Jack Canfield: Pysy keskittyneenä negatiivisuuden keskellä

Vetovoiman lain mukaan se, mihin kiinnität huomiosi vetää sinua puoleensa. Siksi on tärkeää, että keskityt asettamiisi tavoitteisiin.

Valitettavasti moni kokee keskittymisen vaikeaksi tämän päivän maailmassa, jossa media, työkaverit, sukulaiset ja jopa asiakkaat pommittavat meitä jatkuvasti negatiivisilla viesteillä.

Hyvä uutinen on, että voit suojata itseäsi motivaation tappavalta pelonomaiselta negatiivisuudelta. Jaan sinulle seuraavassa viisi helppoa tapaa päästä alkuun.

 

Vinkki 1: Hyväksy 100 % vastuu

Kaikista tärkein periaate menestyksesi polulla on hyväksyä 100 % vastuu omasta elämästäsi; mukaan lukien negatiivisuuden, jonka annat vaikuttaa itseesi.

Sinun tehtäväsi on huolehtia itsestäsi. Huolehtimisella tarkoitan sellaisen ympäristön luomista, joka edistää menestystäsi. Tarkkaile miten negatiivisuus ilmenee elämässäsi ja kehitä tapoja, joiden avulla voit minimoida negatiivisuudelle altistumisen.

Seuraatko esimerkiksi uutisia joka päivä? Yritä pidättäytyä siitä ja luota siihen, että jos jotain suurta tapahtuu, kuten luonnonkatastrofi, joku kertoo siitä sinulle. Jos näin tapahtuu, voit lukea artikkelin tai pari aiheesta pitääksesi itsesi ajan tasalla.

Onko sinulla hyvää tarkoittavia sukulaisia, jotka kannustavat sinua olemaan tavoittelematta tavoitteitasi, koska pelkäävät ottamiesi riskien seurauksia? Haluat ehkä rajoittaa aikaa, jonka vietät tällaisten henkilöiden kanssa.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa heidän neuvonsa sellaisena kuin he sen tarkoittavat: rakkauden ja huolen osoituksena. Yksinkertainen totuus on, että monet ihmiset ovat sokeita omille rajoittaville uskomuksilleen ja kuinka ne vääristävät heidän maailmankuvaansa. Kiitä näitä hyvää tarkoittavia henkilöitä, että jaksavat huolehtia sinusta tarpeeksi jakaakseen omat ajatuksensa kanssasi - ja keskity sitten jälleen omiin tavoitteisiisi.

 

Vinkki 2: Päästä irti negatiivisista tunteista

Saavuttaaksesi elämässä sen mitä haluat, sinun täytyy elää rakkauden, ilon ja kiitollisuuden tilassa. Negatiivinen ympäristö aiheuttaa pelkoa, masennusta ja epäilystä. Sinun on päästettävä niistä irti, jotta voit palata korkeamman tason tunteisiin ja värähtelyihin.

Hale Dwoskinin kehittämä Sedona-metodi tarjoaa nopean ja tehokkaan ratkaisun negatiivisista tunteista irrottautumiseen.

Aloita virittäytymällä tunteeseen, joka häiritsee sinua. Tunne tunteesi täysillä, toivota se tervetulleeksi ja anna sen täyttää kehosi.

Kysy sitten itseltäsi: ”Voinko päästää tunteen menemään?” Molemmat ”kyllä” ja ”ei” ovat hyväksyttäviä vastauksia.

Kysy seuraavaksi: ”Päästäisinkö tunteen menemään?” Jos vastauksesi on ”ei”, kysy haluaisitko mieluummin tuntea tämän tunteen vai päästää siitä irti.

Kysy lopuksi: ”Milloin?” Tämä on kutsu päästää irti tunteesta saman tien. Voit tehdä päätöksen päästää tunteesta irti milloin haluat. Toista koko prosessi niin usein kuin tarpeellista kunnes tunnet itsesi vapaaksi kyseisestä tunteesta.

