pelkäävät mitä he saattavat kuulla. Tieto, jonka voimme saavuttaa palautteen avulla on pelon kohtaamisen arvoista.

Kaikki palaute ei välttämättä pidä paikkaansa. Älä kuitenkaan suutu palautteenantajalle, vaikka olisit eri mieltä hänen kanssaan.

 

4. Pidä kiinni lupauksistasi

Kun rikot lupauksen, henkilö, jolle tuotit pettymyksen menettää luottamuksensa sinuun ja ei todennäköisesti halua työskennellä kanssasi tulevaisuudessa. Menetät myös uskoa itseäsi kohtaan. On mahdotonta menestyä, jos et usko itseesi.

Välttääksesi lupausten rikkomisen, opettele sanomaan ei asioille, joita et haluaisi tehdä. Siten sinun ei tarvitse perääntyä myöhemmin. Kun olet lupautunut tekemään jotain, kirjoita saman tien kalenteriisi kaikki mitä teet asiaan liittyen - yllättyisit kuinka moni jättää tämän tekemättä!

Jos sinun on pakko rikkoa lupauksesi, kerro toisille osapuolille tilanteesta mahdollisimman pian ja tee kaikkesi korjataksesi ongelmat, joita rikkoutunut lupaus heille aiheuttaa.

 

5. Ylitä odotukset

Älä kysy itseltäsi: ”Kuinka voisin hyötyä hieman enemmän tästä tilanteesta?”, kysy sen sijaan: ”Kuinka voisin antaa hieman enemmän ympärilläni oleville?” Uhraus ei yleensä ole uhraus, vaan tie menestykseen. Jos venyt jatkuvasti asiakkaidesi, kollegoidesi, työntekijöidesi, perheesi ja ystäviesi puolesta, ansaitset heidän luottamuksensa koko elämäsi ajaksi.

Esimerkki: Kun UPS meni lakkoon, pienen seattlelaisen kahvipaahtimo-Dillanosin omistaja David Morris vuokrasi auton ja ajoi yli 3 500 kilometriä toimittaakseen pienen tilauksen Etelä-Kaliforniaan. Tuo asiakas oli Grind Coffee House, joka on nykyään suuri franchise-ketju, jolla on 50 myymälää ja lisäksi 100 suunnitteilla. Se on tällä hetkellä Dillanosin suurin asiakas ja on pysynyt lojaalina Dillanosille, koska Morris venyi hieman enemmän vuosia sitten.

 

6. Torju torjuminen

Torjuminen ei estä menestymistä, torjunnan pelko estää. Mikä estää miestä pyytämästä viehättävää naista ulos? Mikä estää kokematonta myyntimiestä pyytämästä kaikista menestyneintä myyjää omaan firmaansa antamaan neuvoja? He pelkäävät torjuntaa. He pelkäävät, että jos kysyvät, vastaus saattaa olla ei. Torjunnan pelkäämiselle ei ole olemassa yhtään järkeenkäypää syytä.

Esimerkki: Pyydät menestynyttä henkilöä antamaan neuvoja työhösi, ja hän sanoo ei. Sinulla ei ollut hänen neuvojaan ennen kuin kysyit niitä, eikä sinulla ole niitä sen jälkeenkään. Tilanteesi ei muuttunut huonommaksi kuin aloittaessasi, joten miksi pelkäisit kysymistä?

Jos haluat menestyä, sinun täytyy ymmärtää, että torjuminen on vain illuusio: negatiivinen vastaus, jonka mielesi loihtii mutta jota ei todellisuudessa ole olemassa.

 

7. Poista pienet esteet

Tee lista ongelmista, jotka haluaisit poistaa elämästäsi: sisällytä listaan pienimmätkin asiat, kuten rikkinäinen lamppu. Järjestä aikataulusi siten, että varaat päivän tai kaksi korjataksesi mahdollisimman monta noista ongelmista, aloita helpoimmasta.

Näin tehdessäsi alat ajatella: ”Tiedän mitä haluan, tiedän kuinka saan sen”. Tällaisessa mielentilassa alat erottaa itsesi nykyisestä tilanteestasi ja luot myös suurempia positiivisia muutoksia.

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017! Osta lippusi ensi vuoden kovimpaan itsensäkehittämisen seminaariin nyt! http://www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess