Uskalla tehdä valinta - tästä syystä se kannattaa!

Joka päivä elämässä on paljon valintoja.

Se, mihin olet päässyt tai tullut elämässäsi, on lopulta aiemmin tekemiesi valintojen summa.

Jos jokin elämässäsi ei ole haluamassasi tilanteessa, se todennäköisimmin johtuu siitä, että et ole valinnut keskittyä kyseiseen asiaan.

Hyvä esimerkki on se, että neljä vuotta päätin joka vuosi kirjoittaa kirjan. Ensimmäisenä kolmena vuonna en kuitenkaan kertaakaan vuoden aikana valinnut keskittyä kirjan kirjoittamiseen. Kirjaa ei syntynyt.

Viime vuonna tein valinnan helmikuusta lähtien joka kuukausi keskittyä siihen, että vien kirjaani eteenpäin. Voit tutustua viime syksynä julkaistuun Saa mitä haluat -kirjaan täällä ››

Haluatko saada jotain erilaista aikaan?

Arkisessa elämässä on "helppo" valita keskittyä arkisiin asioihin. Jos haluat arjen keskellä saada jotain erilaista aikaan, sinun tulee valita keskittyä siihen.

Jos sinulla on paljon asioita, mitä haluat ja haluaisit muuttaa monta asiaa elämässäsi, et voi tehdä kaikkea kerralla. Sinun tulee valita niistä jokin, mistä aloitat.

Saa mitä haluat -prosessissa sanon, että jos et uskalla valita mitään, myöskään mitään ei tapahdu.

  • Ota hetki ja mieti, mitä sinä olet laittanut syrjään jo pitkän aikaa?

  • Onko jotain sellaista, mihin haluaisit vaikuttaa elämässäsi, mutta et ole vain tehnyt sille mitään?

Uskalla tehdä valinta keskittyä siihen arjessasi edes vähän joka päivä ja tulet huomaamaan merkittäviä muutoksia.

Elämän 4 osa-aluetta

Jaan elämän neljään osa-alueeseen:

  • Henkiseen hyvinvointiin

  • Fyysiseen hyvinvointiin

  • Talouteen ja työhön

  • Ihmissuhteisiin

Olen huomannut, että oman elämän ohjaamiseen ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää huomioida nuo kaikki osa-alueet. Joskus huomio on pitkäänkin yhdellä alueella ja sen jälkeen on tärkeää muistaa valita keskittyä johonkin niistä alueista, joihin ei ole hetkeen kiinnittänyt huomiota.

Koska uskon, että pienelläkin päivittäisellä teolla on pitkässä juoksussa iso vaikutus, pyrin joka päivä valita keskittyä edes hetken jokaiseen neljään elämän osa-alueeseen. Se on myös syy, miksi niitä on vain neljä. Yli neljään ei riitä aika eikä energia.

Uskalla ottaa JUURI NYT edes pieni hetki sille, mille et ole antanut elämässäsi huomiota TAI minkä todella haluaisit muuttuvan.

Aloita matkasi kohti sitä mitä haluat

Viime syksynä julkaisin esikoisteokseni: Saa mitä haluat -opas omannäköisen elämän toteuttamiseen. Kirja pohjautuu samannimiseen valmennukseen, jota olen järjestänyt vuodesta 2009 alkaen.

Jos et vielä ole lukenut kirjaani tai tiedät jonkun, jolta kirja puuttuu - tilaa se oheisen linkin kautta nyt erikoishintaan: 26€ (ovh. 32€)!

LISÄKSI: Saat kaupan päälle Saa mitä haluat -minivideokurssin tilatessasi kirjan verkkokauppamme kautta.

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #494 -