Unelmasi toteuttaminen ei tarvitse rahaa - Viikkokirje nro 304

Onko sinullakin niin, että moneen unelmaan liittyy raha ja sitä ei voi toteuttaa, koska ei ole rahaa?

Kuulen sitä todella paljon ja niin minäkin ajattelin ennen.

Niin monta vuotta siirsin "talveksi ulkomaille" -unelmaani eteenpäin, kun ajattelin, että toteutan sen sitten, kun on enemmän rahaa ja aikaa.

Nyt tiedän, että itseasiassa talven ulkomailla ei tarvitse maksaa mitään, vaan siinä voi jopa säästää, kun järjestää asiat oikein


Unelmia ei kannata siirtää sen takia, että siihen ei ole aikaa tai rahaa.
Ensinnäkin aikaa sinulla ei välttämättä koskaan ole. Aika on valinta ja siksi voit valita mitä toteutat ja milloinkin. Asiat järjestyvät kyllä, jos valitset toteuttaa unelmasi nyt.

Raha myös on huono syy siirtää unelmiasi eteenpäin. Rahasta on tärkeä ymmärtää, että se on vain väline monien unelmien toteuttamiseen.

Välineitä ja keinoja on monia! Siksi älä jumita siihen, että ei ole rahaa: Se on vain yksi lukemattomista muista keinoista.

Joskus vuosia sitten aloin sanomaan, että jos sen saa rahalla, niin se on helppoa. Rahaa on maailma täynnä ja sitä painetaan jatkuvasti lisää.

Mutta moneen asiaan et siis tarvitse välttämättä rahaa, vaikka se tuntuisikin siltä. Keskity itse unelman toteuttamiseen, niin löydät siihen kyllä keinot. Usein löydät jonkin muun keinon kuin pelkän rahan.

 

Muista, että jos keskityt siihen, että toteuttaminen onnistuu vain rahalla, niin samalla suljet muut mahdolliset vaihtoehdot.

Esimerkiksi halusin joskus moottoripyörän, mutta minulla ei ollut siihen varaa. Ajattelin, että haluan ajaa moottoripyörällä ja fiilistelin sitä. Viikon kuluessa tapasin ystävän kaverin, joka kertoi, että voisin ajaa hänen pyörällään, jos hän saisi lainata autoani. Asia ratkesi ilman rahaa ja ajoin useamman kuukauden ajan pyörällä sinä kesänä.

Vastaavia esimerkkejä minulla on paljon. Aika usein olen saanut jotain mitä olen halunnut, kun olen antanut omaa osaamistani tai aikaani jonkun käyttöön tai vaihtanut jotain, mitä minulla on.

Näin ei tietenkään voi kaikkia unelmia toteuttaa, mutta sinunkin on mahdollista aina vaihtaa jotain mitä sinulla on tai mitä osaat. Se ei välttämättä toteuta unelmaasi kokonaan, mutta voi taatusti viedä lähemmäksi.

 

Kysy siis itseltäsi, mitä sellaista sinulla on, mikä voi auttaa sinua toteuttamaan sinun unelmasi tai tavoitteesi?

Pääasia on se, että et tuhoa unelmiasi sen takia, että sinulla ei ole niihin rahaa tai aikaa. Sinä olet jo ansainnut unelmasi. Nyt sinun tarvitsee vain toteuttaa ne.

Jos sinulla on halu, niin löydät tien.

 

Ilkka Koppelomäki

 

Tilaa viikkokirje tästä:
Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

  • Lähettää viestin joka viikko
  • Lähettää viestin vain ja ainoastaan kerran viikossa
  • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen
  • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi
  • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin
  • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla