Uskalla Innostua Crew ohjeistus

 

Tämä ohjeistus on tarkoitettu auttamaan meitä toimimaan paremmin yhdessä ja luomaan parempia kokemuksia kaikille niille, jotka osallistuvat tapahtumiimme.

Kun osallistut tapahtumiimme, niin toivomme, että olet lukenut tämän ohjeistuksen ja olet valmis toimimaan yhdessä kanssamme sen mukaan.

Uskalla Innostua on itsensä kehittämistä ja elämässä kasvamista. Jos mielestäsi jotakin voisi tehdä paremmin, niin kerrothan sen meille. Kerro myös, miten voimme palvella sinua paremmin sekä ihmisenä että vapaaehtoisena.

 

1. Uskalla Innostua Missio

Vapaaehtoisena olet mukana tiimissämme viemässä eteenpäin tärkeätä missiotamme. Tämä on se, miksi teemme sitä, mitä teemme.

Tehtävämme on rohkaista ihmisiä luottamaan itseensä ja mahdollisuuksiinsa ja luoda mahdollisuuksia itsensä kehittämiselle.

Visionamme on Suomi, jossa ihmiset uskovat itseensä, ovat terveitä ja toteuttavat rohkeasti omaa elämäänsä.

Koska olet lukemassa tätä sivua, niin olet varmasti tutustunut tarinaamme ja siihen, mitä teemme ja miksi ja mikä meille on tärkeää.

 

2. Wow ja paremmat tunteet

Se, miten haluamme sinun kohtaavan ihmisiä tapahtumissamme, on meille tärkeää. Usein vapaaehtoisena olet ihminen, kenet asiakkaamme näkevät ensimmäisenä ja viimeisenä. He muistavat sinut.

Haluamme aina palvella kaikkia asiakkaitamme, toisiamme ja myös sinua lämmöllä, rakkaudella ja niin hyvin kuin mahdollista. Siihen liittyen meillä on yksi yksinkertainen ohjenuora:

Viemme ihmisiä parempiin tunnetiloihin jokaisessa kohtaamisessa. Huonosta paremmaksi. Hyvästä paremmaksi. “Haluamme saada ihmiselle wow-fiiliksen”.

 

Miten se tehdään

Siihen on miljoona tapaa, mutta uskomme, että se löytyy arvoistamme ja siitä, että jokainen voi olla se kuka on ja ihmisen kohtaamisesta ihmisenä juuri sellaisena kuin hän on. Tämän jälkeen tärkeimmäksi tulee ihmisen huomioonottaminen: Pieniä yksinkertaisia asioita, joilla osoitamme, että hänet on huomattu ja että hän on tärkeä. 

 • Juttele rohkeasti ihmiselle
 • Kunnioita jokaisen "omaa aluetta" - Opi huomaamaan missä rajat menevät
 • Katso ihmistä rohkeasti, mutta ei tungettelevasti, silmiin
 • Älä vain kuuntele, vaan kuule, mitä hän sanoo
 • Kysy aina ihmisen nimeä ja opettele muistamaan hänen nimensä
 • Yllätä ihmisiä positiivisesti - Mitä hyvää voit keksiä yksittäiselle ihmiselle - pientä huomiointia, kuten nenäliinan vieminen niiskuttajalle, kynän vieminen pohtijalle, veden vieminen yskijälle 
 • Uskalla olla väärässä ja myöntää virheesi JA tehdä kaikkesi, jotta korjaat tilanteen paremmaksi

 

3. Tapahtumaan osallistuminen 

Crew:n tulisi olla paikalla yleensä 1-2 tuntia ennen tapahtuman alkua ja noin tunti sen jälkeen, kun tapahtuma on ohi. Toivomme aina, että voit osallistua tapahtumaan kokonaisuudessaan.

Isommissa seminaareissa on mukana myös erityinen yhteinen koulutus, jossa sinun tulee olla mukana, jotta voit olla vapaaehtoisena itse päätapahtumassa. Tästä säännöstä poikkeamme niiden kohdalla, jotka ovat olleet useissa tapahtumissamme jo mukana osallistujana ja vapaaehtoisena.

 

4. Tehtävät 

Tärkein tehtäväsi on olla läsnä ihmisille ja jakaa hyvää fiilistä. Samalla odotamme sinulta reipasta toimintaa joissakin seuraavista asioista:

 • Asiakkaiden palveleminen iloisesti ja innostavasti

 • Luoda hyvää, asiallista ja ammattimaista kuvaa käytöksellään sekä itsestään että Uskalla Innostua –tiimistä

 • Noudattaa itse ja valvoa, että asiakkaat noudattavat tapahtumaan liittyviä sääntöjä, ohjeistuksia ja aikatauluja

 • Kokoustilojen ja tuotepöytien järjestely ja purkaminen

 • Asiakkaiden rekisteröinti ja rekisteröintitiskillä päivystäminen

 • Asiakkaiden turvallisuuden takaamisessa avustaminen

 • Seminaarimateriaalien jakaminen

 • Osanottajien seminaariin liittyvä avustaminen ja toimintojen aikataulun toteuttaminen

 • Puheen / valmennuksen pääkohtien kirjoittaminen

 • Ihmisille juttelu ja hymyileminen

 

5. Tapahtuman osallistuja vai vapaaehtoinen?

Osa tehtävistä on sellaisia, missä pääset kuulemaan valmennuksen ja seminaarin puheet. Pienemmissä tapahtumissa saatat päästä kuulemaan kaiken, mitä valmentajat puhuvat. Isommissa se ei yleensä ole mahdollista. 

