Lisää vapaa-aikaa

Kun kuuntelee maanantaisin radiota niin kuulee kuinka radiotyöntekijät tsemppaavat työtä tekevää kansaa uuteen viikkoon ja siihen, että jaksat taas viikonloppuun saakka. Kiireisiä viikkoja, joihin ihmiset toivovat lisää vapaa-aikaa. Itse en osaa erottaa milloin olen vapaa-ajalla ja milloin töissä. Jotkut asiat ovat enemmän sellaisia mitä yleisesti kutsutaan työksi, toiset taas vähemmän. Teen lähinnä asioita, joista nautin jolloin minulle on ihan sama onko se työtä vai vapaa-aikaa, koska se kaikki on minun ELÄMÄÄ.

Tammikuussa pitämässäni Saa mitä haluat -valmennuksessa moni ihminen toivoi elämäänsä lisää vapaa-aikaa. Sinäkin olet varmaan joskus toivonut sitä itsellesi lisää. Mutta mitä on vapaa-aika? Wikipedian mukaan: "Vapaa-aika tarkoittaa ansiotyön, opiskelun tai muun toimen ulkopuolista, etenkin rentoutumiseen ja virkistäytymiseen käytettävissä olevaa aikaa.[1] Vapaa-aikaa käytetään harrastuksiin ja sosiaalisiin kontakteihin sekä -tapahtumiin, pakolliset kotityöt ja yöuni eivät ole yleisen käsityksen mukaan vapaa-aikaa."

Puhumme siis paljon vapaa-ajasta ja sen tarpeesta, mutta kuinka usein oikeasti mietit, että mitä tarkoitat sillä vapaa-ajalla. Jokainen antaa itse oman merkityksensä sanoille. Minusta varsinaista vapaa-aikaa ei edes ole olemassa. Sehän on aikaa, jolloin tekee jotain. Vaikka käyttäisit sen ajan rentoutumiseen, pelaamiseen, rannalla makaamiseen tai sohvalla lököilyyn niin se on kuitenkin jonkinlaista tekemistä. Yleisesti haluammekin siis tehdä jotain emmekä vain yleisesti saada lisää vapaa-aikaa tai aikaa. Jos tahdot vapaa-aikaa niin se ei kerro kovin tarkkaan sitä mitä todella haluat elämääsi lisää. Jos sinulle ei ole väliä mitä teet sillä ajalla mitä itsellesi toivot lisää niin silloinhan voit ajatella olevasi jo nyt viettämässä sellaista aikaa. Silloin sinun ei myöskään tarvitse kaipailla aikaa lisää koska huomenna sitä on luvassa taas 24 tuntia. Tuskin siis haluat vapaa-aikaa vaan toivot jotain aivan tiettyä tekemistä elämääsi.

Minulle vapaa-aika on sellaista aikaa, kun saan itse päättää tekemisistäni. Käytännössä siis suurin piirtein koko päivä joka päivä. Tuossa ylhäällä oleva kuva on Meksikosta Puerto Vallartasta. Eräänlainen maanpäällinen paratiisi. Olin siellä kouluttamassa itseäni unelma lomakohteessa (Dreams Spa & Resort). Tämä on niitä reissuja, joilla kysytään, että oletko työ- vai vapaa-ajan reissulla ja on aina pulma tietää kumpaa se on... Omat toiveeni siitä, että tarvitsen lisää vapaa-aikaa loppuivat kun aloin tekemään elämässäni niitä asioita mitä haluan ja mistä tykkään eniten.

Mitä vapaa-aika merkitsee sinulle? Jos haluat lisää vapaa-aikaa, niin mitä haluat tehdä tuolla ajalla? Kun tiedät tarkemmin sen mitä haluat tehdä, niin olen täysin varma, että löydät sille myös ajan. Näin sinun ei tarvitse elää vapaa-ajan puutteessa. Jos haluat muutosta aikaasi tai elämääsi niin aikaisemmin mainitsemani Saa mitä haluat-valmennus auttaa sinua.

Kerrothan kommentteja, ajatuksia ja ideoitasi liittyen vapaa-aikaan.

Innostavin terveisin,

Ilkka Uskalla Innostua -tiimi