3 Vinkkiä miten saavutat tavoitteesi helpommin!

Selkeys omasta elämästä ja tavoitteiden konkretisoiminen on yksi tärkeä osa, kun haluamme saavuttaa uusia asioita elämässämme. Kun meillä on tarkka selkeys siitä, mitä haluamme, saavutamme tavoitteemme helpommin.

Usein tavoitteet on kuitenkin helppo jättää vain suuntaa antaviksi ja epätarkoiksi. Mitä tarkempi olet tavoitetta asettaessasi, sitä selkeämpi ja konkreettisempi siitä tulee - ja sitä helpommin voit saavuttaa tavoitteesi!

Alla kolme vinkkiä, joiden avulla saat selkeytettyä tavoitteesi siten, että tavoitteesi ovat helpommin toteutettavissa!

 

3 vinkkiä, joiden avulla saavutat tavoitteesi helpommin:

1. Kirjoita selkeä kuvaus siitä mitä haluat

Onko elämässäsi jotain mitä haluat, mutta se tuntuu todella kaukaiselta? Joskus tiedämme tarkalleen mitä haluamme, mutta se tuntuu niin kaukaiselta, ettemme osaa suhtautua haluamaamme asiaan. Se on niin kaukana, ettemme näe sitä mahdolliseksi. Tällöin asiaa helpottaa, että yksinkertaisesti tuomme haluamamme asian lähemmäs!

Kirjoita haluamastasi asiasta mahdollisimman selkeä kuvaus: kirjoita mikä haluamasi asia konkreettisesti on, miltä sen saavuttaminen tuntuu ja miksi haluat saavuttaa sen. Kun kirjoitat tavoitteesi selkeästi ylös, huomaat sen olevan heti lähempänä! 

 

2. Ajattele enemmän tavoitetilaa kuin tavoitetta

Kun asetamme tavoitteita, tunteemme ovat tärkeässä roolissa. Usein asetamme tavoitteeksi asian tai tapahtuman, jonka seurauksesta meistä tuntuu hyvältä. Kun keskityt enemmän haluamaasi tavoitetilaan, etkä tiettyyn tavoitteeseen, jätät enemmän mahdollisuuksia auki.

Tavoitetila on laajempi ja kertoo enemmän myös siitä, mitä tavoitteen ympärillä on. Avaa itsellesi millaisen tavoitetilan haluat saavuttaa.

Jos tuntuu siltä, että et voi kertoa haluamastasi tavoitetilastasi tarkemmin, koska et tiedä mitä tavoitetilassa on, mieti mitä haluat siellä olevan. Voit itse päättää, millainen tavoitetilasi on! 

 

3. Konkretisoi tavoite

Jos sinusta tuntuu, että et ikinä saavuta tavoitteitasi kunnolla tai et nauti niiden saavuttamisesta, konkretisoi tavoitteesi. 

Mieti merkit, mistä sinä tiedät, että olet päässyt tavoitetilaasi. 

Merkit auttavat sinua huomaamaan, milloin olet perillä. Silloin sinun on helpompi huomata, milloin matkaa tulee vielä jatkaa vähän tai kenties ei enää ollenkaan. 

Tämä vaihe tuo myös paljon lisää selkeyttä tavoitteeseen ja sen takia sitä kohti lähteminen on paljon helpompaa.

 

 

Kirjoita itsellesi selkeät, yksityiskohtaisemmat tavoitteet, tai tavoitetila, ja olet jo pitkällä!

 


Selkeys tulee myös siitä, että osaat valita mitä haluat

Tuntuuko sinusta, että et tiedä mitä haluat? Koeta keskittyä tavoitetilaan: mieti millaisen fiiliksen haluat saada!

Jos tavoitetilaan keskittyminen tuntuu haastavalta, etkä vieläkään saa kiinni siitä mitä haluat: suosittelemme osallistumaan Saa mitä haluat -valmennukseemme, jossa pääset käymään läpi omia intohimoja sekä tavoitteita. Valmennuksessa tunnistat itsestäsi sen mitä todella haluat saada ja opit miten saat sen! 

 

Tutustu ja tule mukaan SAA MITÄ HALUAT -valmennukseen!