Meille on tärkeää se, että kun tulet paikalle vapaaehtoisena, niin tulet vapaaehtoisesti auttamaan osallistujia ja tapahtuman toteutumista. Mikäli koet, että haluat ennemminkin osallistua itse tapahtumaan, niin silloin sinun tulee osta lippu tapahtumaan. Tarjoamme alennusta valmennuksista sen mukaan, kuinka moneen tapahtumaan olet osallistunut vapaaehtoisena. Alennus on tapahtumasta riippuvainen ja kerromme alennuksen, kun tapahtuma julkaistaan, niin että voit päättää haluatko olla osallistujana vai vapaaehtoisena.

 

6. Majoitus, ruokailut ja muut kulut

Yleisesti vapaaehtoinen vastaa itse hotellimajoituksestaan, kuljetuksista ja muista tapahtuman aikana syntyvistä henkilökohtaisista kuluista. 

Pyrimme järjestämään jokaiseen tapahtumaan ruuan ja välipalan vapaaehtoistiimille. Jos sinulla on erikoisruokavalio, niin muista ilmoittaa siitä meille ajoissa.

Usein kauempaa tulevat vapaaehtoiset ovat yöpyneet paikallisten crew-tiimiläisten luona.

 

7. Nimet ja nimikkeet

Tapahtumissamme on asiakkaiden ja puhujien lisäksi:

Crew = Vapaaehtoinen

Crew-tiimiläisenä kuulut aina kyseisen tapahtuman ajan tiimiimme. 

Staff

Staffilainen on Uskalla Innostua -tiimin henkilökuntaa, joka tarkoittaa sitä, että hän on töissä Uskalla Innostua -tiimissä, joko freenlancerina tai koko ajan.

Guest

Uskalla Innostua -tiimin vieras tapahtumassa. Yleensä henkilö, joka saa kulkea kaikkialla siellä, missä Staff ja vapaaehtoisetkin.

Muu henkilökunta

Tämä on yleensä talon henkilökuntaa tai teknisiä ammattilaisia, jotka on tilattu vain kyseistä tilaisuutta varten.

 

8. Osallistujien ehdot

Vapaaehtoisena tapahtumassa sinun on hyvä tietää osallistujia koskevat ehdot.


9. Kuvaus ja videokuvaus

Tapahtumissamme kuvataan ja videokuvataan. Materiaalia saatetaan käyttää tapahtuman jälkeen markkinoinnissa tai siitä saatetaan tehdä omia tuotteita. Vapaaehtoisena sinun tulee hyväksyä se, että saatat jollakin tavalla esiintyä näissä kuvissa tai materiaaleissa ja annat Uskalla Innostua -tiimille kaikki oikeudet materiaalien käyttämiseen.
 

10. Yleisiä käyttäytymissääntöjä

 • Tapahtumiimme ei voi osallistua humalassa.
 • Tapahtumiimme osallistutaan omalla vastuulla.
 • Velvollisuutesi on kertoa, jos sinut ohjataan tekemään jotain, mitä et mielestäsi osaa tehdä ja mihin tarvitset lisää ohjeistusta.
 • Omien palveluiden markkinointi ei ole ilman erillistä sopimusta luvallista. Tämä tarkoittaa sekä asiakkaita, että vapaaehtoisia: Esitteiden, tuotteiden ja käyntikorttien massajakaminen ei käy, jos siitä ei ole sovittu. Mikäli näet tällaista toimintaa, niin kerro siitä henkilökunnallemme. Haluamme tietää, mitä tapahtumissamme tapahtuu, jotta voimme palvella ihmisiä paremmin.  
 • Yksityisyys: Vapaaehtoisena näet tapahtumissamme tunnettuja ja yksityisiä ihmisiä sekä heidän tietojaan ja saatat kuulla hyvin yksityisluontoisia asioita. Hyväksyt sen, että kaikki, mitä tapahtuu tapahtumissamme, jää vain sinun tietoosi ja on luottamuksellista.

 

11. Yhteiset koulutukset ja muut tempaukset

Haluamme järjestää crew:lle tilaisuuksia, joissa pääset tapaamaan rennossa hengessä muita vapaaehtoistiimiin kuuluvia. Tilaisuuksissa voi olla mukana myös valmennusta tai jotain, mitä lähdemme yhdessä kokeilemaan.

Yhdessä on tarkoitus toteuttaa myös yhteisiä hyvää mieltä tuottavia hyväntekeväisyystempauksia.

Näistä sovimme pääasiassa Facebook-ryhmässä. Ryhmään saat kutsun, kun olet osallistunut vapaaehtoisena johonkin tapahtumaamme.

 

Tiiminä olemme enemmän ja voimme luoda ihmisille aina parempia elämää muuttavia kokemuksia.

Jos sinulla on kysymyksiä tämän sivun asioista, niin otathan yhteyttä.

 

Kiitos!

 

Jos et ole vielä Crew-listallamme, niin voit liittyä täällä.