Useimmat ihmiset joko rypevät negatiivisuudessaan tai yrittävät torjua negatiivisen tunteen. Kumpikaan näistä lähestymistavoista ei toimi. Käytä Sedona-metodia ja anna tunteidesi liukua lävitsesi, jotta voit palata jälleen positiiviseen mielentilaan.

 

Vinkki 3: Päivän kertaus

Kaikella mitä luet, näet, kuulet, puhut tai koet, viimeisen 45 minuutin aikana ennen nukkumaanmenoa, on suuri vaikutus uneesi sekä seuraavaan päivääsi. Yön aikana alitajuntasi kertaa ja prosessoi näitä myöhäisen illan tapahtumia kuusi kertaa useammin kuin mitään muuta päivän aikana tapahtunutta. Käytä seuraavaa prosessia keskittääksesi alitajuntasi.

Istu silmät suljettuna ja hengitä syvään. Pyydä mieltäsi näyttämään sinulle missä päivän tapahtumissa olisit voinut olla vaikuttavampi, tietoisempi, rakastavampi, itsevarmempi tai enemmän mitä tahansa niistä luonteenpiirteistä, joihin haluat keskittyä. (Huomio: keskity yhteen luonteenpiirteeseen kerrallaan.)

Huomaat, että mieleesi tulee useampia päivän tapahtumia. Tarkkaile niitä ilman itsekritiikkiä. Toista sitten jokainen yksittäinen tapahtuma mielessäsi, sillä tavalla kuin olisit toivonut tehneesi. Tämä auttaa sinua muodostamaan halutun käyttäytymistavan seuraavalla kerralla, kun kohtaat vastaavan tilanteen.

 

Vinkki 4: Menestyspäiväkirja

Yksi tapa pysyä keskittyneenä tavoitteisiin ja positiivisuuteen on pitää päivittäistä menestyspäiväkirjaa.

Kirjoita joka ilta ylös viisi saavutustasi, joita teit päivän aikana. Tarkenna seuraavaksi miksi jokainen saavutuksistasi on sinulle tärkeä. Tarkenna sitten miten voit kehittää itseäsi tulevaisuudessa samoilla osa-alueilla. Kirjoita lopuksi tarkat askeleet, jotka vievät sinua eteenpäin ja lisää askeleet kalenteriisi.

 

Vinkki 5: Luo ideaalinen päiväsi

Ennen kuin lähdet töistä tai menet nukkumaan, käytä muutama minuutti seuraavan päivän suunnitteluun. Näin valmistat itsesi menestymään ja olet valmiina tarttumaan päivän töihin heti aamulla.

Päivän suunnittelun jälkeen, käytä muutama minuutti visualisoidaksesi päivä sujumaan juuri niin kuin haluat. Näe itsesi suoriutumassa parhaalla mahdollisella tavalla päivän tapahtumista. Tämä antaa alitajunnallesi koko yön aikaa mahdollistaa päivän juuri kuten visualisoit. Menestyneet ihmiset keskittyvät positiivisuuteen huolimatta ympärillä tapahtuvista asioista. He keskittyvät mieluummin positiivisuuteen ja seuraaviin askeleisiin kuin epäonnistumisiin. Käytä edellä mainitsemiani vinkkejä pysyäksesi positiivisena ja aktiivisena luodessasi oman ihanne-elämäsi.

 

 

Tuntuuko keskittyminen vaikealta? Kymmenen päivän ILMAISEN Success Principles -kurssin aikana tarjoan sinulle tarkkoja päivittäisiä tehtäviä, jotka vievät sinua lähemmäs tavoitteidesi saavuttamista ja toivomaasi menestystä. Aloita ilmainen menestyskurssi osoitteessa: http://jackcanfield.com/10-day-transformation/#sthash.NEUWAufI.dpuf

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18-19.3.2017. Tutustu seuraavaan Passion for Success -seminaariin täältä: http://www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess